Північна Америка. Географічне положення, Історія відкриття, Дослідження Америки.

Про матеріал
Географічне положення Америки, Історія відкриття та дослідження Америки. Презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Північна Америка. Географічне положення, Історія відкриття, Дослідження Америки.

Номер слайду 2

Географічне положення. Північна Америка лежить у Західній півкулі. Крайні точки материка: м. Мерчисон м. Мар’ято м. Принца Уельського м. Сент-Чарльз. Материк оточують 3 океани. Берегова лінія дуже розчленована.

Номер слайду 3

Історія відкриття. Північна Америка була невідома європейцям. Ерік Рудий з декількома супутниками відправився з Ісландії на захід, досяг невідомої землі – Гренландії та створив поселення. Нормани жили тут декілька століть. Пізніше вони побували на північно-східному узбережжі материка. Після відкриття Америки Колумбом європейці дослідили її східне узбережжя. На початку 16 ст. іспанці захопили території на півдні.

Номер слайду 4

Дослідження Америки. У кінці 15 ст. експедиція Джона Кабота вдруге відкрила Ньюфаундленд, Лабрадор, а потім і східне узбережжя материка. Генрі Гудзон, який шукав північний шлях до Китаю, опинився біля берегів Північної Америки (1610-1611 рр.). Він увійшов до нью-йоркської бухти, піднявся по великій північній річці, яка згодом отримала його ім’я – р. Гудзон. У 18 ст. експедиція В. Беринга та О. Чирикова відкрила частину узбережжя Аляски і деякі з Алеутських островів. З 1867 року Аляска належить Сполученим Штатам Америки

Номер слайду 5

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Чищивая Эсения
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Презентації
Додано
18 березня
Переглядів
35
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку