Острів "Математика" квест для 6 класів

Про матеріал
Розробка позакласного заходу з математики для учнів 6 класів у вигляді математичного квесту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Острів математики»Квест

Номер слайду 2

Квест «Скарби острова Математика»Сьогодні ми станемо свідками великої гри! Гри з перегонами, з битвами та скарбами!!! Кожен учасник отримає можливість використати свої знання для перемоги. Так що не гаємо часу і ВПЕРЕД!!!

Номер слайду 3

Готуємося до подорожі!Щоб було цікавіше, був запал боротьби, поділимо вас на 3 команди. Команди оберіть капітанів. Квест «Скарби острова Математика» Наш банк пропонує вам цікаву подорож. Збирайте підказки, розгадуйте загадки, відкривайте сейф та отримуйте винагороду. Чи готові ви?

Номер слайду 4

Квест «Скарби острова Математика» Для того щоб розпочати подорож, вам потрібні кораблі! У нас на рейді зараз як раз їх ТРИ!!! Проведемо конкурс і дізнаємося, яка команда отримає який корабель!

Номер слайду 5

Квест «Скарби острова Математика» Команда яка набере найбільшу кількість балів, отримає найшвидший корабель і буде мати перевагу над рештою. Тож вперед до перемоги!Конкурс!!!

Номер слайду 6

Квест «Скарби острова Математика»123456 За кожной монетой 2 запитання: перше на 1 бал, друге на 2 бала. Тож розпочнемо! Вперед за скарбами!

Номер слайду 7

Квест «Скарби острова Математика»1 Виразити 1 ц в кілограмах. Хто в році 4 рази перевдягається

Номер слайду 8

Квест «Скарби острова Математика»2 Виразити 3 хвилини в секундах. Назвіть автора підручника з математики, по якому ми займалися в 5-му класі.

Номер слайду 9

Квест «Скарби острова Математика»3 У скільки разів 5 менше за 15? Шоколад коштує 10 дублонів і ще половина шоколаду. Скільки коштує шоколад?

Номер слайду 10

Квест «Скарби острова Математика»4 Виразити 3м в дециметрах. Горіло 5 свічок, дві погасли. Скільки свічок залишилося?

Номер слайду 11

5 Квест «Скарби острова Математика»Виразити 1 т в кілограмах. На руках 10 пальців. Скільки пальців на десяти руках?

Номер слайду 12

6 Квест «Скарби острова Математика»Виразити 2 км в метрах. Мільярд записують за допомогою 1 та …

Номер слайду 13

Квест «Скарби острова Математика» Під час подорожі ви будете відвідувати острови, розгадувати загадки та збирати елементи певної головоломки. Тож будьте уважні і хай вам щастить!!!

Номер слайду 14

Квест «Скарби острова Математика»Після кількох годин плавання ваш юнга помітив острови на горизонті. Біля якого з островів ви кинете якір? Математика і мистецтво. Математика і музика. Математика і логіка

Номер слайду 15

Математика і мистецтво. Висадившись на берег ви побачили вказівник з дивними написами. Підійшовши ближче ви зрозуміли, що то були загадки. Спробуйте розгадати їх.

Номер слайду 16

Квест «Скарби острова Математика»Скільки подвигів здійснив Геракл. Скільки голів у Змія Горинича? Яка мінімальна кількість співаків у хорі? Яку фігуру, пов’язану з одним з чудес світу, вивчають в математиці? З цих літер ви маєте скласти слово, яке вам допоможе у печері.

Номер слайду 17

Квест «Скарби острова Математика»

Номер слайду 18

Математика і музика. Висадившись на берег ви побачили вказівник з дивними написами. Підійшовши ближче ви зрозуміли, що то були загадки. Спробуйте розгадати їх.

Номер слайду 19

Скільки кольорів символізують любов і журбу в народній пісня? Скільки гусей жило у бабусі в пісні? На якому поверсі живе кохання гурту «Корні»? Скільки троянд у пісня Али Пугачової?Математика і музика

Номер слайду 20

Математика і музика

Номер слайду 21

Математика і логіка. Висадившись на берег ви побачили вказівник з дивними написами. Підійшовши ближче ви зрозуміли, що то були загадки. Спробуйте розгадати їх.

Номер слайду 22

Математика і логіка. Над річкою летіли 1 голуб, 5 чайок, 1 щука, 2 синиці та 2 ластівки. Скільки птахів летіло? Яка геометрична фігура допомогає у вихованні дітей? Що можна приготувати, але не можна з’їсти? Коли ми дивлячись на число «три » говоримо «п’ятнадцять»?

Номер слайду 23

Математика і логіка

Номер слайду 24

Квест «Скарби острова Математика» Відпливши від острова ви потрапили в шторм і збились з курсу. Як повернутися назад? Як відшукати дорогу додому?

Номер слайду 25

Квест «Скарби острова Математика»Через деякий час ви зустріли русалок. Вони загадали вам загадку і сказали, що відповідь буде дуже важлива для вас.

Номер слайду 26

Квест «Скарби острова Математика» Перед вами текст. Потрібно виписати всі числа з тексту і знайти їх суму, потім знайти суму цифр цього числа.          «Наша сімя живе в столиці. Прізвище одинак. Батько – сторож, мати працює на трикотажній фабриці , сестри- в столовій, я – учень столяра. Часто за столом дід розповідає нам історію України , за незалежність якої він боровся в молодості.»

Номер слайду 27

Квест «Скарби острова Математика» Посміхнувшись вам, русалки пірнули під воду і зникли. Подивившись на воду, ви вирушили далі в пошуках дому.         

Номер слайду 28

Квест «Скарби острова Математика»На горизонті з’явився корабель ви вирішили попросити на допомогу. Капітан корабля погодився допомогти, але за однієї умови. Він хоче побачити бій, справжній бій капітанів!

Номер слайду 29

Квест «Скарби острова Математика»1. Скільки людей на одного не чекають?2. Що більше 5 дм чи 0,5 метра?3. Що довше пряма чи промінь?4. Два коня пробігли 30 кілометрів. Скільки кілометрів пробіг другий кінь?5. Яка геометрична фігура дружить з сонцем?

Номер слайду 30

Квест «Скарби острова Математика»Указавши напрямок капітан дає вам вказівку: «Пам’ятайте друга цифра 4». Навіщо це вам, цього я не знаю.

Номер слайду 31

Квест «Скарби острова Математика» На горизонті юнга щось помітив. То був КРАКЕН, що топив корабель. Залпи ваших гармат загнали його під воду і ви помітили блиск великої дошки. Що це?

Номер слайду 32

Квест «Скарби острова Математика»Чи зможете ви розшифрувати запис?

Номер слайду 33

Квест «Скарби острова Математика» Ввечері ви побачили ваш порт і стали на якір. Чи отримаєте ви нагороду чи ні стане скоро відомо.

Номер слайду 34

Квест «Скарби острова Математика»До вас підійшов хлопчик: «Чи знаєте ви скільки днів у тижні? Скільки кольорів веселки? Скільки гномів було у Білосніжки? Скільки чудес у світі? А знаєте квітку-семибарвицю? »Тоді вам не потрібна моя допомога, лише пам’ятайте, що місце її розташування дільник числа 25.

Номер слайду 35

Квест «Скарби острова Математика»Ну що ж, спробуйте ввести код він кратний числу 9. Ви повернулися! Чи сподобалась вам наша подорож? Тоді вам залишилося зробити в ній один крок.ок

Номер слайду 36

Квест «Скарби острова Математика»Ваша спроба невдала!!!

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Квест «Скарби острова Математика»

pptx
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку