Пам'ятка п'ятикласнику "Як написати твір на тему "Сила творчої уяви"?

Про матеріал

Пам'ятка п'ятикласникам, яка допоможе при написанні твору за темою "Сила творчої уяви" за творчістю Льюїса Керролла та Марини Цвєтаєвої. У пам'ятці покроково пояснюється, як треба писати твір,ина що треба звернути увагу та як правильно формулювати свою думку. Поради викладено у доступній та цікавій формі для учнів.

Перегляд файлу

Памятка пятикласнику

Як написати твір на тему «Сила творчої уяви»???

  1. Ти маєш зрозуміти, про що ти повинен написати (в цьому творі ти писатимеш про те, що людина може уявляти багато незвичайних речей і подій. Також ти можеш написати про те, що уявляти для людини – значить жити весело і яскраво, як це було у житті великого математика Льюїса Керролла).
  2. Ти маєш зрозуміти, що твій твір має бути невеликого обсягу – приблизно пів сторінки аркуша зошита.
  3. Твій твір матиме три частини: зачин, основну частину і кінцівку зачині ти розкажеш, що таке людська уява, як і коли люди нею користуються, для чого людям треба уявляти. Зверни увагу на творчість Льюїса Керролла – він був дорослою людиною, але вмів яскраво уявляти казкове і фантастичне, тому написав такий цікавий твір. До речі, можеш так і написати . У основній частині ти маєш більш детально розкрити значення творчої уяви. Адже творча уява – це така уява, яка допомагає придумувати, вигадувати цікаві історії, оповідання, казки. Можеш написати, що Льюїс Керролл та Марина Цвєтаєва мали творчу уяву, вони вміли вигадувати різні цікаві історії, а допомагало їм у цьому читання, оскільки Марина Цвєтаєва в дитинстві любила читати і знайомилася із творчістю багатьох письменників. Про це вона розповідає у своєму вірші «Книжки в червоних палітурках».також ти маєш розповісти про те, що тобі було цікаво читати твори цих двох письменників. Адже твір «Аліса в Країні Див» настільки незвичайний і водночас звичний, що ти відчував себе його героєм і блукав по чудернацькій країні разом з Алісою. Ну а в кінцівці ти маєш зробити висновок про те, що людям треба уміти уявляти, відчувати і вигадувати, бо так їхнє життя стане цікавішим і веселішим).
  4. Уважно перечитай все, що написано вище і починай творити. Пам’ятай: кожна твоя думка, кожне твоє речення – це  ВИТВІР ТВОЄЇ ТВОРЧОЇ УЯВИ.

D:\рамки\рамки!\images (9).jpg

 

Нехай Білий Кролик і Аліса допоможуть тобі перетворитись на вигадника .

Ах, і не забудь про того, хто вміє зненацька з*являтись і зникати, залишаючи по собі лише посмішку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Половец Инна
    Дякую за допомогу. Дуже корисний матеріал
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
20 квітня 2018
Переглядів
17137
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку