. ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ з теми «СТРАВИ І ГАРНІРИ З СМАЖЕНИХ ОВОЧІВ У ФРИТЮРІ»

Про матеріал
ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ з теми «СТРАВИ І ГАРНІРИ З СМАЖЕНИХ ОВОЧІВ У ФРИТЮРІ». Матеріал до уроку виробничого навчання з професії "Кухар".
Перегляд файлу

ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ

 з теми «СТРАВИ І ГАРНІРИ З СМАЖЕНИХ ОВОЧІВ У ФРИТЮРІ»

 

Картопля, смажена у фритюрі. Нарізану кубиками, брусочками, соломкою, часточками, стружкою, спіральками сиру картоплю промивають у холодній воді і добре обсушують, кладуть у киплячий жир (температура 170-180 °С) і смажать до утворення рум'яної кірочки. Смажену картоплю виймають шумівкою, кладуть у друшляк для стікання жиру, посипають дрібною сіллю і струшують. Картоплю, нарізану брусочками, часточками, кубиками і смажену у фритюрі, називають картопля фрі, а нарізану соломкою – пай. Картоплю пай найчастіше використовують як гарнір до страв з філе курки і дичини або як самостійну страву. Її кладуть на тарілку, застелену паперовою серветкою, посипають зеленню. Перед подаванням поливають розтопленим маргарином або маслом.

   

    

Картопля – 533/400, кулінарний жир – 32, маса смаженої картоплі – 200, маргарин столовий або масло вершкове – 10. Вихід – 210.

Не соліть нарізану сиру картоплю перед смаженням у фритюрі: від солі вона зволожується, довго не буде утворюватися рум'яна кірочка, жир пінитиметься.

Цибуля фрі. Ріпчасту цибулю нарізують кільцями, обкачують у борошні і смажать у фритюрі 3-5 хв. до утворення золотистої кірочки. Смажену цибулю виймають шумівкою, кладуть у друшляк, дають стекти жиру, не солять. Подають як гарнір до м'яса смаженого, домашньої ковбаси.

 

 

Не забувайте запанірувати у пшеничному борошні нарізану ріпчасту цибулю (при обсмажуванні вона не підгорить і набуде золотистого кольору).

Зелень петрушки фрі. Гілочки зелені петрушки промивають, обсушують, смажать у великій кількості жиру 1-2 хв. до темно-зеленого кольору, виймають шумівкою, кладуть у друшляк для стікання жиру. Використовують як гарнір і для прикрашання страв із смаженої риби.

 

Вимоги до якості страв і гарнірів із смажених овочів.

Зовнішній вигляд - смажені овочі мають однакову форму нарізування, яка зберігається.

Смак і запах - характерний для смажених овочів.

Колір - кірочки смаженої картоплі жовтого кольору, інших овочів – світло-коричневого; на переломі – властивий натуральному кольору овочів.

         Консистенція  - всередині смажених овочів м'яка, кірочка хрумка.

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
591
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку