Презенація Заготівля грунту для розсади.

Про матеріал
Матеріал ознайомить учнів з з видами грунтових сумішей, навчить правильно заготівляти грунт для розсади, послідовності виконання робіт. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марина Володимирівна Кобзиста Види грунтових сумішей. Заготівля грунту для розсади.

Номер слайду 2

Літо закінчується, тому зовсім скоро заготівля грунту для розсади нового врожаю буде дуже актуальною Можно купити грунт для розсади – але важко вибрати якісний товар, якому можна довіряти. І це додаткові фінансові витрати. Щоб заощадити витрати на ґрунт, його можна приготувати самому. Від якісного ґрунту залежить здоров’я розсади, її швидкий ріст і майбутня врожайність культур. Заготовлювати грунт для розсади найкраще в листопаді, поки не випаде сніг і не замерзне в саду земля.

Номер слайду 3

Для кожної рослини необхідний за складом свій грунт, основні його компоненти загальні – це живильна основа і розпушувач. Головними компонентами субстрату для розсади є садова земля (ґородній грунт), пісок і торф; їх змішують у визначених пропорціях. До основного субстрату можуть вноситися добавки, необхідні для конкретної культури, – це зола, вапно, тирсу, крейда, добрива.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}«Склад грутової суміші»Садова земля (городній грунт)Листянийґрунт (торф)Пісок

Номер слайду 4

Садову землю для приготування субстрату рекомендують брати на ділянці, де буде висаджуватися розсада, щоб вона легше приживалася після пересадки. Приготований з осені грунт для розсади можна зберігати всю зиму в дерев’яному контейнері в холодному льосі або підвалі.

Номер слайду 5

Заготівля грунту для розсади. Поживна основа. Живильна основа - це родючий ґрунту. Беремо з ділянки, куди буде сажаться розсада. Де найкраще ростуть культурні або природні рослини. Трапляється, що грунт на ділянці зовсім поганий і не підходить для посадок, тоді доводиться використовувати привізний родючий грунт. В грунт додають комплексні мінеральні добрива або деревну золу. Живильну основу субстрату також підвищують внесенням гною.

Номер слайду 6

Для вирощування розсади городніх культур. Склад субстрату: земля, перегній, торф, тирса в співвідношенні 2:1:1:0,5. Важливо цю суміш ретельно перемішати. Часто для поліпшення водо-повітряної пропускної здатності грунту садівники додають у ґрунт для розсади вермикуліт або перліт.

Номер слайду 7

Для вирощування рослин:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}«Види грунтових сумішей»Легка(для розсади) 1:3:1 Середня(для рослин, що швидко ростуть) 2:2:1 Важка(для рослин з міцною кореневою системою) 3:1:1ґрунтова суміш складається зі складових компонентів у певному співвідношенні

Номер слайду 8

Знезараження грунту. Обробка грунту допомагає знищення шкідливих мікроорганізмів, головним чином грибкових. Грунт можна обробляти: Термічно, помістивши його на півгодини в духовку при температурі 80 – 100 градусів Пропарюванням, над киплячою водою гарячою парою, періодично помішуючи. Охолодженням, поклавши його в морозильну камеру на кілька днів. Пролити грунт слабким розчином марганцівки або крутим окропом.

Номер слайду 9

Послідовність роботи. Приготування ґрунтової суміші для висівання насіння квітково-декоративних рослин

Номер слайду 10

Відео: Заготівля грунту для розсади https://youtu.be/V-pjp. T3x. DIM

Номер слайду 11

pptx
Додав(-ла)
Kobzista Marina Volodymyrivna
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку