План уроку на тему "Приготування супів з бобовими,макаронними виробами та з різними овочами"з виробничого навчання для учнів 1курсу з професії "Кухар.Бармен"
Мета уроку навчальна: навчити учнів основним прийомам приготування супів, формувати в них самостійність, удосконалити і систематизувати уміння під час виконання робіт; розвивальна: розвивати пошукову діяльність учнів під час роботи з дидактичним матеріалом, логічне і творче мислення. виховна: виховувати повагу до обраної професії, відповідальність, наполегливість у досягненні мети;
Технологія приготування «Супу з різними овочами» Крок №1 В кип’ячу воду добавляємо картоплю нарізану кубиками та капусту, лавровий лист. Варимо 10хв. Крок №2 Потушкувати натерту моркву на олії, добавляємо помідори нарізані кубиком. Тушкуємо 2-3хв. Крок №3 Переложити заправку в каструлю. Перемішати. Варити 7хв. Крок №4 Суп посолити, поперчити, в кінці добавити кріп. Крок №5 Виключити вогонь. Дати супу настоятися 10 хвилин.
Вимоги до якості «Супу з різними овочами» Картопля і овочі нарізані скибочками, кубиками або брусочками. Овочі зберегли свою форму нарізки. Смак і запах — властивий овочам які входять у склад супу. Бульйон прозорий. Зберігають супи не більш як 2 год у режимі термостатування на спеціальному обладнанні - марміті. Збільшення строку реалізації призводить до погіршення смаку і зовнішнього вигляду супу, зниженню вітамінної активності.
Вимоги до якості «Супу з макаронними виробами» Бульйон трохи каламутний. Овочі нарізують залежно від форми макаронних виробів . Макаронні вироби, овочі нерозварені, зберегли форму. Смак — властивий макаронним виробам і бульйону, з якого приготували суп, запах пасерованих овочів і спецій.