Оптичні ілюзії. Презентація (тиждень мистецтва).

Про матеріал
Презентація до тижня образотворчого мистецтва. Наше око, зорова система звикли сприймати об’єкти з нормальної точки зору, а що відбудеться коли зображення суперечить правилам обмеження, або коли ці правила входять у протистояння один з одним чи коли не вистачає інформації для однозначної інтерпретації? Що бачать наші очі? А що є насправді?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тиждень образотворчого мистецтва. Оптичні ілюзії Справжня магія, яка пробуджує уяву.

Номер слайду 2

Наше око, зорова система звикли сприймати об’єкти з нормальної точки зору, а що відбудеться коли зображення суперечить правилам обмеження, або коли ці правила входять у протистояння один з одним чи коли не вистачає інформації для однозначної інтерпретації? Що бачать наші очі? А що є насправді?

Номер слайду 3

Загадковий портрет генерала. На малюнку зображено 9 осіб. Чи зможите ви знайти їх усіх?

Номер слайду 4

«Я називаю свій стиль «метаморфічним», тому що коли ви дивитеся на мої картини, вони переходять від одного зображення до іншого. Моя філософія в тому, що ми живемо у різних всесвітах, паралельних один одному. Всесвіт і філософія – ось мій стиль...»Октавіо Окампо мексиканський худлжник – представник стилю метаморфоз. Окампо пише картини-ілюзії з прихованими зображеннями та нескінченними смислами. Ігрою уяви майстер сплітає реалістичні та метафоричні деталі у неповторні картини із зашифрованими образами.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Український художник Олег Шупляк не перестає дивувати своїми роботами. В основному його картини – це оптичні ілюзії.  У роботах Олега Шупляка простежуються елементи сюрреалізму, абстракціонізму, символізму.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ці шедеври змушують нас вступити в сутичку з власною свідомістю, адже в зображене на цих полотнах часом важко повірити. Ці картини ні в якому разі не можна сприймати поверхнево, адже в них стільки сюрпризів!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шаповалова Аріанна Євгейніївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
753
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку