Пітекантроп або людина з прямою ходою

Про матеріал
Всесвітня історія 6-й клас. Презентація на тему "Пітекантроп або людина з прямою ходою". Творча робота учнів. Складається з фотографій та їхніх описів. Використані матеріали з підручника та інтернет-ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пітекантроп або людина з прямою ходою

Номер слайду 2

Приблизно 1,7 млн років тому в Африці з’явився новий різновид людини – пітекантроп. Це була кремезна істота на зріст до 170 см, вагою сучасної людини. Пітекантроп пересувався на двох ногах, тому його називають “людина з прямою ходою”.

Номер слайду 3

Череп пітекантропа характеризувався архаїчними рисами: неабиякою товщиною, похилим лобом, розвиненими надбрівними дугами, що утворювали характерний козирок.

Номер слайду 4

Пітекантропи були вмілими мисливцями на великих травоїдних. Вони полювали на копитних (оленів, антилоп, коней) і навіть товстошкірих (слонів, носорогів, гіпопотамів).  Основною мисливською зброєю був дерев'яний спис із загостреним і обпаленим для міцності кінцем та ручні рубила –масивні, оббиті з двох сторін крем'яні знаряддя мигдалеподібної форми.

Номер слайду 5

Рештки пітекантропів відомі не тільки у Східній Африці (Кенія, Танзанія, Ефіопія), а й в Алжирі, на півдні Європи, в Китаї, Індонезії.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

ppt
Додано
17 квітня 2021
Переглядів
3739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку