PAUL NEWMAN: ACTOR, DIRECTOR, RACING DRIVER

Про матеріал
Пол Ньюмен, актор, режисер, гонщик, народився таким гарним на вроду, що людям навіть шкода було, що вона витрачена на хлопчика. Він народився в Клівленді, Огайо, 1925 року. І хоч він трохи грав у школі, але всерйоз ніколи не збирався робити цс своєю майбутньою кар'єрою. Проте після закінчення школи він одразу почав працювати в театрі.
Перегляд файлу

PAUL NEWMAN: ACTOR, DIRECTOR, RACING DRIVER

Paul Newman, actor, director, racing driver, was born so good-looking that people said it was a shame to waste such beauty on a boy. He was born in Cleveland, Ohio, in 1925 and did some acting in high school, but never seriously considered making it his future career. However, after graduating, he immediately started working in the theatre. He met his first wife, Jackie Witte, while they were acting together, and they got married in 1949. They had three children, a boy and two girls.

He found work in the theatre and on several TV shows in New York. When he was thirty, he went to Los Angeles and made his first film. It was what Newman called an 'uncomfortable' start in the movies, in the role of a Greek slave. The experience was so bad that he went back to the theatre, and didn't accept another film role for two years.

The film he chose was his big break. He played the boxer, Rocky Graziano, in the film "Someone up There Likes Me". Newman was an actor who believed in living the part before beginning the film. He spent days — from morning till night — with Graziano. He studied the fighter's speech and watched him box, and they talked endlessly about Graziano's childhood. The picture brought Newman stardom overnight.

He was living in Los Angeles away from his family when he met Joanne Woodward, an actress who he had first met in New York. They worked together in "The Long Hot Summer". His wife, Jackie, and Paul recognised that their marriage wasn't working, and got divorced. Newman and Miss Woodward were married in Las Vegas in 1958.

Newman went on to make films. He has made over forty-five films and has won many awards, but he has never won an Oscar.

His marriage to Woodward is one of the longest and strongest in Hollywood. They have three daughters, and they have co-starred in six films. Ever since the film "Winning", Newman has been passionately interested in car racing, and in 1979 he came second in the twenty-four hour race.

In 1978 his only son, Scott, died of a drug overdose. That is why Newman created the Scott Newman Foundation to inform young people on drug abuse.

Newman was more than just a movie star. "I would like to be remembered as a man who has tried to help people to communicate with each other", said Newman, "and who has tried to do something good with his life. You have to keep trying. That's the most important thing".

VOCABULARY

it was a shame [ʃeɪm] — було шкода

to waste [weɪst] — витрачати даремно (on на щось)

uncomfortable [ʌn'kʌmf(ə)təbl] start невдалий початок

Greek slave [gri:k sleɪv] — грецький раб

to accept [ək'sept] — приймати; визнавати; погоджуватися

break [breɪk] — амер. розм. сприятлива можливість, щаслива нагода, шанс

stardom ['sta:dəm] — провідне становище в театрі (в кіно); становище зірки

drug abuse [ə'bju:s] — зловживання наркотиками

QUESTIONS_

1. What interested you most about Paul Newman ?

2. When was he born ?

3. When did he start working in the theatre?

4. How many times has he been married? When did he get married for the first time?

5. What films and how many films has he made?

Пол Ньюмен: актор, режисер, гонщик

Пол Ньюмен, актор, режисер, гонщик, народився таким гарним на вроду, що людям навіть шкода було, що вона витрачена на хлопчика. Він народився в Клівленді, Огайо, 1925 року. І хоч він трохи грав у школі, але всерйоз ніколи не збирався робити цс своєю майбутньою кар'єрою. Проте після закінчення школи він одразу почав працювати в театрі. Там він зустрів свою першу дружину, Джекі Вітт, коли вони разом грали в одній виставі, і вони одружилися 1949 р. У них було троє дітей, хлопчик і дві дівчинки.

Він знайшов роботу в театрі і в кількох телевізійних шоу в Нью-Йорку. Коли йому було тридцять, він поїхав до Лос-Анджелеса. Там він зробив свій перший фільм, у якому зіграв роль грецького раба. Це був, за оцінкою Ньюмена, його «невдалий» початок у фільмах. Враження були такими неприємними, що він повернувся до театру і надалі протягом двох років не погоджувався зніматись.

Фільм, який він обрав, був його великою щасливою нагодою. Він грав боксера, Рокі Граціано, у фільмі «Someone up There Likes me». Ньюмен — це актор, який вважав, що перед початком фільму роль треба прожити. Цілими днями — з ранку й до ночі — він спілкувався з Граціано, вивчав мову боксера і спостерігав, як він бореться. Вони нескінченно розмовляли про дитинство Граціано. Наступного ранку після виходу картини Ньюмен прокинувся кінозіркою.

Він жив у Лос-Анджелесі далеко від сім'ї, коли зустрів Джоан Вудворд, актрису, з якою він познайомився ще в Нью-Йорку. Вони працювали разом у фільмі «Довге гаряче літо». Його дружина, Джеккі, і Пол визнали, що їхній шлюб розладився, і вони розлучилися. Ньюмен і міс Вудворд одружилися в Лас-Вегасі 1958 р.

Ньюмен продовжував робити фільми. Він зробив понад сорок п'ять фільмів, отримав багато премій, але серед них ніколи не було Оскара.

Його шлюб з Вудворд був у Голлівуді одним із найдовших і найміцніших. Їхні три дочки вже зіграли головні ролі в шести фільмах. Після фільму «Winning» Ньюмен пристрасно зацікавився автогонками. 1979 р. він прийшов другим у двадцяти чотиригодинній гонці.

1978 р. його єдиний син Скотт помер від надмірної дози наркотиків. Ньюмен створив Фонд Скотта Ньюмена, щоб інформувати молодь про наслідки зловживання наркотиками.

Ньюмен — це більше, ніж просто кінозірка. «Я хотів би, щоб мене пам'ятали як людину, що намагалася допомогти людям спілкуватися одне з одним, — говорив Ньюмен, — і як людину, що намагалася зробити щось добре у своєму житті. Вам доведеться продовжувати робити це. Це найважливіша річ».

 

doc
Додано
6 жовтня 2020
Переглядів
343
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку