Перелік запитань для тестового опитування з теми "Приготування гарячих напоїв"

Про матеріал
Тестове опитування з теми "Приготування гарячих напоїв" для перевірки знань здобувачів освіти на уроках виробничого навчання з професії "Кухар- офіціант".
Перегляд файлу

Перелік запитань

для тестового опитування з теми:

«Приготування гарячих напоїв»

 

 

п/п

Запитання

Текст відповіді

 Відповідь

1

Для заварювання чаю використовують воду…

  • тверду
  • м’яку
  • перекип’ячену

-

 

+

 

-

2

Чай настоюють:

  • 15-25 хвилин
  • 10-20 хвилин
  • 5-10 хвилин

-

 

-

 

+

3

Колір чаю залежить від…

  • дубильних речовин
  • способу обробки чаю та вмісту барвників
  • способу обробки чаю

-

 

+

 

 

-

4

Тонізуючими речовинами чаю є:

  • кофеїн, таніни, катехіни
  • кофеїн
  • тіамін, ніацин

+

 

 

-

 

-

5

Температура подачі холодного чаю:

  • 4-7° С
  • 8-10° С
  • 10-20°С

-

 

+

 

-

6

Норма закладки сухого чаю на порцію

(200мл)

  • 3 г
  • 1 г
  • 2 г

-

 

-

 

+

7

Термін реалізації завареного чаю

  • одна година
  • три години
  • шість годин

+

 

-

 

-

8

Кавові зерна підсмажують при температурі:

  • 180-200
  • 100-120° С
  • 140-160° С

+

 

-

 

-

9

Норма закладання на одну порцію меленої кави становить:

  • 2-3 г
  • 4-5 г
  • 8-10 г

-

 

+

 

-

10

До кави по-віденськи входять:

  • збиті вершки
  • лікер
  • морозиво

+

 

-

 

-

 

11

Колір кави змінюється під час обсмажування у результаті:

  • звільненню ефірних масел (кафеолю)
  • реакції карамелізації і утворення меланоїдинів
  • розщепленню мінеральних солей

-

 

 

+

 

 

 

-

12

До кави по-варшавському додають:

  • морозиво
  • холодну кип’ячену воду
  • гаряче топлене молоко

-

 

-

 

 

+

13

Подаючи, до кави – глясе кладуть

  • кульку морозива
  • молочну пінку
  • часточку лимона

+

 

-

 

-

 

14

Каву по-турецьки

готують:

  • кавоварці
  • у джезві
  • варильній посудині

-

 

+

 

-

 

doc
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
610
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку