План роботи над проєктом "Гайда на кухню!"

Про матеріал

Проєкт створений з метою цілісного формування культури споживання їжі; виховання ставлення здобувачів освіти до свого здоров'я як до особистих цінностей, стан якого залежить від власної харчової поведінки конкретно кожної людини; усвідомлення цінності свого здоров'я.

Перегляд файлу

 

ПЛАН  РОБОТИ

над проєктом: «Гайда на кухню!»

серед здобувачів освіти 5-10 класів

КЗО «Криворізької спеціальної

школи « Сузір’я» ДОР»

 

( з 01.09.2021р. по 01.09.2024р.)

 

І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРОГНОЗУЮЧИЙ ЕТАП

 (09.2021-09.2022рр.)

 

№ п/п

Зміст роботи

Термін виконання

Очікувані результати

  1.  

Складання плану  проведення роботи над  проєктом «Гайда на кухню!»

09.2021р.

Формування позитивної мотивації до подальшої роботи з питання здорового харчування учнів з порушеннями слуху та учнів з тяжкими порушеннями мовлення.

  1.  

Проведення батьківських зборів у  5-10-х класах з теми: «Проведення проєкту «Гайда на кухню!» у КЗО «КСШ «Сузір’я» ДОР».

09.2021р.

Інформування батьків про проведення проєкту

  1.  

Організація роботи творчої групи з теми: «Проведення проєкту «Гайда на кухню!» у КЗО «КСШ «Сузір’я» ДОР».

09.2021р.

Розроблення поточних та перспективних завдань, анкет, плану роботи.

  1.  

Опрацювання спеціальної та професійної літератури з питання приготування їжі, поняття «здорового харчування».

09.2021р.-

10.2021р.

Вивчення рецептури кулінарних страв та кондитерських виробів, напоїв; рекомендацій по здоровому харчуванню

  1.  

Розроблення анкет для учнів та їх батьків.

10.2021р.

Удосконалення й підвищення ефективності роботи з теми проєкту.

  1.  

Анкетування учнів та батьків

11.2021р.

Визначення зацікавленості  темою проекту; кількісного складу учасників проекту.

  1.  

Опрацювання, аналіз анкет, визначення основних напрямків, завдань роботи

12.2021р.

Складання моніторингового дослідження харчової орієнтації анкетованих.

  1.  

Моніторингове дослідження рівня компетентності вчителя з проблеми здорового харчування.

протягом

2021р.

 

 

Створення сприятливої атмосфери для проведення проєктної діяльності

  1.  

Створення навчально-матеріальної бази для проведення проєктної діяльності  через оформлення заявок та придбання

потрібних  інструментів, пристроїв, пристосувань, обладнання тощо

 

01.2021р.-

05.2022р.

  1.  

Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет

09.2021р.-

09.2022р.

Звітування, обмін досвідом

 

ІІ. ФОРМУЮЧИЙ (ПРАКТИЧНИЙ) ЕТАП (09.2022-09.2023рр.)

 

№ п/п

 

Зміст роботи

 

Термін виконання

 

Очікувані результати

1.

Розробка та апробація проєкту програми факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування»

 5-10 класи.

09.2022р.-09.2023р.

Підвищення соціальної мобільності здобувачів освіти, збереження їх здоров'я. Сприяння гармонійному розвитку, оптимізація соціально-професійного становлення на основі досягнення збалансованості між індивідуальними потребами в праці та можливостями їхньої реалізації.

2.

Затвердження  програми факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування»

 5-10 класи на засіданні методичної комісії /методичної ради /педагогічної ради.

08.2023р.

3.

Проведення роботи за програмою факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування»

 5-10 класи

 

09.2022р.-05.2023р.

 

 

 

 

4.

Підсумковий аналіз  з учнями 5-10 класів проведення проєктної діяльності  (анкетування, обговорення, оформлення документації тощо)

05.2023р.- 09.2023р.

Оцінювання проведеної роботи.

5.

Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет

09.2022р.- 09.2023р.

Звітування, обмін досвідом

 

ІІІ. УЗАГАЛЬНЮЮЧИЙ ЕТАП (09.2023-09.2024р.р.)

 

№ п/п

 

Зміст роботи

 

Термін виконання

Очікувані результати

1.

Звітування на засіданні методичної комісії/методичної ради та педагогічної ради

08.2024р.

Результативність проведеної роботи

2.

Проведення роботи за відкоригованою програмою факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування»

 5-10 класи

 

09.2023р.-05.2024р.

Пактична допомога учням з формування                           

культури харчування, правильних харчових

звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя.

3.

Написання методичних рекомендацій, статей з теми: : «Професійне самовизначення старшокласників спеціальної школи».

протягом 2023-2024р.р.

Організація обміну досвідом

 

4.

Моніторинг учасників проєкту щодо нагальності введення в освітню діяльність закладу  роботи з формування культури харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя

09.2024р.

Вирішення питання щодо введення в освітню діяльність  закладу  роботи з  цього направлення

5.

Оформлення матеріалів, методичних рекомендацій, результатів проведеної роботи.

05.2024р.- 08.2024р.

Організація обміну досвідом

6.

Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет

09.2023р.- 09.2024р.

Звітування, обмін досвідом

 

doc
Пов’язані теми
Трудове навчання, Інші матеріали
Інкл
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку