Онлайн екскурсія«Моя мала Батьківщина-Гданцівка»

Про матеріал
Якщо позабудеш стежину до хати, Яку дитинчам навпростець протоптав І матір, і рід, і слово крилате, - То значить, чужинцем бездушним ти став. Р. Братунь   Той хто колись дивився на карту міста помічав, що у південній частині Кривого Рогу урочище Інгульця вимальовує на земній поверхні, майже закінчене коло. С південно - західного боку цієї немов недокресленної природної фігури береги Інгульця сходяться найближче один до одного утворюючи своєрідне горличко пляшки. Колись це був єдиний суходільний шлях до центру кола та його середини, той хто потрапляв туди опинявся в одному з найстаріших житлових масивів Кривого Рогу, який називається Гданцівка. Відвідати Гданцівку варто кожній людині, що прагне відкриттів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн екскурсія«Моя мала Батьківщина-Гданцівка»

Номер слайду 2

Якщо позабудеш стежину до хати,Яку дитинчам навпростець протоптавІ матір, і рід, і слово крилате, -То значить, чужинцем бездушним ти став. Р. Братунь Той хто колись дивився на карту міста помічав, що у південній частині Кривого Рогу урочище Інгульця вимальовує на земній поверхні, майже закінчене коло. С південно - західного боку цієї немов недокресленної природної фігури береги Інгульця сходяться найближче один до одного утворюючи своєрідне горличко пляшки. Колись це був єдиний суходільний шлях до центру кола та його середини, той хто потрапляв туди опинявся в одному з найстаріших житлових масивів Кривого Рогу, який називається Гданцівка. Відвідати Гданцівку варто кожній людині, що прагне відкриттів.

Номер слайду 3

Гда́нцівка — історична місцевість у Центрально-Міському районі Кривого Рогу. Розташована південніше історичного центру міста, на правому березі Інгульця. Гданцівка на карті Кривого Рогу ХІХ століття

Номер слайду 4

Заснована Гданцівка в 1791 році на землях корнета Мартина Гданцева, від прізвища якого й походить назва села. На час заснування у поміщика Гданцева було 5900 десятин зручної та 100 десятин не зручної землі. Населення становило 52 особи: 30 чол. 22 жін. статті. На 1859 рік в селі Гданцівка  Олександрійського повіту Мусіївської волості Херсонської губернії було 8 дворів і мешкало 62 особи.

Номер слайду 5

Площа сучасного мікрорайону Гданцівка, становить 1,8 га. На території мікрорайну розташувалось 58 вулиць та проживає близько 7 тис. мешканців. У 1930 році поселення війшло до складу Кривого Рогу

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сучасний мікрорайон Гданцівка, це: Залізнична станція Кривий Ріг-Західний

Номер слайду 8

Руїни заводу гірничного машинобудування, колишнього заводу «Комуніст», «Гданцівський чавуноливарний завод»

Номер слайду 9

Парк імені Єгорова, де похованні розстрілянні в роки Другої світової війни робітники заводу гірночного машинобудування

Номер слайду 10

Парк культури і відпочинку «Гданцівський» (колишній «Комсомольский», закладеннипй у 1936 році)

Номер слайду 11

Храм Української Православної Церкви Київського Патріархату (колишній басейн)

Номер слайду 12

Старі та нові мости

Номер слайду 13

Олександр поль тріо мареничів Олександр старіков Видатні ососбистості

pptx
Додав(-ла)
Яковенко Олена
Додано
13 січня 2021
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку