Вплив людини на природу материків та океанів. Негативний вплив людини шляхом забруднення повітря.

Про матеріал
З цією презентацією діти розкриють для себе суть забруднення повітря, його шляхи появу, масштаби та наслідки забруднення, запобігання проблеми. В кінці присутнє посилання на тест з 12 запитань. Його також можна знайти на моїй сторінці в розділі тести. Презентація розрахована на дітей 7 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вплив людини на природу материків та океанів. Негативний вплив людини шляхом забруднення повітря. Презентація для 7-их класів(З посиланням на тест)

Номер слайду 2

Сьогодні ми з вами. Розкриємо суть забруднення повітря. Розкриємо причину появу забруднення повітря та його шляхи. Розглянемо масштаби. Подивимось наслідки. Розглянемо способи запобігання. Закріпимо вивчений матеріал невеликим тестом

Номер слайду 3

Суть забруднення повітря. Забруднення атмосферного повітря — один з основних типів антропогенного забруднення. Полягає у викиді в атмосферу хімічних речовин, твердих частинок і біологічних матеріалів, здатних викликати шкоду для людини та інших живих організмів.

Номер слайду 4

Причина забруднення повітря та його шляхи. Забруднення повітря відбувається за рахунок природних та антропогенних джерел. До природних джерел відносяться: пилові бурі виверження вулканів пожежі в лісах та степах руйнування гір космічний пил та інше. Разом з тим, значно більше забруднення відбувається за рахунок діяльності людини. Пилові буріВиверження вулкану. Лісні пожежіРуйнування гір. Космічний пил. Діяльність людини (Дим із заводу)

Номер слайду 5

Масштаби забруднення повітря. Сьогодні в містах забруднення повітря в 15 разів вище, ніж у сільській місцевості, й у 150 разів вище, ніж над океаном. У промислових районах за добу випадає понад 1 тонну пилу на 1 км2, у забруднених містах за рік — більше 1 кг/м2 пилу і сажі. На фото – Пекін, столиця Китаю.⁓15.03.21 Видимість - >200м. Рівень забруднення - 999 (дуже високий)

Номер слайду 6

Наслідки забруднення повітря. Така катастрофа має багато негативних наслідків. З них виділяють основні: Парниковий еффект. Кислотні дощі Озонова діра в атмосферіСмог. Парнико́вий ефе́кт — явище в атмосфері Землі та інших планет, при якому енергія сонячних променів, відбиваючись від поверхні, не може повернутися у космос, оскільки затримується молекулами різних газів, що призводить до підвищення температури поверхні. Кислотний дощ. Озонова діра в атмосферіСмог

Номер слайду 7

Запобігання забруднення повітря. Мінімізувати та запобігти викидів шкідливих речовин в атмосферу можна шляхом: застосування промисловими підприємствами екологічних фільтрів, перехід на експлуатацію екологічного транспорту та побутової техніки, контрольована утилізація сміття. Особливо це стосується спалення побутових відходів. Фільтрування повітря. Електромобіль. Сортування сміття«Ні» палінню сухого листя

Номер слайду 8

Тести. Готуйте телефони

Номер слайду 9

Запитання. Щоб розпочати тестування натисніть тут. Не виходить?Тоді скопіюйте посилання:https://naurok.com.ua/test/vpliv-lyudini-na-prirodu-materikiv-ta-okeaniv-negativniy-vpliv-lyudini-shlyahom-zabrudnennya-povitrya-1560560.html. Або знайдіть його у папці з презентацією або в класруміУспіхів!!!

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!Презентація створена. Учнем 7 А класу. Назаренком Іваном

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 травня 2022
Переглядів
1469
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку