Перший пуск SolidWorks

Про матеріал
Презентація допоможе скоріше адаптуватись студентам щоб почати роботу із програмним середовищем CAD-системи SolidWorks. Показаний поетапний запуск програми і початкові налаштування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перший запуск Solid. Works

Номер слайду 2

Вітаю!Якщо ви вже завантажили та встановили програму Solid. Works то для запуску Solid. Works натискаємо на ярлик «SOLIDWORKS 2023» на робочому столі.

Номер слайду 3

Початковий екран Solid. Works. Після того, як програма завантажиться, перед нами з'явиться початковий екран Solid. Works. Початковий екран складається з панелі завдань (у правій частині екрану), стандартної панелі інструментів (у лівому верхньому кутку), пошуком по довідці Solid. Works, а також діалогове вікно: ласкаво просимо в Solid. Works.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На початковому екрані є меню програми Solid. Works, але за замовчуванням воно приховано. Для появи меню потрібно навести курсор миші на логотип Solid. Works у верхньому лівому кутку. При наведенні на логотип та появі меню діалогове вікно «Ласкаво просимо до Solid. Works» ховається автоматично.

Номер слайду 6

Створення документа. Для подальшої роботи у Solid. Works потрібно створити документ. Для цього можна йти кількома шляхами: За допомогою головного меню Solid. Works. Натискаємо новий файл. За допомогою відповідної іконки , яка розташовується одразу за основним меню Solid. Works. З діалогового вікна «Ласкаво просимо. Solid. Works». (Одразу можна вибрати тип документа, вкладки у лівій верхній частині вікна: деталь, складання, креслення.І найшвидший варіант – за допомогою поєднання клавіш Ctrl+N .

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Але це ще не все. Тепер потрібно вибрати який саме створити документ. Як видно з діалогового вікна Solid. Works документи бувають трьох видів: Деталі. Складання. Креслення. Для знайомства з програмою, а також для попереднього налаштування найкраще підійде режим «Деталь» . Його і вибираємо.

Номер слайду 9

У цьому середовищі моделювання можливо будує різні тіла, моделі з листового матеріалу, а також різноманітні складні поверхні. 

Номер слайду 10

Основні налаштування. Тепер перейдемо до основних налаштувань. Більшість налаштувань у програмі Solid. Works підходять майже всім користувачам. Але для зручності роботи можна налаштувати деякі налаштування індивідуально для кожного. Розглянемо деякі з них. Щоб перейти в налаштування програми, натисніть на значок «шестерні» , який знаходиться у стандартній панелі інструментів (у верхній частині екрана).

Номер слайду 11

Перед нами відкрилося діалогове вікно «Параметри користувача»

Номер слайду 12

Перше що рекомендую налаштувати – це режим резервного копіювання, щоб за будь-якого збою в програмі або вашому ПК завжди зберігалася свіжа версія 3 D моделі. Для його налаштування переходимо на вкладку: "Резервні копії/Відновлення" У мене стоять параметри, як на фото вище. Ви ж можете їх виставити виходячи зі своїх переваг, але відключати авто-відновлення зовсім або ставити більш тривалий період (від 30хв.) я не рекомендую.

Номер слайду 13

Ще одне налаштування, яке ми торкнемося в даному уроці – це реверс колеса миші для зміни масштабу в Solid. Works. Налаштовується вона на вкладці "Вид". Особисто я використовую це налаштування за умовчанням і не включаю реверс колеса миші, але знаю багато людей, які вдаються до цього налаштування. Тут як кому зручніше.

Номер слайду 14

На цьому для першого запуску Solid. Works пропоную закінчити. Докладніше з режиму моделювання деталей ми розберемо в наступних уроках. Дякую за увагу.

pptx
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
14 вересня 2023
Переглядів
168
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку