Піжамна вечірка до Всесвітнього дня сну

Про матеріал
Розкрити значення сну для зміцнення та збереження здоров"я. Виховувати почуття самоповаги та бажання піклуватися про себе та оточуючих.
Перегляд файлу

Тема. Піжамна вечірка до Всесвітнього дня сну.

Мета. Розкрити значення сну для зміцнення та збереження здоров’я; вчити дітей творчо використовувати свій руховий досвід в умовах емоційного спілкування з однолітками; розвивати активність, прагнення до досягнення успіху, витримки і наполегливості; виховувати почуття самоповаги та бажання піклуватися про себе та оточуючих.

Обладнання. Пледи, хустинки, палочки, одноразові трубочки, паперові стаканчики, газети, надути багато різнокольорових кульок, на дверну коробку повісити яскраві стрічки, які будуть утворювати штори, по підлозі розкидати декоративні подушки, на крісла-подушки посадити великі м`які іграшки.

Дрес-код події. Головною умовою такого заходу є наряд – піжама. Всю виховну діти повинні будуть провести в такому одязі, доповнивши його відповідними аксесуарами, зокрема масками для сну. Можна купити готові, але також допускається саморобний варіант. Наприклад, можна знайти в інтернеті шаблони й роздрукувати їх на принтері, доповнивши еластичними стрічками.

Хід заняття

І. Організаційна  частина.

(Звучить пісня «Ходять сни біля хати»)

- Відгадайте загадку.

Без рук, без ніг, а всіх кладе в постіль.

(Сон)
ІІ. Основна частина.

- Всесвітній день сну відзначають в березні щороку з метою нагадати людству про важливість здорового сну. Адже повноцінний відпочинок  впливає на здоров’я у будь-якому віці. Лікарі дослідили, що діти молодшого шкільного віку повинні спати приблизно 10 годин. І ось коли ви уже заснули, декому, або усім сняться сни. Підніміть руку  ті діти, яким щось снилось.

- А чи звернули ви увагу на те , що сни бувають  різні? Вони бувають чорно – білі та кольорові. Якщо людина має творчі здібності ,то їй сняться кольорові сни. І ось сьогодні, коли будете лягати спати, а завтра вставати – пригадайте про це. Якщо вам приснився кольоровий сон – то ви творча людина.

- А що ми вдягаємо перед сном?

- Так, всі піжами одягають,

Коли вечір наступає

Та це ще не означає,

Що ми спати полягаєм!

- Тож розпочнемо нашу піжамну вечірку!

Щось ви дітки засиділись

Ніби зовсім притомились.

Всі на ніжки ставайте

Гру веселу пограйте!

- А розпочнемо ми салютом (з повітряних кульок). На слово «один» - підкидаємо кульку догори, на слова «два, три» – намагаємось впіймати, коли чуємо «засни» - не ворушимося. Хто не впіймав кульку, або не завмер, вибуває зі гри.

- Мої діти найгарніші, справжні моделі. У наступному конкурсі зможуть це довести! Запрошую на піжамне дефіле.

(звучить пісня «Диво-сон» І. Антоник, А. Весела)

- Отже ви довели, що вмієте бути моделями.   А чи впораєтесь із цим завданням? Ділимося на 2 команди, вам потрібно спорудити вігвам із підручних матеріалів на час.

(звучить пісня «Будуємо дім» Т.Шутенко, В.Кукловська)

- Сідайте всі в коло на нас чекає наступний конкурс. Вам потрібно за допомогою прищіпки передати наступному гравцю тарілочку. Уявіть, що на ній смачне тістечко, не впустіть.

(звучить пісня «Булька» Н. Савко)

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161508.jpg

- І це завдання ви виконали на відмінно. Тож дружно діточки ставайте, на дві команди розділяйтесь і  гру «Перегони» будемо розпочинати. Від вас потрібно злагоджена і колективна робота.

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161438.jpg

(звучить «Мавпяча пісня» із мультфільму «Маша та Ведмідь»)

- Дорогу сонцю й промінцям!Ми списами чарівними розженемо пітьму.

Наступне завдання «Танок світла», потрібно намалювати промінчиком ліхтарика на стіні задане слово, а діти спробують його відгадати.

- Ну що, втомилися, змокли і вже хочете відпочити? Добре, зараз я вам дам можливість трошки полежати. Є прекрасна, чарівна українська народна казка, яка як не можна, до речі, підходить під нашу вечірку«Як Зайчик Сон шукав», яку я пропоную переглянути. Можна навіть закрити очі і послухати. 

- Ви відпочили, продовжуємо  далі. Запрошую всіх сісти в коло та пограти в «Чучу-чача». Кожен отримує чарівну палочку, за допомогою якої передає хустинку наступному учаснику. Слідкуйте, щоб хустинка не впала, адже тоді палочка стане звичайною, а не чарівною. Учасник, що передає говорить «чуча», а хто отримує – «чача».

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161328.jpg

- Наступний конкурс «Ніжками чеберяй». Гравцю потрібно якнайшвидше змотати газету.

(звучить дитяча пісенька «Ой, на горі жито, сидить зайчик»)

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161207.jpg

- Конкурс «Передай далі», покаже як ви вправно володієте ніжками. Потрібно передати м’яч товаришу без допомоги рук. 

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161357.jpg

- Після вечірок часто залишається безлад, от в наступних конкурсах доведіть, що ви можете прибрати за собою та друзями після гри. Кожен учасник отримує трубочку, з її допомогою збирає листочки і складаєте в тарілочку.

(звучить пісня «Нехочуха» Н. Савко)

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161245.jpg

- Ще одна перевірка за допомогою палиць складіть в урну паперові стаканчики.

(звучить пісня BABY SHARK українською мовою «Малюк акула»)

C:\Users\Admin\Desktop\20220205_161224.jpg

- Пропоную останнє завдання «Піжамна фотосесія». Вам потрібно зробити кумедну позу в якій наш чарівний фотограф вас сфотографує.

(звучить пісня «Колискова» із мультфільму «Маша та Ведмідь»)

- Вечірка піжам пройшла на «Ура!» 

Ну, а нам розлучатися всім прийшла пора!

docx
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
1570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку