План-конспект уроку з фізичної культури "Подорож по зупинках"

Про матеріал

формування ключових компетентностей учнів на уроках фізичної культури під час вивчення модулю: "баскетбол".

Перегляд файлу

План- конспект уроку для учнів 8-х класів у вигляді змагань.

«Подорож по зупинках».

Мета: «формування ключових компетентностей учнів на уроках фізичної культури під час вивчення модулю «Баскетбол» (уміння навчатися впродовж життя).

Інвентар: б/б мячі, гімнастичні обручі, гімнастичні лави, фішки, секундомір, крейда, картки, тести, ручки.

Місце проведення: спортивний зал.

Підготовча частина уроку (8-10 хв.).

Шикування, повідомлення задач уроку, вимірювання ЧСС учнів.

Клас ділиться на дві команди, кожній команді роздаються конверти з маршрутними листами і завданням. Команди ознайомлюються із завданнями. На лінії старту включається час. Команди проходять всі «зупинки» якомога швидше і приходять до лінії фінішу де час зупиняється. Враховується загальний час, кожна правильна відповідь оцінюється в мінус 30 секунд.

Основна частина уроку (30-35 хв.).

Команди проходять завдання, проходячи всі зазначені «зупинки».

Зупинка «Логічна».

Учасники всієї команди повинні придумати і записати якомога більше слів на кожну букву слова «Спорт».

Зупинка «Поетапна».

І етап- команди стоять в колону по одному біля фішки, капітан навпроти команди біля іншої фішки з баскетбольним мячем у руках. Капітан виконує передачу першому гравцеві своєї команди той повертає мяч і перебігає на бік капітана, і встає за ним. Капітан передає мяч другому гравцеві, той також передавши мяч капітану перебігає в колону капітана і т.д. Передачу можна здійснювати різними вивченими способами.

 

ІІ етап- команда розвертається кругом у першого гравця мяч у руках, попереду стоїть гімнастична лава. Учасник повинен виконати біг до орієнтира лавка між ногами і ведення мяча з боку від лавки. Добігши до орієнтира відповідає на теоретичне запитання і повертається назад мяч тримає у руках і передає естафету наступному гравцеві і т.д.

Зупинка «Передай і відгадай».

Вся команда стоїть в колоні по одному. Капітан стоїть попереду обличчям до команди з баскетбольним мячем у руках. За спиною у капітана показ картки з видами спорту, яку він не має права бачити. Вся команда дає йому підказки, а той повинен відгадати. Відгадав виконує передачу другому і стає в кінець колони. Той хто прийняв передачу стає на місце капітана і відгадує наступну картку і т.д.

Зупинка «Переправа».

Вся команда стоїть в колоні по одному. Перший виконує капітан біг до баскетбольного мяча. Забирає його і виконує біг до своєї команди з веденням мяча.  Підбігши до другого гравця бере його за руку і виконують біг до фішки, мяч у руках. Перший тобто капітан залишається біля фішки. А другий біжить за третім і т.д. коли вся команда переправилась на інший бік повинна скласти прислівя.

Зупинка  «Комбінована».

Вся команда в колону по одному. Перший гравець виконує біг з ведення баскетбольного мяча до гімнастичного обруча, пролазить в обруч, виконує біг до баскетбольного щита, робить кидок у кошик, підбирає мяч і повертається назад знову пролазить в обруч і біг по прямій з веденням і передає естафету наступному і т.д. Виконавши естафету команда розвязує тестові завдання.

 

Заключна частина уроку (3-5 хв.).

Визначити команду переможець. Нагородити грамотами за І,ІІ місце.

docx
Додано
29 жовтня 2019
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку