Олімпіада з математики

Про матеріал
Олімпіада з математики. Пройди цікаву олімпіаду та отримай бали за кожне правильне завдання. Максимальна кількість балів - 30. В олімпіаді є задачі, ребуси, завдання на дію.
Перегляд файлу

Цікава математика для дошкільнят і молодших школярів – МегаЗнайка 

ОЛІМПІАДА З МАТЕМАТИКИ

 

  1. У ряді цифр 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 постав знаки додавання так, щоб отримати числа, які у сумі дадуть 99.                                                                                                                (5 балів)

 

  1.        Розшифрувавши ребус              АВСД

                       АВС

    2 0 1 7   

в якому різні букви позначають різні цифри, визначте, чому дорівнює значення A+B+C+Д.                                                                                                                              (3 бали)

 

  1. Постав знаки дій і дужки так, щоб рівності були правильними

50 * 92 * 47 = 95    80 * 71 * 54 = 63

64 * 7 * 6 = 22    37 * 29 * 7 = 56   (5 балів)

 

  1. У розіграші шкільного кубка з футболу брали участь 8 команд. Нічийних результатів ігор не було. Команда, яка програвала, вибувала з гри. Скільки всього ігор відбулося?                                                                                                                (4 бали)

 

  1. Одна сторона прямокутника 2 см, а інша у чотири рази довша. Знайди сторону квадрата, периметр якого дорівнює периметру прямокутника.

(4 бали)             

  1. До розумника прийшли гості. Він поставив на стіл 6 тарілок. На кожній – по два тістечка. Скільки ще слід покласти тістечок, щоб їх на столі було 30? Скільки тістечок буде на кожній тарілці?                                                                       (4 бали)

 

  1. Іван заощаджував гроші на новий велосипед. Щодня він відкладав стільки гривень, яке число показував календар. Скільки гривень він зібрав з 13 по 18 листопада включно?                                                                                                                (5 балів)

 

 

Максимальна кількість балів – 30.

 

docx
Пов’язані теми
Математика, 4 клас, Інші матеріали
НУШ
До підручника
Математика 4 клас (Скворцова С.О., Онопрієнко О.В.)
Додано
19 серпня 2021
Переглядів
608
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку