Печворк "Сергій Жадан. Збірка "Тамплієри"

Про матеріал
Печворк допоможе одинадцятикласникам зрозуміти глибинний зміст збірки Сергія Жадана "Тамплієри"
Перегляд файлу

 

ПЕЧВОРК «СЕРГІЙ ЖАДАН. ЗБІРКА «ТАМПЛІЄРИ»

 

 

C:\Users\АДМИН\Desktop\дистанційне\images (1).jpg

Його ліричні вірші іноді зовсім не присвячені конкретній людині, це просто якась рефлексія, якийсь спалах. Але більшість з них – це реальні люди. Автор не хоче афішувати їхні імена, бо це люди, які опинилися на території війни.

 

Тампліє́ри — один з найвідоміших християнських військових орденів. Орден засновано після Першого Хрестового походу (1096) для гарантування безпеки великої кількості паломників із Європи, що йшли до Єрусалима після його завоювання. Тамплієри поєднували чернецтво з військовою справою, і були першими воїнами-монахами в Західному світі.

 

 

 

C:\Users\АДМИН\Desktop\дистанційне\завантаження (4).jpg

Вірші складаються в середньому з 7-8 строф. Читаючи голос то стишує, то робить голосніше, але не переходить на крик. Через це декламування схоже на короткочасні зливи з поривами вітру.

 

Жестикулює однією рукою, тупцює ногами – природно, в ритм вірша.

Випростовує вказівний палець, коли вірші прямим текстом про війну або якусь соціальну несправедливість.

08.09.2016 р. в Драматичному театрі ім. Лесі Українки у Львові український письменник і поет Сергій Жадан презентував свою нову збірку віршів "Тамплієри".

"Це 39 віршів про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, про любов, від якої ніхто не може відмовитися, та надію, на якій усе тримається" – пише Жадан у передмові.

 

 

Розповідає лише про одного: "Я знав священика, який був у полоні. Шрам на скроні. Збиті чорні долоні…". І кілька слів прозою: "Він з Херсона, дійсно був в полоні, зараз – волонтер".

 

"Все, як сто років тому, час рухається по колу. Військо виповнює тишу вагонну, щоби вертатись додому".

 

 

 

docx
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1494
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку