Проєкт створений з метою цілісного формування культури споживання їжі; виховання ставлення здобувачів освіти до свого здоров'я як до особистих цінностей, стан якого залежить від власної харчової поведінки конкретно кожної людини; усвідомлення цінності свого здоров'я.
ПЛАН РОБОТИ
над проєктом: «Гайда на кухню!»
серед здобувачів освіти 5-10 класів
КЗО «Криворізької спеціальної
школи « Сузір’я» ДОР»
( з 01.09.2021р. по 01.09.2024р.)
І. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРОГНОЗУЮЧИЙ ЕТАП
(09.2021-09.2022рр.)
№ п/п |
Зміст роботи |
Термін виконання |
Очікувані результати |
|
Складання плану проведення роботи над проєктом «Гайда на кухню!» |
09.2021р. |
Формування позитивної мотивації до подальшої роботи з питання здорового харчування учнів з порушеннями слуху та учнів з тяжкими порушеннями мовлення. |
|
Проведення батьківських зборів у 5-10-х класах з теми: «Проведення проєкту «Гайда на кухню!» у КЗО «КСШ «Сузір’я» ДОР». |
09.2021р. |
Інформування батьків про проведення проєкту |
|
Організація роботи творчої групи з теми: «Проведення проєкту «Гайда на кухню!» у КЗО «КСШ «Сузір’я» ДОР». |
09.2021р. |
Розроблення поточних та перспективних завдань, анкет, плану роботи. |
|
Опрацювання спеціальної та професійної літератури з питання приготування їжі, поняття «здорового харчування». |
09.2021р.- 10.2021р. |
Вивчення рецептури кулінарних страв та кондитерських виробів, напоїв; рекомендацій по здоровому харчуванню |
|
Розроблення анкет для учнів та їх батьків. |
10.2021р. |
Удосконалення й підвищення ефективності роботи з теми проєкту. |
|
Анкетування учнів та батьків |
11.2021р. |
Визначення зацікавленості темою проекту; кількісного складу учасників проекту. |
|
Опрацювання, аналіз анкет, визначення основних напрямків, завдань роботи |
12.2021р. |
Складання моніторингового дослідження харчової орієнтації анкетованих. |
|
Моніторингове дослідження рівня компетентності вчителя з проблеми здорового харчування. |
протягом 2021р. |
Створення сприятливої атмосфери для проведення проєктної діяльності |
|
Створення навчально-матеріальної бази для проведення проєктної діяльності через оформлення заявок та придбання потрібних інструментів, пристроїв, пристосувань, обладнання тощо
|
01.2021р.- 05.2022р. |
|
|
Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет |
09.2021р.- 09.2022р. |
Звітування, обмін досвідом |
ІІ. ФОРМУЮЧИЙ (ПРАКТИЧНИЙ) ЕТАП (09.2022-09.2023рр.)
№ п/п
|
Зміст роботи
|
Термін виконання
|
Очікувані результати |
1. |
Розробка та апробація проєкту програми факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування» 5-10 класи. |
09.2022р.-09.2023р. |
Підвищення соціальної мобільності здобувачів освіти, збереження їх здоров'я. Сприяння гармонійному розвитку, оптимізація соціально-професійного становлення на основі досягнення збалансованості між індивідуальними потребами в праці та можливостями їхньої реалізації. |
2. |
Затвердження програми факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування» 5-10 класи на засіданні методичної комісії /методичної ради /педагогічної ради. |
08.2023р. |
|
3. |
Проведення роботи за програмою факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування» 5-10 класи
|
09.2022р.-05.2023р.
|
|
4. |
Підсумковий аналіз з учнями 5-10 класів проведення проєктної діяльності (анкетування, обговорення, оформлення документації тощо) |
05.2023р.- 09.2023р. |
Оцінювання проведеної роботи. |
5. |
Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет |
09.2022р.- 09.2023р. |
Звітування, обмін досвідом |
ІІІ. УЗАГАЛЬНЮЮЧИЙ ЕТАП (09.2023-09.2024р.р.)
№ п/п
|
Зміст роботи
|
Термін виконання |
Очікувані результати |
1. |
Звітування на засіданні методичної комісії/методичної ради та педагогічної ради |
08.2024р. |
Результативність проведеної роботи |
2. |
Проведення роботи за відкоригованою програмою факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю «Школа здорового харчування» 5-10 класи
|
09.2023р.-05.2024р. |
Пактична допомога учням з формування культури харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя. |
3. |
Написання методичних рекомендацій, статей з теми: : «Професійне самовизначення старшокласників спеціальної школи». |
протягом 2023-2024р.р. |
Організація обміну досвідом
|
4. |
Моніторинг учасників проєкту щодо нагальності введення в освітню діяльність закладу роботи з формування культури харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя |
09.2024р. |
Вирішення питання щодо введення в освітню діяльність закладу роботи з цього направлення |
5. |
Оформлення матеріалів, методичних рекомендацій, результатів проведеної роботи. |
05.2024р.- 08.2024р. |
Організація обміну досвідом |
6. |
Поширення інформації про проведення проєкту через мережу- інтернет |
09.2023р.- 09.2024р. |
Звітування, обмін досвідом |