Підсумкова робота з вивчення предмету правознавство.

Про матеріал
Завдання для перевірки знань учнів, які повністю пройшли курс вивчення правознавства у закладах освіти.
Перегляд файлу

Тема уроку: Підсумковий контроль знань з предмета «Основи правових знань»

Контрольні завдання.

П. І. П.

  1. Перелічіть основні джерела кримінального права України _____________________________________________________________.
  2. Адміністративний проступок – це _____________________________________________________________.
  3. Вкажіть, які види злочині в залежності від тяжкості бувають _____________________________________________________________.
  4. Яке покарання очікує за скоєння злочинів середньої тяжкості ______________________________________________________________________________.
  5. Розкажіть про етапи укладення колективного договору _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
  6. Які документи необхідно надати роботодавцю при влаштуванні на роботу ______________________________________________________.
  7. Кримінальна відповідальність –це _____________________________________________________________.
  8. «Право на працю» відповідно до Конституції України передбачає, що __________________________________________________________________________________________________________________________.
  9. В яких випадках можна працівника відсторонити від роботи? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
  10.  Розкажіть, що таке відпустка та які види відпусток бувають? _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
  11. Перелічіть основні джерела трудового права України. _____________________________________________________________.
  12. Розкажіть про етапи укладення трудового договору (контракту) _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
  13. Які документи роботодавець при влаштуванні на роботу не має права вимагати ____________________________________________________.

 

14. Прочитайте витяг із статті Кримінального кодексу України та виконайте задання після тексту: « Стаття 186. Грабіж. 1. Відкрите викрадення чужого майна (грабіж) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років».

 

1) Визначте вид злочину та вкажіть якому виду суспільних відносини нанесено шкоду? ___________________________________________________.

2) Визначте покарання за скоєне правоворушення. _______________________________________.

 

docx
До підручника
Правознавство (профільний рівень) 11 клас (Наровлянський О.Д.)
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку