Робоча навчальна програма розроблена відповідно до ДСПТО 5122 «Кухар» кваліфікація 3 розряд
Майстер виробничого навчання : Сологуб Ольга Станіславівна
№з/п |
Тема |
Кількість годин |
|
II .Виробнича практика |
|
1. |
Ознайомлення із закладом ресторанного господарства .Організація охорони праці на підприємстві. |
7 |
2. |
Самостійна робота кухаря 3 розряд |
336 |
|
Кваліфікаційна пробна робота |
|
|
Всього годин : |
343 |
Виробнича практика
Тема 1.Ознайомлення із закладом ресторанного господарства.Охорона праці на підприємстві.
Ознайомлення з правилами ведення інструктажів з питань охорони праці, журналів реєстрації вступних, повторних, поточних, позапланових інструктажів.Ознайомлення з документацією протипожежної безпеки, планами евакуації підприємства.
Проведення та документальне оформлення вступного інструктажу та інструктаж на робочому місці, поточного, повторного та позапланового.
Тема 2. Самостійна робота кухаря 3 розряду.
Самостійне виконання робіт на робочому місці кухаря 3 розряду у відповідності до вимог кваліфікаційної характеристики із дотримання технічних вимог безпеки праці, використанням новітніх технологій, устаткування , сучасних методів праці.
Примітка. Детальна програма виробничої практики розробляється кожним навчальним закладом окремо з врахуванням сучасних технологій, новітніх устаткувань та матеріалів , умов виробництва, за погодженням з підприємствами –замовниками кадрів та затверджується в установленному порядку.
Кваліфікаційна пробна робота.
Приклади робіт. Варіння картоплі та інших овочів, бобових, макаронних виробів , каш; приготування не складних супів; приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї; смаження картоплі, овочів, виробів з котлетної маси; запікання овочевих та крупяних виробів ; приготування страв з яєць, прісного тіста та формування виробів з нього, їх смаження та випікання; промивання ,зачищення , нарізування овочів та зелені; розморожування мяса, риби, потрошіння дичини, птиці, риби.
ПОУРОЧНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
виробничої практики на виробництві
Професія : Кухар
Код професії :5122
Кваліфікація : 3 розряд
1 курс
Група 54 Кількість годин :343
Поурочно – тематичний план розроблена відповідно до ДСПТО 5122 «Кухар» кваліфікація 3 розряд
Майстер виробничого навчання : Сологуб Ольга Станіславівна
Дата |
К-ть годин на тему |
Назва теми |
Назва теми кроку |
К-ть годин на урок |
|
13.04.2020
|
7 |
Ознайомлення із закладом ресторанного господарства .Охорона праці на підприємстві. |
Організація охорони праці на підприємстві. (Ознайомлення із закладом ресторанного господарства, ознайомлення з документацією протипожежної безпеки, планами евакуації підприємства.) |
7-1 |
|
|
336 |
Самостійна робота кухаря |
|
|
|
14.04.2020 |
|
|
Ознайомлення з виробництвом .Інструктаж з безпеки праці на підприємстві. |
7-2 |
|
15.04.2020 |
|
|
Ознайомлення з роботою у цеху для миття посуду. Інструктаж з охорони праці Ознайомлення з миючими та дезинфікуючими засобами.. Санітарні вимоги до столового посуду. |
7-3 |
|
16.04.2020 |
|
|
Механічна кулінарна обробка овочів та грибів. |
7-4 |
|
17.04.2020 |
|
|
Обробка капустяних, салатно- шпинатних, пряних та десертних овочів |
7-5 |
|
21.04.2020 |
|
|
Обробка цибулевих ,плодових та грибів. |
7-6 |
|
22.04.2020 |
|
|
Ознайомлення з м'ясо –рибним цехом .Інструктаж з безпеки праці. |
7-7 |
|
23.04.2020 |
|
|
Механічна кулінарна обробка риби з лускою та без луски. |
7-8 |
|
24.04.2020 |
|
|
Види паніровок та їх кулінарне призначення .Допомога у приготуванні котлетної маси з риби :біточки, тюфтелі, котлети «Бужок» |
7-9 |
|
27.04.2020 |
|
|
Ознайомлення з мясним цехом, устаткуванням. Інструктаж з безпеки праці. |
7-10 |
|
28.04.2020 |
|
|
Механічна кулінарна обробка мяса. |
7-11 |
|
29.04.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні котлетної маси та напівфабрикатів з неї: котлети , біточки, шніцелі. |
7-12 |
|
30.04.2020 |
|
|
Освоєння прийомів порціонування та панірування напівфабрикатів. |
7-13 |
|
04.05.2020 |
|
|
Механічна кулінарна обробка кісток та субпродуктів. |
7-14 |
|
05.05.2020 |
|
|
Механічна кулінарна обробка птиці, види заправлення птиці. |
7-15 |
|
06.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв з круп, макаронних виробів та бобових. Ознайомлення з гарячим цехом , інструктаж безпеки праці. |
7-16 |
|
07.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні каш різної консистенції. |
7-17 |
|
08.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв з макаронних виробів: макарони з сиром ,макарони із сметаною. |
7-18 |
|
12.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв з бобових: квасоля відварна з томатом і цибулею. |
7-19 |
|
13.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні супів.Інструктаж з безпеки праці.Організація робочого місця. |
7-20 |
|
14.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні овочевої пассеровки. |
7-21 |
|
15.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні супів картопляних з крупами. |
7-22 |
|
18.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні супів з картоплею та бобовими. |
7-23 |
|
19.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні супів з макаронними виробами, овочами. |
7-24 |
|
20.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні молочних супів з крупою, макаронними виробами. |
7-25 |
|
21.05.2020 |
|
|
Приготування страв з яєць.Організація робочого місця, інструктаж з безпеки праці. |
7-26 |
|
22.05.2020 |
|
|
Обробка яєць та яєчних продуктів.Варіння яєць в шкарлупі. |
7-27 |
|
25.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні яєць смажених. |
7-28 |
|
26.05.2020 |
|
|
Технологія приготування страв і гарнірів з овочів.Інструктаж з безпеки праці. |
7-29 |
|
27.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів з варених і припущенних овочів: картопля відварна. |
7-30 |
|
28.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів з овочів:капуста відварна , припущенна. |
7-31 |
|
29.05.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів з овочів :галушки картопляні. |
7-32 |
|
01.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів з варених овочів: картопляне пюре. |
7-33 |
|
02.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів з смажених овочів: картопля смажена основним способом з сирої та відвареної, капуста цвітна смажена у тісті. |
7-34 |
|
03.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів смажених у фритюрі: картопля фрі. |
7-35 |
|
04.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв із запечених овочів: картопля запечена . |
7-36 |
|
05.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв і гарнірів із запечених овочів: картопля фарширована мясом і грибами. |
7-37 |
|
09.06.2020 |
|
|
Приготування прісного тіста.Ознайомлення з борошняним цехом.Інструктаж з техніки безпеки. |
7-38 |
|
10.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні локшини домашньої. |
7-39 |
|
11.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні виробів з прісного тіста: галушки напівязкі. |
7-40 |
|
12.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні кашоподібних страв: мамалига, затірка. |
7-41 |
|
15.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні страв з борошна: налисники, млинці, оладки. |
7-42 |
|
16.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні тіста для вареників різними способами: вареники з картоплею, з капустою, вареники по – селянському. |
7-43 |
|
17.04.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні вареників запечених у сметані. |
7-44 |
|
18.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні вареників по – селянському. |
7-45 |
|
19.06.2020 |
|
|
Допомога у приготуванні тіста для пельменів |
7-46 |
|
22.06.2020 |
|
|
Приготування пельменів за допомогою нового обладнання. |
7-47 |
|
23.06.2020 |
|
|
Ознайомлення зі складським приміщенням. Робота в коморі для зберігання овочів. Організація робочого місця, інструктаж з безпеки праці. |
7-48 |
|
24.06.2020 |
|
|
Ознайомлення з холодильним устаткуванням з машинним способом охолодження. Інструктаж з безпеки праці. |
7-49 |
|
25.06.2020 |
|
|
Вивчення і застосування передових прийомів і методів праці. Новітні технології виробництва. Інструктаж та дотримання правил безпеки праці. |
7-50 |
|
26.06.2020 |
7 |
Перевірочні роботи |
Пробні роботи. |
7-51 |
|