Планети Сонячної системи

Про матеріал
У Со́нячну систе́му входить Сонце, вісім великих планет з більш ніж 100 супутниками, декілька малих планет, більше 100 000 астероїдів, порядку 1011 комет, а також незліченна кількість дрібних, так званих метеорних тіл (поперечником від 100 метрів до мізерно малих порошин).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

У Со́нячну систе́му входить Сонце, вісім великих планет з більш ніж 100 супутниками, декілька малих планет, більше 100 000 астероїдів, порядку 1011 комет, а також незліченна кількість дрібних, так званих метеорних тіл (поперечником від 100 метрів до мізерно малих порошин)

Номер слайду 3

Меркурій Земля Марс Юпітер Сатурн Уран Венера Найбільшими планетами є:

Номер слайду 4

Мерку́рій - найближча до Сонця велика планета Сонячної системи.

Номер слайду 5

Назад Період обертання Меркурія навколо своєї осі дорівнює 58 діб, що складає 2/3 від періоду обертання навколо Сонця. За формою Меркурій близький до кулі з екваторіальним радіусом (2440 ± 2) км, що приблизно в 2,6 рази менше, ніж у Землі.

Номер слайду 6

Вене́ра — друга за відстанню від Сонця планета, майже такого ж розміру, як Земля.

Номер слайду 7

Назад Часом Венера підходить до Землі на відстань, меншу 40 млн. км. Вона обертається в зворотному напрямку — зі сходу на захід, а не з заходу на схід, як Земля і більшість інших планет. Період обертання Венери навколо осі щодо зірок, зоряна доба — триває близько 243 земних діб.

Номер слайду 8

Земля — це третя від Сонця планета Сонячної системи.

Номер слайду 9

Назад За сучасними космогонічними уявленнями Земля утворилася приблизно 4.7 млрд. років тому з розсіяної в протосонячній системі газової речовини. Земля має супутник — Місяць, що обертається навколо Землі на середній відстані 384400 км.

Номер слайду 10

Марс — четверта планета Сонячної системи за відстанню від Сонця і сьома за розміром і масою.

Номер слайду 11

Назад Марс — планета земного типу з розрідженою атмосферою. Рік на Марсі триває 687 днів, що майже вдвічі більше ніж земний. Марс обертається навколо своєї осі кожні 24 години 37 хвилин, що лише трохи довше ніж на Землі.

Номер слайду 12

Юпі́тер - п'ята і найбільша планета Сонячної системи.

Номер слайду 13

Назад Юпітер більш ніж у два рази важчий, ніж всі інші планети разом узяті і майже в 318 разів важча за Землю. Навколо Юпітера обертаються 39 супутників, звернених до нього, через дію приливних сил завжди однією стороною.

Номер слайду 14

Сату́рн — шоста за віддаленістю від Сонця.

Номер слайду 15

Назад Це друга за розміром планета Сонячної системи. Сатурн є величезною кулею, що швидко обертається навколо своєї осі. У нього відомо більше 50 природних супутників, найбільший — Титан.

Номер слайду 16

Ура́н — сьома від Сонця велика планета Сонячної системи, належить до планет-гігантів.

Номер слайду 17

Назад Уран рухається навколо Сонця по еліптичній орбіті, велика піввісь котрої (середня геліоцентрична відстань) в 19,182 більше, ніж у Землі, і складає 2871 млн. км. Період власного обертання Урана складає приблизно 17 годин. Уран відносять до числа планет-гігантів: його екваторіальний радіус (25600 км) майже в чотири рази, а маса (8,7·1025 кг) — у 14,6 разу більше, ніж у Землі.

Номер слайду 18

Непту́н - восьма за віддаллю від Сонця і четверта за розміром планета Сонячної системи.

Номер слайду 19

Назад Нептун належить до планет-гігантів. Його орбіта перетинається з орбітою Плутона в деяких місцях. Також орбіту Нептуна перетинає комета Галілея. Його середня відстань від Сонця у 30,058 разів більша, ніж у Землі, що складає приблизно 4497 млн. км. Це значить, що світло від Сонця доходить до Нептуна трохи більше, ніж за 4 години.

Номер слайду 20

ppt
Додано
30 жовтня 2019
Переглядів
1157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку