Пам'ятка для батьків "Корисні поради"

Про матеріал
Пам'ятка для батьків. Це опис провідних і визначальних факторів для розвитку і формування особистості в сучасних умовах.
Перегляд файлу

                            Пам’ятка для батьків «Корисні поради»

 

    Сім’я – колиска духовного народження людини. Сім’я має унікальний вплив на дитину, а де в чому й незамінний. У сім’ї дитина формується, виховується найближчими та найдорожчими людьми. Недарма Макаренко писав: «Хочете, щоб діти були хорошими, - будьте щасливими. Розірвіться на шматки, використовуйте всі свої таланти, ваші здібнос-ті, залучіть ваших друзів, знайомих, але будьте щасливі справжнім людським щастям».

  1. Станьте постійним прикладом для дитини в акуратному виконанні домашніх справ.
  2. Проявляйте терпіння у навчанні дитини, не виконуйте за неї, надайте їй можливість до самостійності у праці.
  3. Реагуйте на виконану дитиною роботу, підбадьорюйте її та якомога більше заохочуйте до праці.
  4. Прищеплюйте дитині інтерес та любов до книги, адже навіть народний чеський митець Б. Ржіва зауважив: «Книга для дитини – реальний досвід, бо дитина читає її так інтенсивно, ніби живе нею. Книга має ту перевагу, що пережите в ній повторюватись. Дитина – найкращий, найвдячніший читач. Книг прочитаних у дитинстві, не забуває ніхто… Тому треба заохочувати дитину до читання».
  5. Надавайте рекомендації щодо книг прочитаних ще в вашому дитинстві, розкажіть про свої враження від прочитаного, влаштовуйте дискусійні обговорення предмету зацікавленості.
  6. Цікавтеся всіма видами діяльності вашої дитини, звертайте увагу не лише на досягнення у навчанні, а й на успіхи чи то в малюванні, чи то у співах, чи в інших видах прояву творчості дитини, застережіть таким чином свою дитину від черствості та егоїзму у дорослому житті.
  7. Заохочуйте дитину до спілкування з однолітками, до дружби з іншими дітьми, не прирікайте її на самотність.
  8. Вчіть дитину тактовності по відношенню до оточуючих. Прояви шляхетності повинні супроводжувати вас по життю.
  9. Демонструйте природність у почуттях, не використовуйте показну ввічливість та чуйність. Не застосовуйте грубощів по відношенню до інших.
  10. Не бійтеся оточення, майте сміливість при необхідності вибачитися, навіть якщо поряд з вами буде дитини. Споглядаючи на батьків вона буде відчувати лише пошану та захват.
  11. Розповідайте дитині про необхідність збереження власного здоров’я. 
  12. Частіше бувайте на свіжому повітрі, залучайте дитину до спортивних ігор, змагань та естафет.
  13. Не глузуйте з дитини, «не підрізайте крила» досить різкими зауваженнями.
  14. Відвідуйте спортивні заходи разом зі своїми дітьми, демонструйте повагу до спорту на власному прикладі. Ідіть назустріч здоров’ю всіє сім’єю, адже воно само не прийде.
  15. Та найголовніше правило для батьків пам’ятати, поведінка – це дзеркало, в якому відображається справжнє обличчя людини, а дитина – це дзеркало душі.

 

1

 

doc
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
28 лютого 2020
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку