Отруйність етанолу й метанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини.

Про матеріал
Отруйність спиртами. Дія алкоголю на організм людини. Реакція внутрішніх органів на алкоголь. Гра у Кахут
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Отруйність етанолу та метанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини 9 клас

Номер слайду 2

Застосування етанолу

Номер слайду 3

Застосування метанолу

Номер слайду 4

Алкоголь. Алкоголь – отрута, яка негативно впливає на весь організм людини: в першу чергу на центральну нервову систему. Після одного прийому невеликої дози спиртного, алкоголь зберігається в мозку, серці, нирках та шлунку від 49 годин до 15 діб.

Номер слайду 5

Алкоголь. Основою всіх алкогольних напоїв є винний або етиловий спирт, який і викликає сп’яніння. Смертельна доза метилового спирту для людини становить 30-100 мл, етилового 250-400 мл, пропілового 100-400 мл, бутилового 200-250 мл, амілового 30-50 мл. Всі вони дуже схожі за своїми фізико-хімічними властивостями, а метиловий і етиловий спирти за запахом і смаком розрізнити практично не можливо. Дуже важко переноситься отруєння домашніми спиртними напоями. Наприклад, в самогоні знаходиться винний спирт, отрути, метиловий спирт, ефіри. Метиловий спирт має дуже високу токсичність. Для дітей і підлітків смертельний випадок настає після однієї чарки метилового спирту (25-30 г).

Номер слайду 6

Вплив алкоголю на організм людини

Номер слайду 7

Вплив алкоголю на організм людини

Номер слайду 8

В організмі людини постійно міститься невелика кількість етилового спирту, що утворюється на проміжних етапах обміну вуглеводів або внаслідок бродильних процесів у шлунково-кишковому тракті, але концентрація його не перевищує 0,03 г/л. Невелика кількість етанолу, що надходить до крові у результаті вказаних процесів не є небезпечною, оскільки швидко знешкоджується ферментними частинами печінки та інших тканин. Вплив алкоголю на організм людини. ПАМ’ЯТАЙТЕ! Найправильніше – не вживати алкоголь УЗАГАЛІ, особливо спиртне сумнівної якості! Вирватися з цього виру дуже важко. Значно легше в нього не потрапити і це залежить від вас, вашої волі, ваших переконань, вашого світогляду!

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Опрацювати презентацію. В електронному вигляді створити пам’ятку щодо негативного впливу алкоголю на організм людини9

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Розробки уроків
Додано
6 березня 2023
Переглядів
2810
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку