Перший урок-квест «Шлях до перемоги»

Про матеріал
Перший урок-квест «Шлях до перемоги» Матеріал до першого уроку нового навчального року
Перегляд файлу

Перший урок-квест «Шлях до перемоги»

(Слайд 1)

Доброго ранку! Я рада вас вітати з початком нового навчального року! Хочеться всім побажати цікавих подорожей по Країні Знань, і головне – під мирним небом нашої України! Бажаю підкорити нові вершини знань та зустріти надійних друзів.

Ви усі сумували за своїми однокласниками, за вчителями. Ми сумували за вами. Тож давайте привітаємо усіх з початком навчального року. 

На жаль в країні продовжується війна. Але Україна сильна,  могутня. Наші славні воїни ЗСУ хоробро захищають нас із вами від проклятого ворога. Ми віримо, ми обов’язково переможемо! Впаде рашистська нечисть! Український народ незламний!

Пропоную розпочати нашу зустріч з вшанування героїв, які заплатили своїм життям за нашу свободу. Нам потрібно пам'ятати тих, хто боровся за нашу свободу та загинув, хто став жертвами війни. Хвилини мовчання, хвилини пам'яті та уваги – це наша можливість вшанувати їхнє життя.  Вшануймо пам’ять захисників України, усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє   хвилиною мовчання.                 

 Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.               У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

(Слайд 2)

Хвилина мовчання.

(Слайд 3-4)

Тема нашого уроку сьогодні  «Шлях до перемоги ».

Наша країна вже другий рік долає різні перешкоди. Пропоную і вам подолати шлях, на якому зустрінуться різні завдання. І в кінці маршруту на вас чекає перемога!

(Слайд 5)

1 Завдання «Асоціативний кущ».

Давайте складемо асоціативний кущ зі слів до слова Україна.

(Відповіді дітей.)

(Слайд 7)

2 Завдання «Квест з загадками».

На слайді з’являється ч/б фото, яке дає підказку де захована загадка. Натискаючи на цей об’єкт з’являється загадка і зашифрована відповідь. Натискаючи на неї – вона дешифрується.

(Слайд 28)

3 Завдання «Кросворд про Україну».

Натискаючи по черзі на номер запитання – з’являється запитання, закривши його – відповідь.

(Слайд 30)

4 Завдання «Видатні особи».

Гра у вигляді вікторини. Потрібно натиснути на правильну відповідь.

(Слайд 40)

5 Завдання «Прислів’я».

Натискаючи на сині кружечки – з’являється стрілка, яка веде до його продовження.

(Слайд 42)

6 Завдання «Приховані літери».

На слайді розміщені літери. Натискаючи на них, вони змінюють колір. Відкривши всі літери, учні повинні здогадатись, яка фраза з них складається. Відповідь «Все буде Україна»

(Слайд 44)

7 Завдання «Вікторина переможця».

(Слайд 57)

Шановні україночки та українці, ви розумники, всі активно та наполегливо працювали сьогодні.

Прошу вас любіть рідну країну, поважайте Батьківщину, цінуйте наші традиції та культуру! Не забуваймо, що ми – справжні українці – наполегливі, щирі, щедрі, добрі, працьовиті та незламні! Від усього серця бажаю МИРУ українському народу. Молимося за ЗСУ, дякуємо їм та віримо в ПЕРЕМОГУ!

 

 

docx
Додано
19 січня
Переглядів
87
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку