Перший урок у 1 класі "Урок Знайомство"

Про матеріал
Перший урок у першому класі "Урок Знайомство", цікаві завдання під час першого знайомства, посвята у першокласники для учнів 1 класів НУШ
Перегляд файлу

1 урок         2023р Урок – знайомство

 

Вчитель:Любі діти! Тепер ви справжні школярі! Усі ви чекали цього щасливого дня. І я дуже рада, що ви прийшли до нас. Я ваша перша вчителька ………………………………(учні повторюють ім’я та по-батькові вчителя). Сьогодні у вас радісний день і день хвилювань, вас радо зустріла школа. Подивіться, який гарний клас, які чистенькі парти. Тут ви будете навчатися, дружити, відпочивати.

Вчитель: Мої любі першокласники! Ви пройдете багатьма стежками, і з вами завжди буду я – ваша перша вчителька. Ми будемо з вами цілих чотири роки і я хочу, щоб наша шкільна родина була міцною, щоб у ній завжди панувала дружба.

 Дорогі діти!

 Ось і настав довгоочікуваний день, коли ви вперше прийшли до школи, в країну Знань. Я впевнена, що ви з нетерпінням чекали цього дня. Ви помітили, що кожен з вас в цей день трохи подорослішав? Ще вчора вас називали дітьми, малюками, а з сьогоднішнього дня про вас будуть говорити: «Це учень, школяр»

Знайомство і нагородження медальками (кожен учень виходить на середину називає своє передаючи мяку іграшку і вчитель вручає медальку)

II. Основна частина

Вчитель: - Любі мої діти, деякі люди думають, що школа – це просто приміщення, у якому знаходяться діти. Але насправді це не так. Школа – це величезна Країна знань. Усі її мешканці носять звання «Учень». У школі немає ледарів, тут усі працюють. А за свою працю отримують подарунки. Це не цукерки, не іграшки, а знання!

 Але зараз ви зможете отримати подарунок, якщо відгадаєте загадки!

Вчитель: - Щоб урок у школі був ефективним, треба вміти добре до нього підготуватися, правильно зібрати свої шкільні речі. А щоб дізнатися, куди їх збирають, відгадайте загадку.

1. Кожен ранок йдеш до школи

 І в мене складаєш знову

Ручки, зошити, книжки.

Як ти звеш мене, скажи? (Портфель)

 

2. Чи в лінійку, чи в клітинку

Чистим був, та за хвилинку

Мерехтить від цифр і літер…

Здогадались, що це, діти?

 Ручці він говорить: «Прошу».

Це шкільний учнівський…………(зошит)

3. Її шанує кожен.

Вона повідать може

 Про все на світі білім

І дорослому і дітям…

 До знань веде доріжка,

Коли з тобою ………..(книжка)

4. У портфелі є хатинка

— ручки там живуть,

резинка, клей, лінійка, кутники́

 — школярів помічники. (Пенал)

 5. Я беру в свою правицю

 Із пенала помічницю

Я писати тільки вчуся.

Зосереджуся, зберуся:

 Крапка… рисочка… карлючка…

Наче пишем, – я і ……….(ручка)

 6. По папері він гуляє,

 Різні речі зображає,

 Гарний хлопець-молодець!

 Хто це? Звісно ж, (олівець)вручення кожній дитині олівчика

Вчитель: - А ще які речі ми можемо покласти до портфеля?

(на дошці плакат і дитина обводить маркером, що потрібно нам у школі)

Як потрібно ставитися до шкільних речей? Чого не можна з ними робити?

Вчитель- Сьогодні пролунав перший дзвінок і покликав до школи всіх учнів у містах і селах нашої великої країни.

-Скажіть, а як називається наша країна, в якій ми живемо?

- Як  називається головне місто України?

-А яку назву має місто(село), в якому ми живемо?

- Які державні та національні символи ви знаєте?

Україна - наша Батьківщина, наша домівка, прекрасна і чарівна. Батьківщина-як мати одна, нам її берегти і любити, як маму.

         Тож, діти, наша Батьківщина-Україна, а ми з вами-українці. А українці - добрий, щедрий працьовитий і веселий народ.

. В школі ви – учні, школярі, а разом ми – також велика шкільна родина, яка має бути міцною і дружною. Ви, діти, маєте у своєму серці високе почуття любові до рідного краю, а тому зможете зробити все для того, щоб Україна і надалі розквітала і багатіла. А для цього потрібно здобувати знання, багато знати і вміти. То ж старайтеся вчитися так, щоб вами пишалася Батьківщина. Кожна країна, в якій живуть люди, має свої візитні картки. Вони неповторні, по них впізнають країну. Це – символи. Є вони і в нашої країни. Послухайте і відгадайте загадки.

1. Синє небо, жовте жито - цю святиню знають діти. (Прапор.) (На екрані зображення, або малюнок прапора на дошці). Слайд 35 2. Знак держави головний – всяк його повинен знати. Воля, слава, сила в нім. –Тож спробуйте відгадати. (На екрані зображення, або малюнок герба на дошці). Так, ще один символ - герб – Тризуб, його можна побачити на різних документах, печатках, на грошових купюрах.

3. По радіо звучить щоденно патріотична пісня, що возвеличує Вкраїну і прославля навічно. (Гімн.) Гімн - урочиста пісня. Державний Гімн України звучить на всіх державних святах, демонстраціях, парадах. Почувши звуки гімну, всі люди встають і шанобливо, мовчки, з гордо піднятою головою, приклавши руку до серця слухають і підспівують пісню.

Вчитель: - Дітки, а зараз кожен з вас листочку відмалює свою долоньку, напише своє ім’я, хто не вміє, то допоможуть батьки, ми все це розмістимо навколо карти України, щоб наша Батьківщина була захищена любов’ю, теплом наших сердець, долонь Умілі  рученята

 

III Заключна частина. Підсумок уроку.

Настав час закінчувати наший з вами урок.

Ось і підходить до кінця перший урок Знань. Я рада нашому першому знайомству

Дзвенить дзвіночок і вчитель роздає дзвіночки