СТАТТЯ "ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ - ПРОФЕСІЙНЕ ПОКЛИКАННЯ"

Про матеріал

Педагогічна діяльність - це професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховної діяльності, спрямувати їх на всебічний розвиток та удосконалення особистості, що забезпечує високу організацію педагогічного процесу.

Перегляд файлу

Педагогічна діяльність - це професійне покликання

Педагогічна майстерність - це професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховної діяльності, спрямувати їх на всебічний розвиток та удосконалення особистості, що забезпечує високу організацію педагогічного процесу. Вона характеризується високим рівнем розвитку спеціальних узагальнених вмінь, і, звичайно, суть його - в особистості педагога, його позиції, здатності керувати діяльністю на високому рівні.
                Існує багато видів професійної діяльності, що безпосередньо стосуються людини, але є серед них професії лікаря, юриста, педагога, які впливають на її долю. Ось чому кожна з цих професій повинна бути не лише діяльністю, а й покликанням.

Керівник гуртка дає можливість дітям не лише багато чого дізнатися, а й відчути ту особливу емоцію дотику до пізнання.  

Важко переоцінити значення цієї емоції у розвитку особистості дитини, її смаків, пристрастей і всього того, що можна було б назвати інтелектуальним, естетичним і кінець-кінцем просто духовним багатством. 

Значення особистості педагога в педагогічному процесі накладає на нього велику відповідальність і вимагає великої постійної роботи над собою.

Педагог обов'язково повинен багато працювати для вдосконалення себе.

Щоб досягти довершеності, йому потрібно повсякчас не лише вивчати свій предмет, його історію, філософію, а й вдосконалити техніку свого викладання. У цьому відношенні діяльність педагога дуже близька до діяльності актора.

На жаль, не всім керівникам гурткам педагогічний талант дається від народження, і якщо його немає, його обов'язково потрібно виховувати, розвивати в собі. О. С. Макаренко сподівався, що прийде час, коли майбутніх педагогів будуть навчати тому, як увійти в аудиторію, де і як стояти, як привітатися, як посміхнутись і навіть як подивитись на своїх вихованців. В останнє десятиліття проблема педагогічної майстерності досліджувалась багатьма вченими. У їхніх роботах досліджується проблема підготовки педагога творчого, що має яскраву індивідуальність, здатного до
безперервного самовиховання і самоосвіти.

 

docx
Додано
5 червня 2020
Переглядів
567
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку