План Тижня толерантності

Про матеріал
Толерантність – поведінкова складова особистості. Будучи демократичною цінністю й маючи соціальне коріння, толерантність формується поступово, день за днем. Це складний, тривалий процес. Із метою формування ціннісних засад толерантності в усіх учасників освітнього процесу у закладі варто щороку проводити Тижні толерантності.
Перегляд файлу

Толерантність – поведінкова складова особистості. Будучи демократичною цінністю й маючи соціальне коріння, толерантність формується поступово, день за днем. Це складний, тривалий процес.

Із метою формування ціннісних засад толерантності в усіх учасників освітнього процесу вже протягом багатьох років у закладі проводяться Тижні толерантності.

Колективні справи, діалог, безпосередній контакт – це найкраще джерело інформації про інших, реальний шлях духовного й культурного зближення, інструмент розв'язання різних проблем.

Розвиток толерантних взаємин школярів і їх становлення як цілісних особистостей пов’язані з їхнім включенням у середовище школи як у особливий соціальний простір.

Упровадження в закладі системи тематичних заходів, проведених у доступній, цікавій, інтерактивній формі, сприяє розвитку в дітей почуття емпатії, терпіння, доброти, поваги, милосердя тощо.

Тиждень толерантності – особливий, яскравий, емоційний, активний період організації виховної роботи, спрямований на формування ефективних відносин між здобувачами освіти: перехід від етапу пасивності, від простого співіснування до етапу активності, спільної участі, кооперації, взаємодії.

 

 

 

 

 

 

До уваги учнів та вчителів!

Тренінг «Толерантність у сучасному світі» | ЕГФ ЗНУЗ 16.11.2020 по 20.11.2020 у школі триватиме Тиждень толерантності.

Просимо ознайомитися з планом

заходів та брати активну участь!

Буде цікаво, весело та яскраво!!!

 

 

 

 

Понеділок

День «Рівний - рівному»

 

  • тематичні інформаційні дайджести «Ми всі різні, але всі рівні!» (проводять класні керівники та педагог-організатор для учнів 1-11 кл.);
  • заняття з елементами тренінгу «На планеті толерантності» (проводить психолог школи для учнів 5 кл.);
  • гра «Толерантність в кожній букві» (проводить педагог-організатор з учнями 7 кл.).

Символ дня – долоньки! Пропонуємо цього дня учням і вчителям робити різні світлини з цим символом і надсилати знімки для створення загального фотоколажу.  

D:\Толерантність 2020\долоньки.jpg

 

Вівторок

День «Разом веселіше»

  • веселі перерви «Класно з класом» (залучаємо на перервах учнів 1-4 кл. до ігор «Класики», «Змійка», «Пазли» тощо);
  • робота з розмальовками «У колі друзів» (готує педагог-організатор; розмальовують учні 3 кл.);
  • інтерактивна вправа «Горнятко чаю» (проводить педагог-організатор з учнями 9 кл.).

Символ дня – бантик! Пропонуємо цього дня учням і вчителям робити різні світлини з цим символом і надсилати знімки для створення загального фотоколажу. 

D:\Толерантність 2020\бант.png

 

 

Середа

День відкритих сердець

  • акція «Скринька компліментів» (проводимо з учнями 4 кл.; діти пишуть компліменти на паперових сердечках, даруючи їх одне одному; збирають їх у спеціальну скриньку);
  • танцювальні руханки  «У ритмі танцю» (проводять педагог-організатор і лідери учнівського самоврядування для учнів початкової ланки);
  • колективне фото «Серце нашого класу» (на перерві чи після уроків пропонуємо намалювати крейдою на дошці одне велике серце (бажано ще й покреативити!), а потім зробити 2 світлини:

1 – окремо намальованого серця на класній дошці;

2 – учнівського колективу на фоні намальованого серця).

Зроблені фотографії надіслати педагогу-організатору.

Символ дня – серце! Пропонуємо цього дня учням і вчителям робити різні світлини з цим символом і надсилати знімки для створення загального фотоколажу. 

D:\Толерантність 2020\серце.png

 

Четвер

День добрих слів

  •  створення хмаринок слів «Чарівні слова звідусіль» (проводить соціальний педагог для учнів 6 кл.);
  • створення коміксів «Сила суперслів» (матеріал готує педагог-організатор; створюють комікси учні 7 кл.);
  • акція позитивних афірмацій «Приречені на успіх!» (проводимо для педагогічних працівників школи)

Символ дня – книга! Пропонуємо цього дня учням і вчителям робити різні світлини з цим символом і надсилати знімки для створення загального фотоколажу.  

Творча майстерня вчителя - 3 клас - "Структура книги"

 

 

П’ятниця

День «У єдності – наша сила»

  • конкурс мирилок «Дам тобі назустріч руку» (повторити або вивчити віршики-мирилки; проводимо конкурс серед учнів     2 кл.; декламування переможців буде знято на відео та розміщено на сайті школи);
  • інтерактивна вправа «Єднаймося всі» (проводить педагог-організатор для учнів 8 кл.)
  • колективна творчість «Квітка толерантності» (виконують учні 8-11 кл.; створити одну яскраву квітку, на пелюстках якої написати слова й вирази про толерантність; у кожного класного колективу вийде своя оригінальна й неповторна квітка – самостійно обирайте кольори, матеріал, розмір виробу; зробити й надіслати декілька фото в процесі роботи, а також в кінці – колективну світлину; командир класу здає створений виріб педагогу-організатору)

Символ дня – квітка! Пропонуємо цього дня учням і вчителям робити різні світлини з цим символом і надсилати знімки для створення загального фотоколажу. 

D:\Толерантність 2020\квітка.png

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бажан Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
9 березня 2021
Переглядів
3759
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку