Особливості оформлення страв

Про матеріал
Велике значення в оформленні страв має правильне поєднання продуктів за смаком, кольором, формою нарізки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості оформлення страв

Номер слайду 2

Оформлення страв має прикладне значення, сприяє збудженню апетиту, впливає на попит. Привабливо оформленні страви, гарний посуд, за смаком сервірований стіл надає людині естетичну насолоду, впливає на її настрій.

Номер слайду 3

Велике значення в оформленні страв має правильне поєднання продуктів за смаком, кольором, формою нарізки.

Номер слайду 4

Свіжі томати, які використовують для оформлення закусок, мають бути червоними, щільними. Їх нарізають часточками, у вигляді квітів – троянд. Стручки червоного перцю нарізають дрібними квадратиками, трикутниками, кільцями, зірочками, соломкою.

Номер слайду 5

Червону редиску використовують не обчищеною. Її нарізають часточками, кружальцями, зірочками, спіралькою, трояндою та ін. Цибулю ріпчасту нарізають кільцями у вигляді хризантеми, водяної лілії.

Номер слайду 6

Зварені яйця круто нарізають на часточки, кружальця або дрібно січуть окремо білок і жовток. З яєць можна вирізати ромашки.

Номер слайду 7

М’ясні салати можна прикрашати тоненькими смужками шинки, м’яса, ковбаси. Їх треба викласти на салат тільки перед подаванням на стіл, оскільки вони швидко підсихають.

Номер слайду 8

Не рекомендується використовувати для прикрашання страв буряки, тому, що їх яскраво-червоний сік легко вбирається іншими продуктами, надаючи їм неестетичного вигляду.

Номер слайду 9

При оформленні і відпуску готових страв велике значення має посуд, він повинен відповідати особливостям страв, не лише за своїм призначенням, але й кольором, розписом, формою. На сучасних підприємствах використовують чисто білий посуд без орнаментів, малюнків та емблем.

Номер слайду 10

Краї салатниць, блюд, закусочних тарілок, вазочок, креманок залишають вільними по 1,5-2 см., щоб їх можна було перенести, передати або переставити. Елементи прикрас поділяють на прості і складні.

Номер слайду 11

До простих належать продукти, нарізані у вигляді кружалець, квадратиків, трикутників, часточок, кілець, соломки. До складних – у вигляді конвалії, пальми, хризантеми, спіралі, ромашки, лілії.

Номер слайду 12

Оформлюйте свої страви правильно.

pptx
Додано
16 січня 2021
Переглядів
2340
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку