ПЛАН ЗАНЯТТЯ №1
Вид заняття: практичне заняття
Тема: Взяття середніх проб кормів та оцінка їх якості
Мета: вивчити правила відбору різних видів кормів, навчитися відбирати середню пробу грубих і соковитих кормів для аналізу та засвоїти методику органолептичної оцінки даних кормів. Уміти визначати придатність кормів до згодовування. Ознайомитися із сучасними методами зберігання кормів.
Методи: інформація, пояснення.
Матеріально-технічне забезпечення та дидактичні засоби, ТЗН: методичні вказівки, інструкційні картки; пробовідбірник, поліетиленові пакети, електронні терези, мірні колби, мензурки, ножиці, фарфорові ступка і товкачик, рН метр, бюкси алюмінієві, сушильна шафа; навчальний відеофільм.
Література (основна та додаткова): «Практикум з годівлі с\г тварин», І.І. Ібатулін, «Годівля с\г тварин», В.С. Бомко.
Структура заняття
1. Організаційна частина :
2. Повідомлення теми, формування мети та основних завдань.
3. Контроль вихідного рівня знань студентів:
4. Вступний інструктаж:
5. Самостійне виконання студентами завдань з виробничої практики.
Зміст завдання:
2. Відібрати середні проби різних видів кормів (сіна, соломи, силосу, сінажу) для аналізу у виробничих умовах.
3. Провести органолептичну оцінку кормів: грубих (сіна, соломи), соковитих (силосу, сінажу).
4. Вивчити правила зберігання кормів.
6. Поточний контроль виконання роботи, консультативна робота.
7. Захист звітів про роботу.
8. Підведення підсумків, узагальнення матеріалу:
9. Завдання для самостійної роботи:
1. Правила пакування середніх проб кормів. |
2. Консервування кормів. |
3.Правила зберігання середньої проби кормів. |
4. Підгтовка кормів до згодовування. |
10. Прибирання робочих місць.
Викладач: Латушко Ю.В.