Освітня технологічна платформа Edmodo( з досвіду використання у загальноосвітній школі)

Про матеріал
Edmodo — освітня технологічна платформа, що пропонує комунікацію, співпрацю та можливість тренерської роботи для загальноосвітніх шкіл, коледжів та викладачів. Мережа Edmodo дає вчителям змогу ділитися вмістом, створювати тести, вікторини та опитування, керувати спілкуванням з учнями, колегами та батьками. За пів року користування Edmodo вже склалися певні традиції навики, прийоми. Є свої розробки тестів. Пропонується до уваги опис досвіду роботи у освітній соціальній мережі Edmodo
Перегляд файлу

 

Система освіти опинилася зараз у дуже складних умовах – людина народжується і навчається в одному світі, а самостійно діяти їй доведеться в іншому. Тому з 1 вересня 2018 року українська школа почала перехід на нові стандарти, згідно з освітньою реформою. 

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, під час свого відео звернення до вчителів початкової школи, характеризуючи концепцію НУШ відмітила, що основною метою є перехід від школи теоретичних знань до формування компетентностей ХХІ століття. Нова школа повинна дати дитині не тільки знання, а й сучасні уміння та навички, а також цінності, що сформують нове ставлення та нові підходи до самореалізації у сучасному суспільстві та у різноманітних життєвих ситуаціях.

На мою думку, вчителям старшої школи, потрібно не чекати, поки першокласники 2018-2019 н.р. доростуть до середньої та старшої школи, а прагнути вже зараз працювати по-новому.

Як вчитель фізики разом із своїми десятикласниками з початку навчального року зареєструвалися на освітній технологічній платформі Edmodo

Edmodo - безкоштовна американська соціальна мережа для вчителів, що діє з 2008 року. Cтаном на січень 2018 р. Edmodo має понад 88,5 млн користувачів по всьому світу. Започаткований як простий майданчик для шкіл міста Чикаго, Edmodo згодом перетворився на своєрідний освітній Facebook, де можна дізнатися останні новини колег, однокурсників чи однокласників, об'єднуватися в співтовариства; а у вчителів є можливість організовувати класну і домашню роботу прямо всередині сервісу.

З весни 2018 року, завдяки активній групі ентузіастів, інтерфейс платформи було українізовано. Це набагато полегшило роботу в ній. 

За пів року користування Edmodo вже склалися певні традиції навики, прийоми. Є свої розробки тестів.

У цьому пості хочу поділитися своїми враженнями і прийомами роботи на платформі Edmodo.

Розглянемо можливості, які

Edmodo відкриває для вчителя.

1.    РЕЄСТРАЦІЯ:

Платформа Edmodo відноситься до класу хмарних сервісів. Ви реєструєтеся на ній як учитель і створюєте свій клас налаштовуєте статус групи, права учасників та надаєте учням і батькам реєстраційний код. Після того як запрошені учасники зареєструвалися, група блокується. Додати до класу нових учасників може тільки її власник (учитель, що цей клас створив) попередньо розблокувавши групу.

Є можливість підключити батьків учнів, які будуть бачити досягнення своєї дитини, повідомлення, індивідуальні чи групові, написати повідомлення вчителю

Проте більшість учнів відмовлялися від такої опції. По взаємній домовленості  це було добровільно.

2.    ОРГАНІЗОВУЮЧИ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС НА ЕДМОДО, ВЧИТЕЛЬ МОЖЕ:

- Створювати класи і навчальні групи

Практика показала, що клас треба розбивати на кілька груп. Це дає можливість надавати кожній групі різні завдання, в один чи різний час. В одну групу розмістила всіх учнів, що планують знавати ЗНО з фізики, в інші 2 за рівнем успішності.

 

- Розміщувати інформацію різного характеру

 

Це ДОПИСИ на стіні, оголошення доступні для всього класу, є можливість розсилати персональні повідомлення. 

 

ЗАВДАННЯ гнучко регулюється вчителем для всього класу, окремої групи чи груп. Є можливість вбудовувати посилання, відео, зображення, аудіо в свої повідомлення на стіні і в завдання. 

Такі ж налаштування і для ТЕСТІВ, тести можна створювати самостійно засобами платформи Edmodo, можна використати тести колег, з спільноти педагогів свого навчального закладу чи запрошених однодумців. Варіанти тестів є :

мобільних додатків, часто учні відповідають на домашні тести саме зі смартфонів. Не всі типи завдань стають доступні. Зараз використовую в основному ОДИН З БАГАТЬОХ.

 

ОПИТУВАННЯ, дає можливість швидко отримати відповідь по тому чи іншому питанню, учитель не буде знати, хто конкретно дав яку відповідь, буде доступним тільки результат опитування

-   Створювати бібліотеки; завантажувати файли різного формату та посилання

Платформа має такий засіб, як СХОВИЩЕ (БІБЛІОТЕКА) Edmodo.

 

 Воно дає можливість завантажувати та зберігати файли різних форматів: малюнки, відео, документи текстові, включно з pdf, електронної таблиці, презентацій,  (УВАГА! Малюнки формату bmp НЕ використовувати, їх можна зберегти, але немає можливості використовувати). Бібліотека надає практично необмежений простір, проте кожен завантажений файл не повинен перевищувати 100 МБ.

У сховищі Edmodo є функція синхронізації з документами Google. Ця опція дає можливість ділитися надбаннями з учнями чи колегами.

-   Створювати календар заходів / подій

-   Роздрукувати з Edmodo список учнів та графік виконання завдань

-   Вбудовувати посилання, відео, зображення, аудіо в свої повідомлення на стіні і в завдання

-   Відстежувати результати виконання учнями тестів, завдань

Після отримання результатів тесту, вчитель може проаналізувати як клас справився із кожним завданням. Які запитання виконали абсолютно всі учні, а на які було найбільше помилок. 

Учні, що найкраще справилися із

завданнями поточного тесту потрапляють на стіну Рекордів. По

клацанню на діаграму кожного запитання, відкривається вікно, що показує як конкретно кожен учень справився із цим завданням. Прекрасна статистика для аналізу роботи.

 

 

- Користуватися електронним журналом.

Напроти кожного учня не просто вказується його поточний

результат, а й ведеться відсоткова статистика його навчальної діяльності у вигляді середнього арифметичного всіх робіт. Причому робіт не тільки виконаних через середовище Edmodo.   Додаток надає можливість створення колонки, наприклад, контрольної роботи, написаної в класі, та вручну занести оцінки, вони теж будуть враховані у статистику результатів. Так в кінці семестру чи року можна проаналізувати,

як кожен учень працював на протязі звітного періоду.

Користуватися даними ресурсом вельми просто. Учні з задоволенням виконують завдання, тести, пишуть повідомлення, оформляють наукові проекти, беруть участь у їх обговоренні. Edmodo це місце,  де людина отримує не тільки необхідні знання, а й переймається духом сучасного інформаційного суспільства.

pdf
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
24 січня 2019
Переглядів
5472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку