Пам'ятка "Стоп БУЛІНГ"

Про матеріал
Булінг-це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. Види булінгу:  Фізичний булінг-фізичне залякування, побиття, стусани, підніжки, поштовхи, удари;  Психологічний булінг-бойкот, образливі клички, кепкування, поширення чутків;  Кібербулінг-залякування, яке відбувається з допомогою цифрових пристроїв.  Економічний булінг-крадіжки, пошкодження, ховання, знищення особистих речей.
Перегляд файлу

СТОП БУЛІНГ!

 

 

 

 

    

    

 

Види булінгу:

     Фізичний булінг-фізичне залякування, побиття, стусани, підніжки, поштовхи, удари;

    Психологічний  булінг-бойкот, образливі клички, кепкування, поширення чутків;

    Кібербулінг-залякування, яке відбувається з допомогою цифрових пристроїв.

    Економічний булінг-крадіжки, пошкодження, ховання, знищення особистих речей. 

C:\Users\Оля\Desktop\no-bullismo.jpg

 

 

Вчиш не спілкуватися з чужими дорослими, які за своєю ініціативою раптом починають кликати кудись. Вчиш переходити через дорогу, допомагаєш запам'ятати дорогу. Енергія тривоги переходить у впевненість в тому, що все, що ти можеш зробити - зробив. Це теж свого роду контроль, але він реалізується через набуття нових сил і здібностей для того, щоб зустрітися з небезпекою, а не через спроби уникнути зустрічі з нею.

         Ще тривога не любить конкретики. Зовсім. Так як прагнення максимально конкретизувати об'єкт тривоги призводить до появи конкретної мети, куди можна спрямувати енергію (і тривога здувається). Якщо немає цієї конкретної ситуації, то дія буде гарячковим, безглуздим і навіть провокує ще більший сплеск тривоги. Свого роду панічні метання з боку в бік.

       Не трансформована, пригнічена тривога переходить зі свого конструктивно-природного стану в невротичну напругу, не даючи розслабитися, позбавляючи здатності отримувати від життя задоволення.

       Однак зовсім усунути тривогу дією неможливо. У самій тканині нашого існування

разів відкладіть важливі справи на потім. З кожним відкладанням справ «на потім» рівень тривоги підскакує іноді на порядок. Сидиш, займаєшся чимось стороннім, намагаєшся відволіктися від справи, яким зайнятися потрібно, але не хочеться - а сам рухаєшься на стільці, не знаходиш собі місця, відчуваєш напругу і наростаючу тривогу. Тревога, викликаннна ситуацією, не розряджається в дію, а продовжує накопичуватися. Тривога - прямий стимул нашому організму до дії перед обличчям можливих труднощів і небезпек, і якщо цей стимул ігнорувати або утримувати, то недалеко і до паніки. Чи помічали, скільки енергії у тривожних людей? Море. Але що вони з нею роблять, з цією енергією?

         Найпопулярніший і найчастіше помилковий варіант реакції на тривогу - спроба контролю, а точніше - спроба знайти відчуття того, що ти керуєш ситуацією. Тривога адже і провокується невизначеністю і невідомістю. Чим сильніше тривога, тим сильніше прагнення контролювати, що доходить в патологічних випадках до параноїдального бажання передбачити і передбачити всі можливі загрози. Причому цей контроль часто пасивний - сам тревожащийся людина не робить нічого, але нескінченно попереджає інших про можливі небезпеки, дає поради і ображається, коли люди, доведені до сказу постійними нагадуваннями про небезпечному світі, починають огризатися. Величезна кількість сил витрачається на те, щоб утриматися від дії.

    

 

 

 

 

людина не робить нічого, але нескінченно попереджає інших про можливі небезпеки, дає поради і ображається, коли люди, доведені до сказу постійними нагадуваннями про небезпечному світі, починають огризатися. Величезна кількість сил витрачається на те, щоб утриматися від дії.

 

 

Маркери булінгу

 

Результат пошуку зображень за запитом "буллинг картинки"

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
174
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку