Пам'ятка " Капуста у здоровому харчуванні: шкода чи користь"

Про матеріал
Часто ми не знаємо про цінність оточуючих нас овочів та шукаємо вітаміни у закордонних. Дана пам'ятка описує цінність капусти білокачанної.
Перегляд файлу

«Наше здоров’я в наших руках!”

З настанням холодів все частішими стають простудні та вірусні захворювання. Протидіяти цьому допоможе міцний імунітет. А мати такий імунітет нам надасть можливість саме вітамін С – король усіх вітамінів. Цей вітамін не накопичується в організмі, тому потрібно постійно поповнювати його кількість, особливо в холодний період.

Де ж найбільше вітаміну С? найчастіше чуємо відповіді: цитрусові, часник, цибуля. Чи дійсно це так?

Вміст цього вітаміну в цитрусових значний, але не найбільший. Один червоний болгарський перець або  100 грам чорної смородини за вмістом вітаміну С замінює 5 лимонів, а 100 грам плодів шипшини дорівнює  30 лимонам. Але сьогодні мова піде про білокачанну капусту. Чим же корисна капуста? Містить вітамін С більше ніж в лимонах, апельсинах. Так ось  вона, як ніхто інший  є для нас великим помічником, завжди доступна та має приємний смак. Багата на інші вітаміни, мікроелементи,містить «чарівну» тартроноау кислоту, що загоює рани та виразки на слизових оболонках, запобігає ожирінню. Капуста здатна повернути вам бадьорість і сили, тому намагайтеся якомога частіше включати у свій раціон салати із свіжої та квашеної капусти.

docx
Додано
9 січня 2020
Переглядів
466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку