Олімпійські ігри для 6класу

Про матеріал
рлорлроилигшшрррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррллоттттттттттттттттлллллллллллирлиииииииииииииищииииииинниппрщопиорпиориориориориорлатоиопавмитавомитсвтишгтвтсгитгсвгтиттщсвгтчитгсмзщтичзмтсигпагщмищзгчгстищівощпіщшлчсопмишщчшоичмсиос9тсиггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггг
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія олімпійських ігор - від давнини до сучасності Робота виконана :

Номер слайду 2

«Немає нічого благородніше сонця, яке дає стільки світла і тепла. Так і люди прославляють ті змагання, величніше яких немає нічого, - Олімпійські ігри.» Піндар

Номер слайду 3

Олімпійські ігри ввійшли в історію людства як найбільша міжнародна комплексне спортивний захід. Вони володіють величезною привабливою силою не тільки тому, що це єдині у своєму роді всесвітні спортивні змагання, але й тому, що вони представляють прекрасну можливість для встановлення дружніх зв'язків між спортсменами різних країн

Номер слайду 4

Виникнення Олімпійських ігор Виникнення Олімпійських ігор відноситься до далекого минулого. Стародавні греки створили безліч прекрасних легенд, що розповідають про те, як з'явилися Олімпійські ігри. Легенди стверджують, що в Олімпії біля могили Крона, батька Зевса, відбулися змагання з бігу. І начебто їх організував сам Зевс, який таким чином відсвяткував перемогу над своїм батьком, зробила його володарем світу.

Номер слайду 5

Олімпійські ігри. Історія і сьогодення Почалися в 776 р. до н.е. Припинилися в 394 р. н.е. (імператор Феодосій I заборонив Олімпійські ігри як язичницький культ). Були відновлені в 1896 р. в Афінах, з ініціативи П'єра де Кубертена. Ігри починалися з того, що по всій Греції подорожували глашатаї, гучними голосами оголошуючи про початок екехеріі - священного перемир'я. Тепер на час Ігор (близько 5 днів) по всій країни повинні були негайно припинитися всі військові дії. Таку важливу роль мали Ігри в політичному житті країни - зупиняли війни. На жаль, в 20 столітті сталося інакше - через двох світових воєн уривалися самі Ігри.

Номер слайду 6

Початок Ігор У перший день Олімпійських Ігор приносилися жертви богам, а спортсмени давали клятву перед статуєю Зевса. Разом з відновленням Ігор повернулася і клятва. Сьогодні вона звучить так: "Я клянуся, що, прибуваючи на Олімпійські Ігри, я буду змагатися чесно і згідно з правилами, а своєю участю прославляти свою країну і спорт".

Номер слайду 7

Давньогрецькі атлети змагалися голими. Від слова «голий» («гімнос») походить слово "гімнастика". Оголене тіло не вважалося чимось соромливим - навпаки, воно показувало, як наполегливо спортсмен тренувався. Соромливим було мати неспортивну, нетреноване тіло.

Номер слайду 8

Символи П'ять олімпійських кілець - це п'ять материків, а їх переплетення - дружба і співпраця всіх народів світу.

Номер слайду 9

Офіційний логотип (емблема) Олімпійських Ігор складається з п'яти зчеплених між собою кіл або кілець. Цей символ був розроблений засновником сучасних Олімпійських Ігор бароном П'єром де Кубертеном в 1913 році під враженням від подібних символів на старогрецьких предметах. Немає підтверджень, що Кубертен пов'язував число кілець з числом континентів, але вважається, що п'ять кілець - символ п'яти континентів (Європи, Азії, Австралії, Африки та Америки). На прапорі будь-якої держави є принаймні один колір з представлених на олімпійських кільцях. КОЛЬОРИ ОЛІМПІЙСЬКИХ КІЛЕЦЬ Синій Європа Чорний Африка Красный Америка Жовтий Азія Зелений Австралія

Номер слайду 10

Олімпійський девіз складається з трьох латинських слів - Citius, Altius, Fortius. Дослівно це означає «Швидше, вище, хоробріше». Проте більш поширеним є переклад «Швидше, вище, сильніше» (по-англійськи - Faster, higher, stronger). Фраза з трьох слів вперше була сказана французьким священиком Анрі Мартіном Дідона (Henri Martin Dideon) на відкритті спортивних змагань в своєму коледжі. Ці слова сподобалися Кубертену і він вважав, що саме ці слова відображають мету атлетів всього світу.

Номер слайду 11

Ритуал запалювання священного вогню походить від стародавніх греків і був відновлений Кубертеном в 1912 році. Факел запалюють в Олімпії спрямованим пучком сонячних променів, утворених увігнутим дзеркалом. Олімпійський вогонь символізує чистоту, спробу вдосконалення і боротьбу за перемогу, а також мир і дружбу. Традиція запалювати вогонь на стадіонах була розпочата в 1928 році (на зимових Іграх - в 1952 році). Естафета з доставки факела на місто-господар Ігор вперше відбувся в 1936 році. Олімпійський факел доставляється на головний стадіон Ігор під час церемонії відкриття, де за допомогою нього запалюється вогонь у спеціальній чаші на стадіоні. Олімпійський вогонь горить до закриття Олімпіади. Олімпійський вогонь.

Номер слайду 12

Олімпійські медалі. Переможець отримує золоту медаль (насправді ця медаль срібна, але покрита товстим шаром золота). За друге місце дають срібну медаль, за третє - бронзову. Вручення медалей відбувається на спеціальній церемонії після змагань. Переможці розташовуються на подіумі відповідно до завойованих місць. Піднімаються прапори країн, представниками яких є переможці. Грає гімн країни, представником якої є володар золотої медалі.

Номер слайду 13

Олімпійська клятва. Текст клятви запропонував П'єр де Кубертен, згодом він дещо змінився і зараз звучить так: «Від імені всіх учасників змагань, я обіцяю що ми будемо брати участь у цих Олімпійських Іграх, поважаючи і дотримуючись правил, за якими вони проводяться, в істинно спортивному дусі, на славу спорту та честі наших команд ». Клятву беруть також тренери та офіційні особи команд. Спортивні судді також приймають присягу, текст якої адаптований для цих цілей. Вперше олімпійська клятва прозвучала в 1920 році, а клятва арбітрів - в 1968 році в Мехіко. У 2000 році на Олімпіаді в Сіднеї вперше в тексті клятви з'явилися слова про невикористання допінгу у змаганнях.

Номер слайду 14

Олімпійський принцип Олімпійський принцип був визначений в 1896 році засновником сучасних Ігор П'єром де Кубертеном. «Найважливіше в Олімпійських іграх - не перемога, а участь, також як в житті найголовніше - не тріумф, а боротьба».

Номер слайду 15

Офіційний прапор Олімпійських Ігор Офіційний прапор Олімпійських Ігор є зображенням олімпійського логотипу на білому тлі. Білий колір символізує мир під час Ігор. Прапор планувалося вперше використовувати на Іграх 1916 року, але вони не відбулися через війну, тому вперше з'явився прапор на Олімпійських іграх 1920 року в Антверпені (Бельгія). Олімпійський прапор використовується в церемоніях відкриття і закриття кожної Олімпіади.

Номер слайду 16

Церемонія відкриття ігор. У параді країн першою завжди виходить команда Греції. Далі команди країн йдуть в алфавітному порядку. Замикає парад команда країни-господаря Ігор. На церемонії виступають Президент Оргкомітету і Президент МОК. Олімпійський прапор піднімають під час виконання олімпійського гімну. Олімпійський факел, доставлений з Греції, використовується для запалювання олімпійського вогню. Випускаються голуби як символ миру. Всі атлети та офіційні особи команд беруть олімпійську клятву.

Номер слайду 17

Ініціатором проведення Олімпійських ігор сучасності є П'єр де Кубертен. Він щиро думав, що олімпійський вогонь зможе запалити в людстві «дух свободи, мирного змагання і фізичного вдосконалення». «У сучасному світі, - говорив він, - що має величезні можливості, а одночасно і небезпечні слабкості, олімпійські ідеї можуть стати школою благородних принципів і моральної чистоти, а також фізичної сили і духовної енергії» Пьер Де Кубертен

Номер слайду 18

25 листопада 1892, в парадному залі Сорбонни у Парижі Кубертен прочитав лекцію "Олімпійський ренесанс"

Номер слайду 19

Засновницький конгрес - відбулася 23 червня 1894 всі там же в Сорбонні Двома тисячами делегатами від дванадцяти країн одноголосно було прийнято рішення про відродження Олімпійських ігор і заснування Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Це вищий керівний орган олімпійського руху, до складу якого увійшли чотирнадцять представників від дванадцяти країн, у тому числі від Росії - генерал А. Д. Бутовський. Перші члени МОК були і організаторами національних олімпійських комітетів у своїх країнах.

Номер слайду 20

Місцем проведення I Олімпійських ігор сучасності були обрані Афіни. Роком I Олімпіади був названий 1896-й.

Номер слайду 21

Олімпійські ігри поділяються на: 1. Літні Олімпійські ігри 2. Зимові Олімпійські Ігри

Номер слайду 22

Всього пройшло 50 Олімпійських Ігор, з них: 1. Літніх Олімпійських Ігор - 29 2. Зимових Олімпійських Ігор - 21

Номер слайду 23

Олімпійські види спорту Відповідно до Олімпійської хартії олімпійськими вважаються види спорту, якими керують визнані МОК міжнародні спортивні федерації. У літні Олімпійські ігри можуть бути включені тільки ті види спорту, які поширені не менше ніж в 75 країнах на чотирьох континентах серед чоловіків і не менше ніж в 40 країнах на трьох континентах серед жінок. Обов'язковою умовою є дотримання вимог Всесвітнього антидопінгового комітету, утвореного в 1999 році. Види спорту включаються в програму Олімпійських ігор не менше ніж за сім років до відповідних Олімпійських ігор, після цього жодні зміни не допускаються. За такими ж правилами вводяться нові спортивні дисципліни олімпійських видів спорту.

Номер слайду 24

Спортивні дисципліни та дати їх включення в програму Олімпійських ігор: Легка атлетика - з 1896 р. Академічне веслування - з 1886 р. Бадмінтон - з 1992 р. Бейсбол - з 1992 р. Баскетбол - з 1936 р. Бокс - з 1904 р. Велосипедні гонки на шосе - з 1896 р. Гонки на треку - з 1920 р. Велокрос - з 1996 р. Гонки на байдарках і каное - з 1924 р., водний слалом - з 1972 р. Кінний спорт: виїждження - з 1912 р., скачки - з 1900 р., конкур - з 1912 р. Фехтування - з 1896 р. Футбол - з 1900 р.

Номер слайду 25

Гімнастика: спортивна - з 1896 р., художня - з 1984 р., стрибки на батуті - з 2000 р. Важка атлетика - з 1896 р. Гандбол - з 1936 р. Хокей на траві - з 1908 р. Дзюдо - з 1964 р. Боротьба: греко-римська - з 1896 р., вільна - з 1908 р. Водні види спорту: плавання - з 1896 р., стрибки у воду - з 1924 р., синхронне плавання - з 1984 р., водне поло - з 1900 р. Сучасне п'ятиборство - з 1912 р. Софтбол - з 1996 р. Тхеквондо - з 2000 р. Теніс - з 1896 р. Настільний теніс - з 1988 р. Стрільба - з 1896 р. Стрільба з лука - 1890-1920 рр.., З 1972 р. Тріатлон - з 2000 р. Вітрильний спорт - з 1900 р. Волейбол - з 1964 р.

Номер слайду 26

Деякі види спорту входили в програми ранніх Олімпіад, але потім були виключені. Наприклад, перетягування канату входило в олімпійську програму в 1900-1920 рр.., Гольф - в 1900 і 1904 рр.., Регбі - у 1900, 1908, 1920 і 1924 рр.., Поло - в 1900, 1908, 1920, 1924 і 1936 рр. ., лакросс - в 1904 і 1908 рр..

Номер слайду 27

Олімпійські рекорди і досягнення Перемога на Олімпійських іграх цінується високо. Звання олімпійського чемпіона - довічне, на відміну, наприклад, від чемпіона світу (програвши наступний чемпіонат, чемпіон перетворюється в екс-чемпіона). В олімпійських видах спорту підготовка спортсменів планується з урахуванням чотирирічного олімпійського циклу. Олімпіада зазвичай стає вершиною спортивних досягнень спортсмена, вінцем його спортивної кар'єри. Лише небагатьом вдається взяти участь у більш ніж одній Олімпіаді. На Олімпіадах фіксуються світові рекорди і олімпійські. В цілому спортивні результати на Олімпіадах нижче, ніж на чемпіонатах світу, - тут перемога важливіше результату, і часто тактика боротьби орієнтована на перемогу, а не на вищий результат. Багато хто з рекордів потрапляють до Книги рекордів Гіннесса.

Номер слайду 28

Висновок: З давніх років олімпійські ігри були головною спортивною подією всіх часів і народів. У дні проведення олімпіад на всій землі запанував згоду і примирення. Війни припинялися і всі сильні і гідні люди змагалися у чесній боротьбі за звання кращого. За багато століть олімпійський рух подолало багато перешкод, забуття і відчуження. Але незважаючи ні на що олімпійські ігри живі й донині. Звичайно це вже не ті змагання, в яких брали участь оголені юнаки і переможець яких в'їжджав в місто через пролом у стіні. У наші дні олімпіади одне з найбільших подій у світі. Ігри оснащені за останнім словом техніки - за результатами стежать комп'ютери і телекамери, час визначається з точністю до тисячних часток секунди, спортсмени та їхні результати багато в чому залежать від технічного оснащення. Завдяки засобам масової інформації не залишилося жодної людини в цивілізованому світі. Якої не знав - б що таке олімпіада або бачив б змагання по телевізору. За останні роки олімпійський рух набув величезних масштабів і столиці Ігор на час їхнього проведення стають столицями світу. Спорт відіграє все більшу роль у житті людей!

ppt
Додав(-ла)
Shepelya Yarik
Додано
12 лютого 2020
Переглядів
2324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку