Пам'ятники числам. Презентація.

Про матеріал
Презентацію "Пам'ятники числам"використовують під час проведення виховних математичних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам’ятники числам

Номер слайду 2

Нульовий кілометр - точка відліку відстаней на дорогах держави, що йдуть від столиці до регіонів. Зазвичай знаходиться навколо будівлі головпоштамту столиці і відзначається пам'ятним знаком.

Номер слайду 3

У Києві Нульовий кілометр відмічений колоною з глобусом і розташований на Майдані Незалежності навпроти Головпоштамту.

Номер слайду 4

Це колона з білого мармуру, яка прикрашена голубою земною кулею. Навколо неї літають п’ять голубів, що символізують п’ять частин світу. Біля підніжжя пам'ятника відлиті у бронзі відстані до найбільших столиць світу і центральних міст України.

Номер слайду 5

Камінь нульового кілометра — вапнякова скульптура висотою 3 м в Будапешті, Угорщина, котра утворює символ нуль з написом на п'єдесталі «КМ», що значить «кілометр». Цей камінь відзначає точку відліку, з якої в країні вимірюються всі дорожні відстані до Будапешта.

Номер слайду 6

Це унікальне місце, де річка Дунай зливається з Чорним морем."Нульовий кілометр" – пам’ятник, розташований в Одеській області, на невеликому острові Анкудинові.

Номер слайду 7

Пам’ятник в Мюнхені

Номер слайду 8

Такий пам’ятник знаходиться в селищі Водне (Республіка Комі). Він був присвячений першій кіловат-годині в республіці. Саме в цьому селищі вперше в Комі з’явився електричний струм та загорілась в 1908 році перша лампочка.

Номер слайду 9

На Трухановому острові у Києві відкрили пам’ятний знак на честь шведських футбольних фанатів, які таборували на острові під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2012. Скульптура зображає перехрещені цифри «один» та «два» у барвах шведського та українського прапорів відповідно.

Номер слайду 10

Цифри означають не тільки рік проведення чемпіонату, але і рахунок матчу 2:1 Україна-Швеція. Одиниця пофарбована в кольори шведського прапора, а двійка – в колір державного прапора України.

Номер слайду 11

«Меркурій» – перша пілотуєма космічна програма США. За цією програмою Америка запускала в космос космічні кораблі з астронавтами. У цій програмі брали участь сім астронавтів. Цим і пояснюється присутність в монументі цифри 7.

Номер слайду 12

Китайці з трепетом відносяться до цифр. Вони вважають, що кожна цифра щось означає. Наприклад, 4 – це страшна цифра, що означає смерть. А 8 – навпаки, хороша, вона означає нескінченність та процвітання.

Номер слайду 13

Саме вісімці був встановлений пам’ятний знак в Гонконзі біля одного з самого успішного бізнес центрів.

Номер слайду 14

До недавнього часу в усьому світі існував тільки один пам’ятник числу π. Цей монумент знаходиться в Сіетлі, на сходах перед будівлею Музею мистецтв. Він являє собою величезну грецьку букву.

Номер слайду 15

З 1987 року з’явилось неофіційне свято, яке святкують14 березня – це День числа π. Тому й пам’ятників цьому числу стало більше. Поблизу міста Кацевелі (південний берег Криму)Місто Озерськ Челябінська область (Росія)

Номер слайду 16

Місто Тольятті (Росія)Місто Будва (Чорногорія)

Номер слайду 17

Парк скульптур (Нью-Джерсі, США)Знаменита пам’ятка архітектури в Стоунхенджі дає можливість обчислити число π.

Номер слайду 18

«Пам’ятник восьмигодинному робочому дню» в Мельбурні (Австралія) є незвичним. Це висока стріла з трьома вісімками та кулею на вершині.

Номер слайду 19

Що ж це означає?Річ в тім, що в Мельбурні ще в 1856 році робітники почали боротись за свої права. Вони вимагали, щоб робочий день не перевищував 8 годин. І справді цього добились!!! Тому на цю честь був установлений даний монумент. А три вісімки як раз і означають: 8 годин на роботу; 8 годин на відпочинок;8 годин на сон.

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
3703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку