Пам'ятка для батьків (батьківські збори)

Про матеріал
Зміст «Пам’ятки» допоможе батькам усвідомити, наскільки важливим та необхідним є виховання дитини, адже вони незаперечний авторитет для неї, наскільки потрібним є проведення виховних бесід на різні теми, обмін життєвим досвідом. Батьки зрозуміють те, як важливо цікавитись колом друзів дитини, які можуть як позитивно, так і негативно впливати на неї та ін.
Перегляд файлу

ПАМ’ЯТКА  ДЛЯ   БАТЬКІВ

                                                        Будь-яке виховання починається у сім’ї

                                                                                            В. Сухомлинський                       1.   Кожного разу, відправляючи дитину у школу,  ставте вимогу бути старанною, уважною  на заняттях.

     2. Постійно повторюйте, що дитина ходить у школу для того, щоб здобувати знання, а не для того, щоб гратись.

     3. Щоб була чітко поставлена мета, кажіть, що для вас важливим є її навчання.

     4. Завжди цікавтесь досягненнями дитини, розпитуйте про проблеми, які її хвилюють,  надавайте    при можливості   посильну    допомогу   у     навчанні           

 ( фактичну й моральну підтримку).

      5. Не покладайте справу навчання та виховання вашої дитини тільки на вчителів, адже це - спільна праця школи і сім’ї.

     6. Пам’ятайте, що найбільшою повагою у дітей користуються саме батьки. І скільки й хто б їх не навчав, повчання батьків для них – найавторитетніше.

    7. Відомо, що діти – найголовніше у житті батьків, тому ваш обов’язок не тільки нагодувати й одягнути дитину, але й гідно виховати, щоб на старості літ не потерпати від поганого виховання сина чи доньки.

     8. Для створення добрих відносин вашої дитини з однокласниками говоріть, щоб ставились до друзів з повагою, переконуйте, що прозивати когось – гріх, бо ім’я дано в церкві від Бога.

     9. Обов’язково хваліть дитину за успіхи, купіть щось улюблене із ласощів на наступний день, вказавши, що це зроблено саме тому, що ви цінуєте її старання, що успіхи в школі дуже важливі для сім’ї.

      10. Звертайте увагу на психологічний комфорт, гармонію у душі дитини. Створюйте гарний настрій, не принижуйте гідність, але посваріть за погані вчинки, бо, залишивши провини ненаказаними, ви тим самим даєте дозвіл повторити їх знову.

      11. Постійно контролюйте стан навчання вашої дитини. Пам’ятайте, діти люблять порядок і увагу, їм неприємно, коли батьки не цікавляться їхніми справами, адже це для них означатиме, що навчання – не головне. Тоді, як правило, у дітей знижується успішність,  вони починають самі до себе ставитись погано, недбало, не слідкуючи за самовдосконаленням.

      12. Бачачи проблеми сучасної молоді, ми розуміємо, що це прогалини виховання у молодшому віці. Тому привчайте дітей до здорового способу життя. Постійно виказуйте своє негативне ставлення до паління, до вживання алкоголю. наркотиків. Розповідайте про велику їхню шкоду для людського організму. Самі показуйте приклад своєю гідною поведінкою, тим самим ви з раннього віку створите у свідомості дитини негативне, критичне ставлення до шкідливих звичок.

      13. Виховуйте у дітей бережливе ставлення до власного здоров’я, привчайте вдягатись відповідно до погодних умов. У осінній та весняний періоди проводьте  вітамінні курси для зміцнення дитячого організму.

     14. Обов’язково складіть для дитини чіткий режим дня, з відходом до сну не пізніше 21.00-21.30. Адже повноцінний сон – найголовніше для відтворення сил дитячого організму та якісної роботи на наступний день.

       15. Привчайте дитину до вживання здорової їжі, наголошуйте, що гаряче харчування важливе для профілактики шлункових хвороб, ставте категоричну вимогу вживати у шкільній їдальні перші страви ( суп, борщ).

      16. Слідкуйте за зовнішнім виглядом дитини, не допускайте, щоб через екстрамодність одягу вона надто виділялась серед однолітків або ж мерзла у осінньо-зимовий період року, завдаючи шкоди своєму здоров’ю, до того ж  школярі повинні одягати шкільну форму. Забороняйте дівчаткам шкільного віку  користуватись косметикою.

       17. Проводьте виховні бесіди, повторюючи їх час від часу, на такі теми:

     „Поведінка на уроці, на перерві у класі, у їдальні, на подвір’ї школи”;

     „Найголовніший твій обов’язок – навчання”;

     „Дисципліна – найголовніше  у колективі”;

     „Культура поведінки у присутності вчителя чи будь-кого із старших”;

     „Поведінка з однокласниками (повага, розуміння, взаємодопомога)»;

     „Критичне ставлення до поганих вчинків друзів, непідтримання їхніх непродуманих дій”:

     „Техніка безпеки у побуті, дотримання правил дорожнього руху”;

     „Увага! Лід, слизька дорога” ( у зимовий період).

18. Наголошуйте, що кожен стає справді Людиною тільки тоді, коли перемагає свої погані риси, самовдосконалюється, намагається бути кращим, вихованішим, розумнішим.

     19. Обов’язково, якщо ваша дитина захворіла чи не може бути у школі з будь-яких інших поважних причин, повідомте про це класного керівника, зателефонувавши додому  чи до школи. З метою попередження пропусків уроків учнями без поважних причин  класний керівник вимагатиме звітності учнів за кожен пропущений день із навчального тижня.  Потрібно мати довідку від лікаря або записку від батьків (можна усно повідомити по телефону про причину відсутності), щоб знати, що дитина самовільно не прогуляла уроки, не потрапила під вплив поганої компанії, не захопилась азартними іграми і т. п.

     20.  Згідно Статуту  школи мобільні телефони у навчальному закладі можна використовувати тільки для зв’язку із батьками для термінових повідомлень. Застосовувати мобільні телефони з іншою метою заборонено.

     

    

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Семеняк Зоряна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шура Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Бенько Любов
Додано
11 січня
Переглядів
1032
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку