Презентація до уроку на тему "Приготування котлетної маси та напівфабрикати з неї"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему "Приготування котлетної маси та напівфабрикати з неї" з виробничого навчання для учнів 1-го курсу навчання,професії "Кухар.Бармен".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Боринський професійний ліцей. Відкритий урок на тему: «Приготування котлетної маси з м’яса і напівфабрикатів з неї»

Номер слайду 2

Тема програми:«Механічна кулінарна обробка м'яса,м’ясопродуктів, сільськогосподарської птиці, субпродуктів, приготування напівфабрикатів». Тема уроку: «Приготування котлетної маси з м’яса і напівфабрикатів з неї».

Номер слайду 3

Мета уроку:а) навчальна – навчитися технологічно правильно приготувати котлетну масу та напівфабрикати з неї, із дотриманням техніки безпеки та санітарії праці;б) розвиваюча - активізувати розумову діяльність учнів: розвивати уміння орієнтуватись у виробничих процесах ; здібності до естетичного оформлення страв із використанням новітніх технологійв) виховна-виховувати відповідальність за результати своєї роботи в групі; уміння відстоювати свою думку; виховувати повагу до майбутньої професії.

Номер слайду 4

План1. Характеристика котлетної маси.2. Організація робочих місць для приготування котлетної маси і напівфабрикатів з неї.3. Приготування котлетної маси.4. Приготування напівфабрикатів із котлетної маси.5. Вимоги до якості напівфабрикатів із котлетної маси.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Напівфабрикати з м'ясної котлетної маси. Вироби з натуральної січеної маси мають пористо-губчасту структуру, добре прожовуються, проте відрізняються щільною консистен цією. Для того щоб одержати пухкі і соковиті вироби з січеної маси, до неї слід додати заздалегідь замочений у холодній воді або молоці чер ствий хліб без скоринки з пшеничного борошна. Така маса називаєть ся котлетною. Черствий хліб у котлетній масі поглинає і утримує рідину, яку ви діляє м'ясо під час теплової обробки, сприяє розм'якшенню сполучної тканини, надає виробам пухкості, свіжий хліб — неприємної клейкості. Для приготування котлетної маси використовують яловичину (м'я коть шиї, черевної частини, обрізки, які утворюються під час обвалю вання м'яса), свинину (обрізки), рідше баранину (м'якоть шиї й об різки). Котлетна маса доброї якості виходить тоді, коли для її приготуван ня використовують м'ясо вгодованих тварин з вмістом жиру до 10%. Якщо м'ясо нежирне, додають сало-шпик (5—10% до маси м'яса). М'ясо зачищають від сухожилків, нарізають на шматки (50—100 г) і пропускають через м'ясорубку. До подрібненого м'яса додають чер ствий пшеничний хліб без скоринки, заздалегідь замочений у холодній воді або молоці, сіль, мелений перець, перемішують, пропускають че рез м'ясорубку, додають воду або молоко, переміщують і вибивають. Маса стає більш однорідною, а вироби — пухкими. Проте довго вибивати не рекомендується, тому що виділяється жир і якість виробів погіршується. Норма продуктів (нетто) на 1 кг м'якоті м'яса, г: хліб пшеничний — 250 (25%), вода або молоко — 300 (30%), сіль — 20 (2%), перець меле ний — 1 (0,1%). З котлетної маси виробляють котлети, биточки, шніцелі. Для напівфабрикатів — зрази, рулет, тюфтельки, котлетну масу готують з меншою кількістю хліба (на 10%).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вимоги до якості Поверхня панірованих напівфабрикатів вкрита рівним шаром сухарів, товщина паніровки повинна бути не більш як 2 мм. Не допускаються поверхневі сухожилки, зволожена паніровка, що відстала, розірвані і ламані країМаса на розрізі однорідна, з запахом, характерним для доброякісного м'яса із спеціями. Підготовлені напівфабрикати зберігають при температурі не більше за 6°С. Великошматкові напівфабрикати кладуть в один ряд на листи і зберігають не більш як 48 год. , порційні розміщують на лотки в один ряд на ребро під кутом 30°, зберігають не більш як 36 год. , а паніровані -не більш ніж 24 год. Дрібношматкові напівфабрикати викладають на листи шаром 5 см і зберігають не більш як 24 год. Вироби з котлетної маси викладають в один ряд на лотки, які посипають паніровкою, зберігають при температурі 6—8°С не більш як 6 год.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Стягайло Світлана Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Фесенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2018
Переглядів
23944
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку