Доповідь: "Академічна доброчесність для учнів"

Про матеріал
Академічна доброчесність для учнів. Презентація розроблена як супровід доповіді на педагогічній раді вчителів освітнього закладу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Академічна доброчесність для учнів. Підготувала:вчитель інформатики СЗОШ № 83 Сміх Тетяна Олександрівна

Номер слайду 2

Філософ І. Кант зазначав: «Дійте лише відповідно до тієї максими, згідно з якою ви можете, одночасно, бажати, щоб це стало універсальним законом».  

Номер слайду 3

“Було таке світове опитування, коли учнів середньої школи з різних країн запитували, чи розкажуть вони вчителеві, якщо хтось з однокласників списує. І виявилося, чим вищий відсоток тих, які готові “закласти” однокласників у цій ситуації, тим більш економічно заможна й демократично розвинена країна”, – розповідає соціолог, професор і психолог Євген Головаха. 

Номер слайду 4

ЩО ТАКЕ АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬМіжнародний центр академічної доброчесності визначає академічну доброчесність як дотримання п’яти фундаментальних цінностей:

Номер слайду 5

Дотримання академічної доброчесності учнями передбачає:

Номер слайду 6

академічний плагіат (оприлюднення чиїхось результатів дослідження як власних або тексту без вказання авторства);самоплагіат (опублікування власних раніше опублікованих наукових результатів як нових);фабрикація (вигадування даних чи фактів);фальсифікація (відома зміна чи модифікація вже наявних даних, що стосуються освітнього процесу чи наукових досліджень);списування; обман;хабарництво;необ’єктивне оцінювання;допомога учням під час оцінювання їх навчальних результатів чи створення перешкод під час оцінювання;вплив на працівника, щоб він здійснив необ’єктивне оцінювання (частина 4 статті 42 Закону України  “Про освіту”).  Порушенням академічної доброчесності вважається:

Номер слайду 7

ЯКА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ЗА АКАДЕМІЧНУ НЕДОБРОЧЕСНІСТЬВідповідальність учнів за порушення академічної доброчесності:

Номер слайду 8

Приклад оформлення використаних джерел: Використані джерела. Презентації з алгебри [Електронний ресурс] // Гіпермаркет знань – Режим доступу: http://edufuture.biz/index.php?title. Глинський Я. М. Практикум з інформатики: Навч. посіб. Самоучитель – 12-те вид., оновлене – Львів: СПД Глинський, 2010. – 304 с.

Номер слайду 9

https://youtu.be/w7a. YTB_kyag https://www.youtube.com/watch?v=Eu. ADvo. UAe2 U1. Відео з онлайн курсу "Академічна доброчесність для вчителів" на Ed. Era2. Поради з академічної доброчесності для школярів

Номер слайду 10

Використані джерела: Від чого залежить доброчесність і як її виховувати [Електронний ресурс] // НУШ – Режим доступу: https://nus.org.ua/articles/vid-chogo-zalezhyt-dobrochesnist-i-yak-yiyi-vyhovuvaty-poyasnyuyut-osvitnij-ombudsmen-sotsiolog-i-vchytel-roku/ Академічна доброчесність залежить від усіх учасників освітнього процесу [Електронний ресурс // Освітній омбудсмен України – Режим доступу: https://eo.gov.ua/akademichna-dobrochesnist-zalezhyt-vid-usikh-uchasnykiv-osvitnoho-protsesu/2021/04/30/ Академічна доброчесність для вчителя та учня [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://project380890.tilda.ws/page7412233.html Онлайн курс «Академічна доброчесність для вчителів» на Ed. Era " [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://youtu.be/w7a. YTB_kyag Поради з академічної доброчесності для школярів [Електронний ресурс] – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=Eu. ADvo. UAe2 U

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
1771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку