Платон Микитович Воронько

Про матеріал
Матеріал підібраний до уроку дає змогу удосконалити техніку читання віршованих творів, виразність, артистичність читання, вчить розрізняти реальність і вигадку, розвиває вміння аналізувати прочитане, уяву, фантазію учнів, образне і асоціативне мислення, пам’ять, увагу, сприяє формуванню дружніх взаємин між учнями, викликає позитивний настрій та бажання займатися творчими завданнями, виховуватє почуття гумору та любов до художнього слова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Платон Воронько. Підготувала студентка 141 групи Іщенко Поліна

Номер слайду 2

Платон Микитович Воронько. Народився 1 грудня 1913 р. в с. Чернеччина поблизу Охтирки на Сумщині. Я люблю поезію, як мати любить сина сповивати.

Номер слайду 3

Написав свою казку про рукавичку.

Номер слайду 4

«Читаночка»

Номер слайду 5

Гра «Конструктор»доні У моєїсонні Оченята,мов з вати Рученьки,-спати Доня хоче.прийшла Ніч тихенька.моя гарненька Спить.

Номер слайду 6

Вірші

Номер слайду 7

Сенкан. Платон Воронько. Два прикметники (характеристика теми)Три дієслова ( дії, що пов’язані з темою)Фраза (авторське ставлення до теми)Іменник (синонім до першого рядка, висновок)

Номер слайду 8

Облітав журавель. Сто морів, сто земель,Облітав, обходив,Крила, ноги натрудив. Ми спитали журавля:– Де найкращая земля? –Журавель відповідає:– Краще рідної немає!

pptx
Додано
4 січня
Переглядів
88
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку