Підготовка до написання письмового твору на тему «Моє Рідзво». Урок у 6 класі.

Про матеріал
Матеріал доречно використати при підготовці до написання контрольного твору після вивчення теми «Різдвяні дива».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дванадцяте грудня Дистанційна робота. Підготовка до написання письмового твору на тему«Моє Рідзво»

Номер слайду 2

Пригадайте, які твори вивчали у розділі «Різдвяні дива».

Номер слайду 3

Про що в них розповідається?Який твір сподобався найбільше? Чому?У цьому оповіданні диво порятунку не пов’язане з янголами чиІсусом Христом, але вдалий збіг обставин і щаслива випадковість,зображені у творі, надають святу Різдва особливої магічності. Казкова історія про Маленького хлопчика, який на Різдво грає роль Ангела у вертепному дійстві, а потім здійснює своє бажання – зустрічається з батьками.

Номер слайду 4

З Євою стається диво —до неї повертається здатність говорити, завдяки її добрій душі тавикоханим нею квітам лілії. Це диво чинить Богородиця, у якудівчинка вірить усім серцем. Напередодні Різдва ослику Хвостику доводиться осилити непростий шлях додому. Завдякинаполегливості, кмітливості, допомозі друзів він долає всі труднощі, перешкоди і досягає своєїмети — знову виходить на сценуріздвяного вертепу й зустрічається з овечкою Бертою.

Номер слайду 5

Як послідовно і логічно викласти свої думки?Ретельно подумайте над тим, про що будете писати. Запишіть відповіді до кожного вищенаведеногопитання окремо у чернетці. 3. Знайдіть і запишіть достатньо фактів і аргументів, що пов’язані з темою вашого твору. 4. Запишіть свої власні ідеї щодо теми твору. Запитайте себе, що ще ви можете додати або ж що цікаве людям в даній темі? Чому ця тема є важливою?5. Порівняйте власні думки з тими, що ви знайшли в критичній літературі.6. Визначте для себе найважливіші аргументи та сформулюйте основну ідею, яку ви будете захищати впродовж усього твору.7. Подайте свої аргументи і факти в такій послідовності, щоб вони логічно розкривали основну думку вашого твору-роздуму. 8. Складіть план вашого твору. Ще раз перевірте логічність викладення ідей

Номер слайду 6

За поданим планом написати контрольний твір «Моє Рідзво».1. Різдво Христове - найбільш шановане свято в нашій країні.2. Піднесений святковий настрій.3. Казкова атмосфера розділу «Різдвяні дива». 4. Мій улюблений твір розділу.5. Різдво у нашій родині.6. Різдвяні дива.

Номер слайду 7

1. Різдво Христове - найбільш шановане свято в нашій країні. У світі існує багато різних свят, але в нашій країні найбільш шанованим є Різдво Христове. Це свято таїть в собі багато приємних несподіванок і сюрпризів. 2. Піднесений святковий настрій. У нашій країні в цей час у дорослих і школярів тривають зимові канікули. Всі перебувають у піднесеному, чудовому настрої. Виникає дивне відчуття, ніби реальність поглинає добра дитяча казка.

Номер слайду 8

3. Казкова атмосфера розділу «Різдвяні дива». Поринути у казкову атмосферу, помріяти разом із літератур-ними персонажами ми змогли прочитавши розділ «Різдвяні дива», адже недаремно кажуть, що напередодні Різдва найза-повітніші бажання можуть здійснюватися. Тему українського Різдва та його традицій у своїй творчості розкриває чимало митців. З деякими творами ми ознайомилися у розділі «Різдвяні дива».

Номер слайду 9

4. Мій улюблений твір розділу. Найбільше мені сподобалась різдвяна історія принцеси Єви, героїні казки Богдани Матіяш. «Єва і білосніжна квітка лілії». Саме у це казкове свято Богородиця повернула мїй здатність говорити. Найбільше мені сподобалось оповідання «Ялинка» М. Коцюбинського. Хоча в цьому оповіданні диво порятунку не пов’язане з янголами чи Ісусом Христом, але вдалий збіг обставин і щаслива випадковість, зображені у творі, надають святу Різдва особливої магічності.

Номер слайду 10

5. Різдво у нашій родині. Я і моя родина також чекаємо див у різдвяні дні (додати матеріал про святкування Різдва у вашій родині)6. Різдвяні дива. Напередодні свята Різдва я завжди відчуваю казковий настрій. І щиро хочеться вірити в дива. Різдво дуже зближує людей. Я без перебільшення можу сказати, що це моє улюблене свято.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Написати контрольний твір.rr

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сівер Лілія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 грудня 2023
Переглядів
2092
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку