Первісна. Талиця первісних.

Про матеріал
Презентація до уроку. Таблиця первісних. Приклади застосування первісної. Та оберенена до неї дія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 1 Первісна. Таблиця первісних.

Номер слайду 2

1. За допомогою похідної від координати за часом визначити швидкість руху точки.2. Сила струму є похідною від заряду за часом.3. Потужність є похідною роботи за часом.4. Знайти кутовий коефіцієнт дотичної до кривої за рівнянням кривої. Задачі на похідну

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Обернені задачі 1. Знайти координати точки за її швидкістю.2. Обчислити заряд за даною силою струму.3. Обчислити роботу за відомою потужністю.4. За кутовим коефіцієнтом дотичної до кривої знайти рівняння самої кривої. Процес знаходження похідної називають диференціюванням, а обернена операція носить назву інтегрування.

Номер слайду 5

Функція F(x) називається первісною функції f(x) на деякому проміжку, якщо для всіх x із цього проміжку виконується рівність: F'(X) = f(x). Означення

Номер слайду 6

Для заданої функції первісна визначається неоднозначно Теорема 2. Нехай функція F(x) є первісною для f(x) на деякому проміжку. Тоді будь-яка первісна для функції f(x) на цьому проміжку може бути записана у вигляді F(x) + С, де С — деяка стала (число). Теорема 1. Нехай функція F(x) є первісною для f(х) на деякому проміжку. Тоді для довільної постійної С функція F(x) + С також є первісною для функції f(х).

Номер слайду 7

Теорема 1. Нехай функція F(x) є первісною для f(х) на деякому проміжку. Тоді для довільної постійної С функція F(x) + С також є первісною для функції f(х). Основна властивість. Основній властивості первісної можна надати геометричного змісту: графіки будь-яких двох первісних для функції f одержуються одиніз одного паралельним перенесенням вздовж осі ΟΥ .

Номер слайду 8

Таблиця первісних (невизначених інтегралів)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання Параграф 11, № 11.6 ; 11.8 https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=1426203

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Левадній Сергій Павлович
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 січня 2021
Переглядів
2023
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку