План уроку виробничого навчання з теми: "Приготування начинки з сиру" за професією "Кондитер"

Про матеріал
План уроку виробничого навчання з теми: "Приготування начинки з сиру". Матеріал для уроку виробничого навчання за професією "Кондитер".
Перегляд файлу

План уроку № 12

Тема: 4. Приготування н/ф для борошняних кондитерських виробів.

Тема уроку: 5. Приготування сирної начинки з родзинками, протирання сиру, додавання родзинок, масла. Вимоги до якості.

Мета уроку:

  •                   ознайомити учнів з прийомами та видами робіт під час приготування сирної начинки з родзинками;
  •                   вивчення особливостей приготування;
  •                   технологія приготування начинки;
  •                   вимоги до якості.

Навчально-виробничі роботи:

  • інструктаж з О.П.;
  • організація робочих місць;
  • підбір устаткування, інструменту, інвентарю, посуду;
  • прийоми та види робіт при приготуванні сирної начинки з родзинками.

Хід уроку:

  1.               Організаційна частина: __5__хвилин:

- перевірка присутніх;

- зовнішній вигляд;

- наявність щоденників.

2. Вступний інструктаж: __40__хвилин:

2.1. Повідомлення теми та мети уроку.

2.2. Перевірка знань учнів з питань:

1. Організація робочих місць при приготуванні начинок та фаршів.

2. Прийоми та види робіт при приготуванні начинок та фаршів.

3. Технологія приготування бульйонів та соусів.

4. Робота із Збірником рецептур.

2.3. Інструктування учнів за матеріалами уроку:

1. Організація робочих місць при приготуванні сирної начинки з родзинками.

2. Підбір устаткування, інструменту, інвентарю при приготуванні сирної начинки з родзинками.

3. Технологія приготування, прийоми та види робіт при приготуванні сирної начинки з родзинками.

2.4. Закріплення матеріалу вступного інструктажу:

1. Закріплення прийомів при приготуванні сирної начинки з родзинками.

2. Закріплення прийомів протирання сиру, підготовки родзинок, яєць, ваніліну, масла.

3.Закріплення прийомів перемішування компонентів.

4. Вимоги до якості сирної начинки з родзинками.

3. Вправи або самостійне виконання завдань учнями та поточний інструктаж.

3.1. Цільові обходи:

- перевірка організації робочого місця;

- дотримання правил з охорони праці, санітарії та гігієни;

- правильність підбору устаткування, інструменту, інвентарю;

- прийоми та види робіт при приготування сирної начинки з родзинками;

- виявлення помилок, їх усунення.

4.Заключний інструктаж __45__хвилин:

- підведення підсумків уроку;

- розгляд помилок та шляхи їх попередження;

- оголошення оцінок.

Домашнє завдання:

  •                   повторити прийоми та види робіт при приготуванні сирної начинки з родзинками;
  •                   робота із Збірником рецептур.

 

 

Технологічна картка

Фарш сирний

 

Рецептура № 1136

(Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби. Київ АСК 2012р.)

 

Начинки

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 порцію, г

брутто

нетто

Сир кисломолочний

91

90

Яйця

1/10

4

Цукор

9

9

Вихід

-

100

 

 

Технологія приготування

Перед використанням яйця замочують у теплій воді протягом 5 – 10 хв. Потім обробляють у 0,5%-му розчині кальцинованої соди або 2%-му розчині питної соди при температурі 40 – 45º С 5 – 10 хв і дезінфікують у 2%-му розчині хлорного вапна або 0,5%-м розчином хлораміну 5 хв. Після цього – ополіскують теплою водою протягом 5 хв. Або їх миють у посуді, а дуже забруднені протирають столовою сіллю дрібного помелу (0,25 г солі на 1 яйце).

Сир протирають крізь сито або через протиральну машину, потім додають яйця, цукор і все ретельно перемішують.

 

Вимоги до якості

 

Зовнішній виглядоднорідна сирна маса.

Смак і запах приємні, властиві сирній начинці, смак солодкуватий, злегка кислий; чистий кисломолочний аромат; без сторонніх присмаку і запаху.

Колір – кремовий.

Консистенція – м’яка, без відчуття непротертих грудочок сиру, злегка розсипчаста.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
1563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку