Презентація "Галерея кімнатних рослин"

Про матеріал
Виховавння у учнів екологічної свідомості, відповідальності, бережливого ставлення до природи, дослідження значення кімнатних квітів на здоров'я людини,, сприяння вихованню толерантності, естетичних смаків, любові до природи, до рідної школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кіровоградська обдасть Олександрівський район. Підлісненська філія КЗ «Олександрівське НВО№2»Всеукраїнський заочний конкурс-огляд«Галерея кімнатних рослин»Роботу підготували вихованці гуртка «Юні лісівники» Олександрівської станції юних техніків при Підлісненській філіїКерівник: Охріменко Надія Василівна

Номер слайду 2

Квіти,квіти… Чарівні квіти,Кольорові, великі й малі…Ви умієте душу зігріти,Бо й самі ви-душа землі.

Номер слайду 3

Квіти! Ми так радіємо, коли бачимо їх, вони прикрашають наше життя своїми кольорами та ароматами!Не дивно, що про їх красу складено багато легенд, міфів, вона оспівана у поезії. Квітами прикрашають інтер’єр, вони є невід’ємним атрибутом будь-якого заходу, елементом декору урочистостей. Та, безумовно, квіти – окраса всілякого подвір’я. Усе це завдяки невтомній праці та безмежній фантазії господинь -квітникарок, які з ранньої весни до пізньої осені пораються на клумбах. Наше шкільне подвір’я доглядають квітникарі-школярі та вчителі. А тому потрапивши на територію шкільного подвір’я, потрапляєш неначе в парк-відпочинку. На подвір’ї росте багато екзотичних рослин та різні багаторічні та однорічні квіти. Кожного року їх ми поповнюється сортами. А тому з ранньої весни до пізньої осені вони нас радують своїми квітами. Приміщення школи також прикрашає велика кількість різних кімнатних рослин.

Номер слайду 4

Зима-найтихіша пора,найтихіша. Природа в глибокому сні. Тому все навколо стає ще. Рідніше. Дорожче й миліше мені. А всюди так чисто, красиво, Казково,Все іній пухнастий вкрива …Так тихо і гарно-ну просто чудово!Замріяна казка жива. Потрапивши взимку на наше подвір’я, потрапляєш неначе в казку.

Номер слайду 5

На шибках малює квіти. Нам мороз свої зимові, А в кімнаті школярів єКвіти справжні і чудові. Любо глянути на них-Зеленавих та живих. За віконцем –хуртовина,Заметіль гуде-кружляє,А в теплі у нас рослиниІ ростуть, ще й розцвітають.

Номер слайду 6

На шибках малює квіти. Нам мороз свої зимові, А в кімнаті школярів єКвіти справжні і чудові. Любо глянути на них-Зеленавих та живих. За віконцем –хуртовина,Заметіль гуде-кружляє,А в теплі у нас рослиниІ ростуть, ще й розцвітають.

Номер слайду 7

Основні забруднювачі повітря у квартирах - це продукти горіння газу, на якому ми готуємо їжу, а також багато будівельних і оздоблювальних матеріалів (пресовані плити на синтетичних смолах, лінолеум, пластик, полімерні шпалери). Можуть приносити шкоду навіть натуральні матеріали, коли вони починають старіти і руйнуватися. Небезпечна техніка. Через присутність телевізорів, комп'ютерів і факсів значно зменшується кількість корисних для здоров'я негативних іонів повітря. Поліпшити якість повітря допомагають кімнатні рослини. У процесі своєї життєдіяльності рослини здійснюють детоксикацію шкідливих речовин різними способами. Одні речовини зв'язуються цитоплазмою клітин кімнатних рослин, завдяки чому стають неактивними. Інші піддаються перетворенню у рослинах і стають нетоксичними. В результаті вони включаються в метаболізм клітин рослин і використовуються для потреб кімнатної рослини. Деякі речовини, наприклад, виділяються кореневими системами в ґрунт. За оцінками екологів, домашнє повітря більш токсичне, ніж повітря на автострадах, на яке ми так звикли нарікати. Вдихання шкідливих речовин викликає в людей "синдром хворих будівель", при якому виникають проблеми з диханням, болі в суглобах, безсоння. Кімнатні рослини очистять, зволожать і збагатять корисними речовинами повітря в Вашому домі.

Номер слайду 8

Кожний кабінет та коридори в школі прикрашає велика кількість кімнатних рослин.

Номер слайду 9

Провiвши дослідження переконалися в тому, які рослини варто вибрати для озеленення кабінетів та коридору.«Легкими» будь-якої квартири може стати хлорофітум (Chlorophytum). Справа в тому, що він здатний вбирати з повітря в себе більшість токсичних речовин, а ще окису вуглецю. Він займає лідируюче місце серед всіх кімнатних рослин по виділенню кисню і по здатності очищати повітря від формальдегіду. Більшість квітникарів вважає, що таке рослина дуже просто виглядає. Однак варто його підвісити, вибравши для цього незвичайну опору або прикрасивши горщик симпатичним кашпо, то хлорофітум відразу ж перетвориться. 

Номер слайду 10

Квітникарі- учні закріплені за кожним кабінетом слідкують за їхніми стеблами, листками та квітками. А також доглядають за ними. А тому кожний клас має свою улюблену кімнатну рослину в кабінеті. Онайомившись з особливостями цієї рослини та правильному догляді за нею вона починає дивувати своєю красою. Інформацію про рослини класу квітникарі записують в журнал догляду за ними. В школі було проведено конкурс «Моя квітка вас здивує». Результати конкурсу здивували всих.

Номер слайду 11

Гібіскус або китайська троянда-одна з найулюбленіших і полпулярних кімнатних квіток, мало хто знає , що пелюстки цієї рослини володіють потужними корисними властивостями. Вона використовується при лікуванні різних хвороб. У приміщенні, де росте гібіскус, створюється сприятливий мікроклімат, фітоциди, висунутірослиною, оздоровлюють і очищають повітря, інші поблизу починають краще рости і не хворіють.

Номер слайду 12

Пеларгонія, яка більше відома, як кімнатна герань, то слід врахувати, що вона здатна зробити негативний вплив на алергетиків. Однак така квітка безперечно корисна, так як вона може очистити повітря від патогенних мікроорганізмів. Ця дивовижна властивість пов'язана з тим, що в кущі містяться ефірні масла, і якщо у людини немає протипоказань, то вони також нададуть благотворний вплив на його організм. Так, було відмічено, що пеларгонія нормалізує стан нервової системи і сприяє поліпшенню сну.

Номер слайду 13

Напевно, багато квітникарі знають про те, що сансевієрія, яку ще називают «тещиним язиком», відрізняється рядом незвичайних властивостей. Навіть якщо в літній час її перенести на балкон і залишити там на місяць, то навіть під палючим сонцем при плюс 35 вона виживе. Якщо ж в результаті недогляду кущик засохне, його потрібно буде перенести в затінок і полити. Через трохи часу кущик оживе, а якщо його ще й підгодувати, то всього через кілька місяців він знову порадує своїм привабливим зовнішнім виглядом. Така квітка корисний тим, що може очищати повітря в приміщенні від формальдегідів і оксидів азоту, даний факт був доведений вченими. «Тещин язик» дчудово підійде для різних кімнат, у тому числі для дитячого та кухні. 

Номер слайду 14

Бегонія прикрашає підвіконня в багатьох будинках і не даремно! Справа в тому, що вона здатна поглинати пил, а також зволожувати повітря. Але при цьому кущик потрібно обов'язков систематично зволожувати з розпилювача, щоб він зміг знову поглинати пил (зразок пилососа). А ще таке рослина здатна знищити більшу частину мікробів і грибків, що знаходяться в повітрі. Також вони допомагають впоратися з випромінюванням електричних приладів. Плюс до всього під час цвітіння кущик виглядає неймовірно ефектно. 

Номер слайду 15

Весна – час коли кімнатні рослини потрібно переносити на вулицю або висаджувати в грунт. Але потрібно пам’ятати :вуличні умови кімнатним квітам будуть корисні лише в тому випадку, якщо джо них їх готувати поступово і правильно.

Номер слайду 16

Квітникарі- учні закріплені за кожним кабінетом, слідкують за їхніми стеблами, листками та квітками. А також доглядають за ними. А тому кожний клас має свою улюблену кімнатну рослину в кабінеті. Ознайомившись з особливостями цієї рослини та правильному догляді за нею вона починає дивувати своєю красою. Інформацію про рослини класу квітникарі записують в журнал-догляду за ними. В школі було проведено конкурс «Моя квітка вас здивує». Результати конкурсу здивували всих.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Квіти , як люди, на добро щедріі,людям гідність віддаючи, вони цвітуть, серця обігріваючи, як маленькі, теплі багаття. Киримизе Жане

Номер слайду 19

Основне правило по догляду за кімнатними рослинами: ВСЕ РОБИТИ ВЧАСНО.

Номер слайду 20

Циненарія-дуже ефектна декоративна квітка. Яка радує своїм цвітом. Великий проміжок часу. А головне не вимагає особливого догляду. Для неї головне полив та попадання прямого сонячного проміння. Гуртківцям вдалося виростити ці квіти з насінячка. З 10 насінин зійшло 5,але квітнути змогли лише чотири. Вони почали радувати своїм цвітом ще з початку лютого. Як же гарно вони виглядають на підвіконні…

Номер слайду 21

Чорнобривці можна вважати символорм України. Квіти дарують нам Настрій, радують своїм цвітінням з початку літа до глибокої осені,Перших заморозків. Гуртківці провели дослідження: чорнобривці на підвіконні взимку, як будуть нас радувати своїм цвітом. Вони нас радували до початку літа.

Номер слайду 22

Квіти цвітуть всюди і для всіх,Хто тільки хоче їх бачити. Квіти не вирішують всіх проблем. Але вони гарний початок. Іноді квіти-це просто квіти. Милуючись ними ми отримуємо задоволення, гарний настрій і відчуття дотику з прекрасним. То ж отримайте і ви , хто переглянувши наші квіти. ЗАДОВОЛЕННЯ.

pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку