План уроку на тему "Приготування супів з бобовими,макаронними виробами та з різними овочами"з виробничого навчання для учнів 1курсу з професії "Кухар.Бармен"
Боринський професійний ліцей. Відкритий урок на тему: «Приготування супів картопляних з бобовими, макаронними виробами та з різних овочів»
Номер слайду 2
Тема програми: «Приготування супів». Тема уроку: «Приготування супів картопляних з бобовими, макаронними виробами та з різних овочів. Вимоги до якості. Відпуск».
Номер слайду 3
Мета уроку навчальна: навчити учнів основним прийомам приготування супів, формувати в них самостійність, удосконалити і систематизувати уміння під час виконання робіт; розвивальна: розвивати пошукову діяльність учнів під час роботи з дидактичним матеріалом, логічне і творче мислення. виховна: виховувати повагу до обраної професії, відповідальність, наполегливість у досягненні мети;
Номер слайду 4
План1. Характеристика перших страв.2. Технологія приготування супу картопляного з бобових.3. Технологія приготування супу картопляного з макаронними виробами.4. Технологія приготування супу картопляного з різними овочами.5. Вимоги до якості.6. Відпуск.
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Технологія приготування «Супу з різними овочами» Крок №1 В кип’ячу воду добавляємо картоплю нарізану кубиками та капусту, лавровий лист. Варимо 10хв. Крок №2 Потушкувати натерту моркву на олії, добавляємо помідори нарізані кубиком. Тушкуємо 2-3хв. Крок №3 Переложити заправку в каструлю. Перемішати. Варити 7хв. Крок №4 Суп посолити, поперчити, в кінці добавити кріп. Крок №5 Виключити вогонь. Дати супу настоятися 10 хвилин.
Номер слайду 9
Вимоги до якості «Супу з різними овочами» Картопля і овочі нарізані скибочками, кубиками або брусочками. Овочі зберегли свою форму нарізки. Смак і запах — властивий овочам які входять у склад супу. Бульйон прозорий. Зберігають супи не більш як 2 год у режимі термостатування на спеціальному обладнанні - марміті. Збільшення строку реалізації призводить до погіршення смаку і зовнішнього вигляду супу, зниженню вітамінної активності.
Номер слайду 10
Вимоги до якості «Супу з бобовими» Зварені бобові зберігають свою форму. Консистенція зерен – м'яка, вони добре розварені, повністю набухлі. Смак і запах – властиві смаку і запаху бобових, із яких приготовлено страву.
Номер слайду 11
Вимоги до якості «Супу з макаронними виробами» Бульйон трохи каламутний. Овочі нарізують залежно від форми макаронних виробів . Макаронні вироби, овочі нерозварені, зберегли форму. Смак — властивий макаронним виробам і бульйону, з якого приготували суп, запах пасерованих овочів і спецій.
Номер слайду 12
Відпуск «Супу з макаронними виробами» Супи з макаронними виробами відпускають з м'ясом, куркою, грибами, яйцем, зеленню. Їх можна приготувати з додаванням пасерованого томатного пюре.
Номер слайду 13
Відпуск «Супу з різними овочами» Відпускають з м'ясом або грибами; в миску або тарілку кладуть часточки помідорів.
Номер слайду 14
Відпуск «Супу з бобовими» Перед подаванням у тарілку наливають суп, посипають зеленню. Можна подати грінки (черствий пшеничний хліб без скоринки нарізують кубиками і підсмажують у жаровій шафі).