Панічна атака. Практичні рекомендації для самодопомоги

Про матеріал
Панічна атака може бути дуже страшним досвідом. Вона може відчинити двері до великої кількості страхів та тривог, але також є можливість навчитися з ними жити. У цій презентації ми дамо вам практичні поради для самодопомоги під час панічної атаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Панічна атака. Практичні рекомендації для самодопомоги. Панічна атака може бути дуже страшним досвідом. Вона може відчинити двері до великої кількості страхів та тривог, але також є можливість навчитися з ними жити. У цій презентації ми дамо вам практичні поради для самодопомоги під час панічної атаки.

Номер слайду 2

Ознаки панічної атаки1 Фізичні симптоми. Пітливість, підвищена пульс, нудота, запаморочення2 Психологічні симптоми. Страх перед смертю, втрачаєш контроль, підвищена тривога

Номер слайду 3

Перші кроки в самодопомозіПочни з дихання. Повільні, глибокі вдихи та видихи допоможуть заспокоїтися. Зосередься на фізичних діях. Поможе відволіктися від страхів та залишитися в зоні комфорту. Обговори це з кимось. Розмова з довіреною людиною може полегшити важкий досвід

Номер слайду 4

Дихання та релаксація1 Глибоке дихання. Вдихніть повітря на 5 секундів, задери в десять разів довше, потім повільно видихайте.2 Прогресивна м'язова релаксація. Спробуйте спочатку напружити та розслабити м'язи різних ділянок тіла, починаючи з ніг і закінчуючи обличчям.3 Візуалізація. Уявіть собі, що ви перебуваєте на любимому місці. Для когось це може бути пляж, для когось - галявина в горах.

Номер слайду 5

Підтримка та допомога оточуючих. Розуміння. Розумійте, що панічні атаки є реакцією тіла на стрес. Підтримка. Підтримка та закоханий погляд в бойовика можуть зменшити тривогу. Допомога. Допоможіть потерпілому потрапити в більницу, якщо це необхідно

Номер слайду 6

Надалі - професійні консультаціїПсихотерапія. Психотерапевт допоможе працювати зі страхами та розуміти, що їх викликаєМедикаменти. Якщо панічні атаки повторюються від полугодини до години, за консультацією з лікарем можуть призначити анксіолітики (препарати, що зменшують тривогу)

Номер слайду 7

Резюме. Ми надіємося, що ці практичні рекомендації з самодопомоги під час панічної атаки стануть вам у пригоді. Не забувайте, що відчуття тривоги є нормальною реакцією тіла на стрес, але для кожної людини є свій унікальний шлях до успішної роботи зі страхами. Будьте мужніми та шукайте допомогу, якщо ви відчуваєте на цьому необхідність.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку