Острови Атлантичного океану

Про матеріал
Презентація містить коротку інформацію про острови Атлантичного океану.Цікаві об"єкти, яких приваблюють туристів. Домашнє завдання створене у вигляді ребусів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Острови Атлантичного океану7 клас

Номер слайду 2

О. Великобританія. Найбільший європейський острів, площею 209 331 км² та 9-й за площею в світі. На півдні рельєф переважно рівнинний. В Уельсі розташовані Кембрійські гори висотою до 1085 м (гора Сноудон). На півночі Англії розташовані Пеннінські гори (до 893 м, Крос-Фелл), що переходять на заході в Камберлендські гори (до 978 м, Пайк), та в Південно-Шотландську височину на півночі (до 843 м, Меррік). Остання відділена Середньошотландською низовиною від Північно-Шотландського нагір'я з найвищими горами країни Бен-Невіс (1344 м) та Бен-Макдуї (1309 м).

Номер слайду 3

Кембрійські гори. Пеніннські гори. Гора Бен-Невіс

Номер слайду 4

Озеро Лох-Ломонд Лох-Несс - глибоке прісне озеро і однойменну назву чудовиська, яке живе в надрах озера в Шотландії. Озеро Лох-Несс привертає увагу безлічі туристів з усього світу. Головна його визначна пам'ятка - легендарне чудовисько, але озеро цікаво не тільки цим.

Номер слайду 5

За місцевою легендою, гігантські блакитні камені з'явилися на цій землі завдяки чарівнику Мерліну, чародію при дворі короля Артура, який переніс їх з Ірландії. Походження величезного П'яткового каменя пов'язане вже з іншою легендою. Говорять, одного разу диявол побачив серед каменів ченця, що ховається. Перш ніж нещасний встиг сховатися, диявол кинув в нього величезним валуном, який придавив йому п'яту. Довгий час руїни Стоунгенджа асоціювалися з жрецьким культом стародавніх кельтів-друїдів, хоча фахівці цей зв'язок заперечують. СТОУНГЕНДЖЦе давнє мегалітична споруда була побудована між 3000 і 1500 роками до н. е. і включено в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 6

Острів Мадейра. Вулканічний скелястий оазис, що потопає в квітучих магноліях, орхідеї і гортензії, що омивається водами Атлантики, прогрітими теплим Гольфстрімом, приваблює своєю первозданною природою і багатою культурою.

Номер слайду 7

Туристична Мадейра

Номер слайду 8

Бермудські острови. Бермудські острови на сьогоднішній день є власністю Великобританії і входять в число її заморських територій. Мальовничі коралові острови приваблюють туристів своїми пляжами і можливістю дайвінгу

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Малі Антильські острови - острів Гренада. Острівна держава в Карибському морі, що включає власне Гренаду — найпівденніший із Навітряних островів, а також південну частину островів Гренадини, найбільший із яких — Карріаку.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ісландія. Загадковий острів Ісландія - це країна ельфів, гейзерів, льоду та дивовижної природи, жодного мандрівника не залишить байдужим. Столиця –Рейк'явік

Номер слайду 13

Термальні озера t +39°

Номер слайду 14

Відгадайте ребуси на тему «Атлантичний океан»Відповіді прислати

Номер слайду 15

pptx
Додав(-ла)
Ломака Наталия
До підручника
Географія 7 клас (Гілецький Й.Р., Чобан Р.Д., Сеньків М.І.)
Додано
18 травня 2022
Переглядів
3216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку