Педагогічні погляди та освітня діяльність О.В.Духновича

Про матеріал
Презентація з педагогіки на тему : "Педагогічні погляди та освітня діяльність О.В.Духновича"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Педагогічні погляди та освітня діяльність О. В. Духновича. Виконала Студентка группи АС-19-ЗКоссе Вероніка

Номер слайду 2

Духнович Олександр Васильович— закарпатський греко-католицький священик, письменник, педагог, поет і культурний діяч москвофільського напрямку.(1803—1865)

Номер слайду 3

Освітня діяльність

Номер слайду 4

Перші кроки в освітній діяльностіПісля закінчення Ужгородської гімназії та духовної семінарії домашнім учителем, викладачем гімназії, священиком, він будив у краї думку про необхідність поширення освіти як основи духовного життя л.юдини

Номер слайду 5

Все свое життя закликав будувати школи заснував 71 училище в селах1847 р. він створює перший буквар на Закарпатті "Книжицю читальну для начинающих« у 1831 р. пише підручник з географії "Краткий землепис для молодих русинов"

Номер слайду 6

Автор…Автор багатьох віршів, драми «Добродетель превышает богатство» (1850), комедії «Головний тарабанщик» (1863), повісті «Милен и Любица» (1851); підручників «Книжица читальная для начинающих» (1847), «История Пряшевской епархии» (Петроград, 1877), «Истинной истории карпато-росов» (1853, 1914); видавець альманахів і календарів.

Номер слайду 7

Педагогічні погляди

Номер слайду 8

Стверджує, що дитина стає особистістю, людиною тільки тоді, коли вона набуває освіту і виховання. Людина без виховання, на думку О. В. Духновича, подібна до землі, на якій зростає бур'ян.

Номер слайду 9

1. О. В. Духнович, як і його попередник Г. С. Сковорода, вважав, що виховання має враховувати природу дитини.

Номер слайду 10

2. Серцевиною педагогіки О. В. Духновича є ідея народності, яка полягає в тому, щоб виховувати в дітях людяність, людинолюбство, доброчинність.

Номер слайду 11

3. Школа має бути доступною усім дітям і слугувати інтересам народу. У ній учні мають навчатися рідною мовою

Номер слайду 12

4. Педагог вважав, що у процесі навчання діти мають засвоювати реальні знання. Сільські діти мають користатися ними у своїй праці на землі, при опануванні певними ремеслами і видами діяльності.

Номер слайду 13

5.народна школа має бути осередком духовної культури

Номер слайду 14

6. У процесі виховання, на думку О. В. Духновича, повинен мати місце широкий вибір методів впливу в гармонійному їх поєднанні, бо "слова вчать, а приклади приваблюють".

Номер слайду 15

Духнович виставляє такі вимоги до вчителя: Наставник повинен бути обдарованим особливими якостями, і між ними такими:1. Той, хто бажає вчити, повинен мати справжнє покликання до цієї служби.2. Повинен мати добрі і правильні знання і відомості з того предмета, який хоче викладати іншим.3. Повинен мати чистий і непорочний норов і процвітати доб-рочесностями.

Номер слайду 16

Вчитель…4. Повинен бути від природи лагідним, поважним, з повним характером муж.5. Повинен учнів своїх любити і їхню любов також для себе заслужити.6. Від природи треба йому володіти легким, зрозумілим способом викладання.7. Повинен мати потрібні засоби для навчання і наставляння.8. Повинен добрий порядок поважати.

Номер слайду 17

Дякую за перегляд!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
1533
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку