ПЧ № 2 Е.Е. Шмітт (народ. 1960) «Діти Ноя».

Про матеріал
Ознайомити учнів з автобіографією письменника,змістом твору,обговорення вчинків головних героїв,розвивати навички переказу ключових епізодів твору.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Двадцять сьоме листопада. Класна робота. ПЧ № 2 Е. Е. Шмітт (народ. 1960) «Діти Ноя». Доля дітей уперіод Другої світової війни. Духовний подвиг священика. Понса, його турбота про дітей. Тема культури у творі. Біблійні мотиви.

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів з автобіографією письменника,змістом твору,обговорення вчинків головних героїв,розвивати навички переказу ключових епізодів твору;виховувати толерантне відношення до людей різних віросповідань.

Номер слайду 3

Очікувані результати дітей

Номер слайду 4

Ерік-Еммануель Шмітт драматург і письменник; автор низки п'єс та вистав, активно показуваних у театрах всього світу.

Номер слайду 5

(Запис коротких відомостей про письменника)Народився 28 березня 1960 року в Сент-Фуа-ле-Ліон, Франція. Навчався Шмітт в Ліоні (Франція), і в Парижі; у паризькій Вищій Нормальній Школі успішно написав докторську дисертацію з філософії і метафізики. Протягом 3 років Шмітт викладав в Шербуре і Університеті Шамбері

Номер слайду 6

Літературна діяльність почалася з роботи для театру; перша його п'єса, ‘Ніч в Валоні’, ставилася з 1991-го та 1992-го як у Франції, так і за кордоном. Справжню славу в театральному світі Шмітту принесла постановка п'єси ‘Відвідувач' – за неї Ерік-Еммануель отримав премію Мольєра в категоріях "кращий автор' і ‘краще уявлення'.

Номер слайду 7

У 2001-му Ерік-Еммануель Шмітт отримав ‘театральний' гран-прі французької академії. З 2002-го Шмітт живе в Брюсселі у 2008-му він навіть отримав бельгійське громадянство. Зараз є громадянимом двох держав.

Номер слайду 8

Зараз Ерік Шмітт відомий в прямому сенсі слова на весь світ; його п'єси перекладалися на 40 різних мов і ставилися в 50 країнах світу.

Номер слайду 9

послужний список Шмітта зовсім не вичерпується – його перу належить цілий ряд цікавих повістей та оповідань. Особливо серед його робіт слід відзначити ‘Секта егоїстів', ‘Оскар і Рожева дама', ‘Євангеліє від Пілата', ‘Частина іншого', ‘Коли я був витвором мистецтва' і ‘Діти Ноя'

Номер слайду 10

У літературних працях Шмітта завжди відчувався великий інтерес письменника до питань релігії. Так, у своєму ‘Цикл незримого' Ерік-Еммануель зробив досить цікаву спробу знайти гармонію між існуючими світовими релігіями та культурами

Номер слайду 11

Вправа для очей

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Письмова робота

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Перевірка Д/З. Стислий переказ твору

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

«Діти Ноя»: історія страждань та подвигів. Чи сподобався вам твір? Чим?Історія повісті «Діти Ноя» зіткана з безлічі ниток. Це історія-пазл. У ній знайдеться все - і важкий воєнний час, і почуття утисків нації, і становлення релігійного світогляду, і прості людські вчинки.

Номер слайду 21

Самостійне завдання: записати свою кінцівку твору.

Номер слайду 22

Домашнє завдання:підготуватися до написання контрольного твору за романом «Айвенго»

Номер слайду 23

Використані джерела:https://naurok.com.ua/prezentaciya-do-uroku-pozaklasnogo-chitannya-e-e-shmitt-ditya-noya-310180.htmlhttps://naurok.com.ua/prezentaciya-e-e-shmitt-ditya-noya-311913.html

pptx
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
12 січня
Переглядів
70
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку