План уроку "Приготування супів з бобовими,макаронними виробами та з різними овочами""

Про матеріал

План уроку на тему "Приготування супів з бобовими,макаронними виробами та з різними овочами"з виробничого навчання для учнів 1курсу з професії "Кухар.Бармен"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Боринський професійний ліцей. Відкритий урок на тему: «Приготування супів картопляних з бобовими, макаронними виробами та з різних овочів»

Номер слайду 2

Тема програми: «Приготування супів». Тема уроку: «Приготування супів картопляних з бобовими, макаронними виробами та з різних овочів. Вимоги до якості. Відпуск».

Номер слайду 3

Мета уроку навчальна: навчити учнів основним прийомам приготування супів, формувати в них самостійність, удосконалити і систематизувати уміння під час виконання робіт; розвивальна: розвивати пошукову діяльність учнів під час роботи з дидактичним матеріалом, логічне і творче мислення. виховна: виховувати повагу до обраної професії, відповідальність, наполегливість у досягненні мети;

Номер слайду 4

План1. Характеристика перших страв.2. Технологія приготування супу картопляного з бобових.3. Технологія приготування супу картопляного з макаронними виробами.4. Технологія приготування супу картопляного з різними овочами.5. Вимоги до якості.6. Відпуск.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Технологія приготування «Супу з різними овочами» Крок №1 В кип’ячу воду добавляємо картоплю нарізану кубиками та капусту, лавровий лист. Варимо 10хв. Крок №2 Потушкувати натерту моркву на олії, добавляємо помідори нарізані кубиком. Тушкуємо 2-3хв. Крок №3 Переложити заправку в каструлю. Перемішати. Варити 7хв. Крок №4 Суп посолити, поперчити, в кінці добавити кріп. Крок №5 Виключити вогонь. Дати супу настоятися 10 хвилин.

Номер слайду 9

Вимоги до якості «Супу з різними овочами» Картопля і овочі нарізані скибочками, кубиками або брусочками. Овочі зберегли свою форму нарізки. Смак і запах — властивий овочам які входять у склад супу. Бульйон прозорий. Зберігають супи не більш як 2 год у режимі термостатування на спеціальному обладнанні - марміті. Збільшення строку реалізації призводить до погіршення смаку і зовнішнього вигляду супу, зниженню вітамінної активності.

Номер слайду 10

Вимоги до якості «Супу з бобовими» Зварені бобові зберігають свою форму. Консистенція зерен – м'яка, вони добре розварені, повністю набухлі. Смак і запах – властиві смаку і запаху бобових, із яких приготовлено страву.

Номер слайду 11

Вимоги до якості «Супу з макаронними виробами» Бульйон трохи каламутний. Овочі нарізують залежно від форми макаронних виробів . Макаронні вироби, овочі нерозварені, зберегли форму. Смак — властивий макаронним виробам і бульйону, з якого приготували суп, запах пасерованих овочів і спецій.

Номер слайду 12

Відпуск «Супу з макаронними виробами» Супи з макаронними виробами відпускають з м'ясом, куркою, грибами, яйцем, зеленню. Їх можна приготувати з додаванням пасерованого томатного пюре.

Номер слайду 13

Відпуск «Супу з різними овочами» Відпускають з м'ясом або грибами; в миску або тарілку кладуть часточки помідорів.

Номер слайду 14

Відпуск «Супу з бобовими» Перед подаванням у тарілку наливають суп, посипають зеленню. Можна подати грінки (черствий пшеничний хліб без скоринки нарізують кубиками і підсмажують у жаровій шафі).

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
4842
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку