Створення ескізу в SolidWorks частина 2

Про матеріал

Данна презентація додаток до проведення лекції по вивченню прийомів роботи у програмі SolsdWorks студентами на заняттях з дисципліни "Інженерна та комп'ютерна графіка".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ескізу в Solid. Works №2

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Всім привіт! Сьогодні ми продовжуємо розглядати інструменти створення ескізу Solid. Works. Сподіваюся, ви вже ознайомилися з попереньою презентацією на цю тему. Наступний по черзі інструмент – це проріз.

Номер слайду 4

Прорізи в ескізі Solid. Works. Прорізи в Solid. Works бувають чотирьох видів: Прямий проріз. Прямий проріз через центральну точку. Проріз по дузі через 3 точки. Проріз по дузі із зазначенням центру.

Номер слайду 5

Створюємо ескіз на площині спереду і почнемо з побудови  «Прямого прорізу». Для її створення клацаємо на відповідний значок на панелі ескізу Solid. Works.

Номер слайду 6

У меню, що відкрилося, зліва можна переключитися між типами прорізів, перерахованих вище, а також на іконках показаний порядок їх побудови.

Номер слайду 7

Побудуємо прямий проріз. Для цього ставимо першу точку на початку координат, вона визначає початок прямої ділянки прорізу. Переносимо курсор миші праворуч і ставимо другу точку, яка визначає довжину прямої ділянки нашого прорізу. Далі за допомогою третьої точки ми визначаємо ширину нашого прорізу, а також радіуса заокруглень. Тепер пероставимо розміри на нашій прорізі.

Номер слайду 8

З прямим прорізом ми розібралися, тепер виберемо «Прямий проріз через центральну точку».І намалюємо її. Для цього клацаємо на початку координат, дана точка визначить центр нашого прорізу. Проводимо курсор праворуч і визначаємо довжину нашого прорізу, та й третьою точкою визначаємо її ширину.

Номер слайду 9

У результаті у мене вийшов цей проріз. Все, як і з прямим прорізом, тільки вона симетрична щодо точки початку координат.

Номер слайду 10

Далі збудуємо «Проріз по дузі через 3 крапки» . Для цього клацаємо по відповідній іконці.

Номер слайду 11

Для створення даного прорізу спочатку необхідно вказати початок і кінець дуги прорізу. Третє точкою вказується радіус дуги прорізу та четвертою точкою ширина цього прорізу.

Номер слайду 12

Проставляємо її розміри та отримуємо.

Номер слайду 13

Далі клацаємо по іконці «Проріз по дузі із зазначенням центру» і побудуємо її. Першою точкою при побудові даного прорізу вказується центр дуги. Друга та третя точка – це початок і кінець дуги. Четвертою точкою вказуємо ширину прорізу.

Номер слайду 14

В результаті отримуємо такий виріз. На цьому ми познайомилися з усіма можливими прорізами Solid. Works. Далі переходимо до побудови кіл.

Номер слайду 15

Коло в ескізі Solid. Works. Кола в ескізах Solid. Works бувають двох типів: Просте коло, для побудови якого потрібно дві точки, точка центру кола і будь-яка точка на самому колі, яка визначить її радіус. Окружність по периметру, для її побудови потрібно три точки, через які і проходитиме коло.

Номер слайду 16

Спочатку збудуємо коло першого типу. Вибираємо коло коло в панелі створення ескізу.

Номер слайду 17

Вказуємо першу точку на початку координат, потім другу точку будь-де на ескізі. Так ми визначаємо її радіус. Просталяємо розміри

Номер слайду 18

Далі вибираємо іконку «Кількість по периметру» в меню зліва. Ставимо крапки у трьох різних місцях на ескізі і через них проводиться коло. З колами розібралися, тепер переходимо до побудови дуг.

Номер слайду 19

Дуги в ескізі Solid. Works. Дугу в ескізі Solid. Works можна побудувати трьома різними командами: Команда "Центр дуги". Команда «Дотик»Команда «Дуга через 3 крапки»

Номер слайду 20

Натискаємо на значок «Центр дуги» у меню ескізу Solid. Works та переходимо до створення дуги першим способом

Номер слайду 21

Ставимо першу точку на початку координат та визначаємо центр дуги. Другою точкою визначаємо радіус та початок дуги, третя точка визначає довжину дуги. В результаті отримуємо вот таку дугу. Порядок побудови дуг можна дивитися в меню Тип дуги, яке знаходиться в лівій частині екрана

Номер слайду 22

Далі ми будуватимемо «Дотичну дугу» . Як зрозуміло з назви ця дуга має щось стосуватися, для цього я побудую просту лінію з початку координат, як будувати лінію ми знаємо з першого уроку. Далі вибираємо команду «Дотична дуга» і натискаємо на точку кінця лінії, дана точка буде початком дуги, друга точка визначає розташування дуги та її радіус.

Номер слайду 23

Проставляємо розміри і отримаємо вот таку картинку.

Номер слайду 24

Переходимо до створення  «Дуги по трьом точкам»

Номер слайду 25

Ставимо першу точку на початку координат і визначаємо початок дуги, далі другою точкою визначаємо кінець дуги і третьою точкою визначається радіус дуги. У результаті вийшла ця дуга

Номер слайду 26

Ми розглянули усі варіанти створення дуг в ескізі Solid. Works. Далі розглянемо варіант створення багатокутника. Але це вже в наступній презентації до уроку. Дякую всім за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
19 вересня 2023
Переглядів
234
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку