Підбір посуду для подачі холодних та гарячих страв і закусок

Про матеріал
Презентація підбір посуду для гарячих і холодних страв та закусок. Для здобувачів професії "Кухар" професійних училищ та ліцеїв. Для кухарів 3- 4 го розряду, 2-й рік навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила підбору посуду для подавання холодних страв, закусок. Підготувала викладачка спецдисциплін КПАЛЛітушко І. М.

Номер слайду 2

Подача холодних страв і закусок. Холодним стравам і закускам у харчуванні відводиться значне місце. Вони підвищують апетит і повинні бути гарно оформлені, покладені у відповідний посуд, прикрашені зеленню. Дуже важливо дотримувати температури подачі холодних блюд і закусок, вона становить 10-14о. С. Холодні закуски, як правило, подають у порцеляновому посуді.

Номер слайду 3

При подачі рибної закуски кладуть закусочний ніж і виделку, а не рибне приладдя, яке використовують при подачі гарячих рибних страв!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Якщо замовлено кілька закусок, то в першу чергу подають рибну, потім – м’ясну, закуску із птиці (дичини), овочеву. Якщо замовлені овочі натуральні, їх подають після ікри з маслом. Необхідно пам'ятати про зміну закусочних тарілок після подачі рибної й м'ясної закусок.

Номер слайду 12

Подача гарячих закусок. Гарячі закуски подають у тому ж посуді, в якому їх готували. Це порційні сковороди, кокотниці, кокильниці та ін. Закуски цих асортиментів готують тільки на замовлення.

Номер слайду 13

Для гарячих закусок продукти нарізають дрібними шматочками, і відвідувачам не потрібно користуватися ножем, хоча в деяких випадках стіл ножем сервірують (до яєчні в порційній сковороді). Для інших закусок ніж подають разом із стравою – кладуть на закусочну тарілку.

Номер слайду 14

Порядок подачі гарячих закусок

Номер слайду 15

Закуски з риби й рибних продуктів

Номер слайду 16

З м'яса

Номер слайду 17

З субпродуктів

Номер слайду 18

З птиці й дичини

Номер слайду 19

pptx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
511
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку