Ознайомлення з дробами. Запис дробу. Знайомство з технікою „печворк” в живописі.

Про матеріал
Презентація підготовлена для мотивації навчальної діяльності учнів 4-тих класів на уроках математики та мистецтва. Розвивати творче мислення, уміння аналізувати; активізувати спостережливість, фантазію, сенсорні вміння й навички; розвивати охайність; стимулювати розвиток допитливості, уяви.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бінарний урок з математики та образотворчого мистецтва Підготували вчителі Козловська О. А. та Іванцова Л. М. Комунальний закладу освіти «середня загальноосвітня школа № 96» Дніпропетровської міської ради

Номер слайду 2

Тема уроку Ознайомлення з дробами. Запис дробу.

Номер слайду 3

НА УРОЦІ МИ - навчимося: 1. записувати дроби; 2. розрізняти чисельник та знаменник дробів; 3. розвязувати задачі, які включають знаходження частини числа; - повторимо: засоби виразності графіки для передавання характеру форми та поверхні зображуваних предметів

Номер слайду 4

ПРИГАДАЙМО: ЧАСТИНА Якщо ціле число, величину або будь- який предмет поділити, отримаємо певну кількість частин. Частини записують за допомогою двох цифр. Наприклад: другу частину круга або смужки позначають так : 1/2 . В математиці це число називають дробом. Дріб 1/2 записують у двох клітинках: число 2 під рискою показує, що круг( смужку, прямокутник тощо) поділили на 2 рівні частини.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ВПРАВА“МІКРОФОН” Що чекаєте від уроку?

Номер слайду 7

Задача Два брати розділили порівну між собою одне яблуко. Скільки яблук дісталось кожному з братів?

Номер слайду 8

Пів-яблука, половина, або... 1 - 2

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Знайомство з технікою „ПЕЧВОРК” В ЖИВОПИСІ. «БАБУСИН КИЛИМОК»

Номер слайду 21

На уроці ми: познайомимося з видами та осередками декоративно - ужиткового мистецтва в Україні; познайомимося з історією виникнення та розвитку клаптикової мозаїки. 

Номер слайду 22

Декоративно-ужитковим мистецтво називають вид художньої діяльності, продукти яких є водночас і естетичним, і практичним у своєму використанні.

Номер слайду 23

Декоративне означає «прикрашати». Ужиткове ж означає, що речі мають практичний вжиток, а не лише є предметом естетичної насолоди.

Номер слайду 24

за певним призначенням предмета − меблі, взуття, столові прибори; за технікою виготовлення – вишивання, малярство, в’язання за матеріалом – деревина, текстиль, камінь (використання природних матеріалів), скло, пластмаси, метали та їх сплави (використання штучних матеріалів). Декоративно-ужиткове мистецтво поділяють на види :

Номер слайду 25

Основні художні осередки України

Номер слайду 26

Гончарство – вироби із глини Опішня (Полтавська область) Художня кераміка Косівські керамічні вироби. Івано-Франківщина Бубнівка (Вінницька обл.) центр традиційного гончарства

Номер слайду 27

Художні вироби з дерева Косів Івано-Франківщина Вижниця Чернівецька обл.

Номер слайду 28

Килимарство Косів Івано-Франківщина Решетилівка Полтавська обл. Дегтярі Чернігівська область

Номер слайду 29

Вишивка - виконувала роль оберегу Вишивка на грудях захищала від занепаду та руйнування.

Номер слайду 30

Петриківка – у Дніпропетровській області Петриківській розпис

Номер слайду 31

Стиль „Печворк” Бабусин килимок

Номер слайду 32

– це оригінальний вид рукоділля, який сьогодні знову користується популярністю. Печворк Техніка передбачає використання різнокольорових клаптиків тканини, на основі яких зшивається єдине полотно певного композиційного плану.

Номер слайду 33

Готові вироби в техніці печворк – це ціла мозаїка, створена з клаптиків. І якщо раніше такий вид шиття використовувався для економії, щоб не викидати шматочки матеріалу що залишилися від сукні чи сорочки, то сьогодні печворк – це ціле мистецтво по грамотному зшиванню залишків, обрізків тканини.

Номер слайду 34

Печворк для початківців – це хороший спосіб зайняти себе чимось цікавим, створюючи яскраві орнаменти і химерні малюнки з тканини.

Номер слайду 35

СТИЛЬ „ПЕЧВОРК”

Номер слайду 36

Номер слайду 37

“БАБУСИН КИЛИМОК” Практичне завдання. За власним бажанням створити абстрактний малюнок з теплих чи холодних кольорів.

Номер слайду 38

1. Декоративно-ужиткове мистецтво. Види та особливості http://estetica.etica.in.ua/dekorativno-uzhitkove-mistetstvo-vidi-ta-osoblivosti/ 2. Печворк http://nataliagaudykova.blogspot.com/2016/02/blog-post_45.html Інтернет ресурси:

ppt
Додав(-ла)
Іванцова Лілія
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку