План заняття з дисципліни "Годівля с\г тварин " по темі: Взяття середніх проб кормів та оцінка їх якості

Про матеріал
План заняття з дисципліни "Годівля сільськогосподарських тварин " по темі : Взяття середніх проб кормів та оцінка їх якості, містить наступну інформацію: тема, мета і структура заняття, зміст завдання, перелік умінь та навичок, які повинен отримати студент після проведеного заняття.
Перегляд файлу

ПЛАН ЗАНЯТТЯ №1

 

Вид заняття: практичне заняття

 

Тема: Взяття середніх проб кормів та оцінка їх якості

 

Мета: вивчити правила відбору різних видів кормів, навчитися відбирати середню пробу грубих і соковитих кормів для аналізу та засвоїти методику органолептичної оцінки даних кормів. Уміти визначати придатність кормів до згодовування. Ознайомитися із сучасними методами зберігання кормів.

 

Методи: інформація, пояснення.

 

Матеріально-технічне забезпечення та дидактичні засоби, ТЗН: методичні вказівки, інструкційні картки; пробовідбірник, поліетиленові пакети, електронні терези, мірні колби, мензурки,  ножиці, фарфорові ступка і товкачик, рН метр, бюкси алюмінієві, сушильна шафа; навчальний відеофільм.

 

Література (основна та додаткова): «Практикум з годівлі с\г тварин», І.І. Ібатулін, «Годівля с\г тварин», В.С. Бомко.

 

Структура заняття

1. Організаційна частина : 

  • Перевірка наявності студентів;
  • Перевірка готовності студентів до проведення заняття;
  • Перевірка забезпеченості заняття, наявності матеріалів.

 

2. Повідомлення теми, формування мети та основних завдань.

 

3. Контроль вихідного рівня знань студентів:

  • Що таке корм?
  • Як класифікують корми?
  • Які фактори впливають на хімічний склад та поживність кормів?

 

4. Вступний інструктаж:

 

  • Мотивація оцінок;
  • Ознайомлення з основними теоретичними положеннями, технологічними прийомами, операціями;
  • Інструктаж з техніки безпеки на робочому місці.

 

5. Самостійне виконання студентами завдань з виробничої практики.

 

Зміст завдання:

 

  1.               Вивчення правил відбору різних видів кормів.

 

2.    Відібрати  середні проби різних видів кормів (сіна, соломи, силосу, сінажу) для аналізу у виробничих умовах.

3.   Провести органолептичну оцінку кормів: грубих (сіна, соломи), соковитих (силосу, сінажу).

4.       Вивчити правила зберігання кормів.

6. Поточний контроль виконання роботи, консультативна робота.

 

7. Захист звітів про роботу.

 

8. Підведення підсумків, узагальнення матеріалу:

 

  • Студент повинен знати:
  • правила відбору різних видів кормів;
  • правила користування обладнанням у лабораторії;
  • показники, які враховуються при органолептичній оцінці кормів;
  • правила проведення виробничої оцінки силосу за Міхіним;
  • правила зберіганя кормів.

 

  • Студент повинен уміти:
  • відбирати  середні проби різних видів кормів;
  • робити органолептичну оцінку різних видів кормів;
  • користуватися обладнанням у лабораторії.

 

9. Завдання для самостійної роботи:

 

1. Правила пакування середніх проб кормів.

2. Консервування кормів.

3.Правила зберігання середньої проби кормів.

4. Підгтовка кормів до згодовування.

 

10. Прибирання робочих місць.

 

 

 

Викладач: Латушко Ю.В.

docx
Додано
14 травня 2019
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку