12 липня о 18:00Вебінар: Формування історичних уявлень учнів: практичні поради вчителю

Поденний план виробничої практики 2020 кухар 3 розряд

Про матеріал
Поденний план виробничої практики кухар 3 розряд.Описується поденно , що повинен робити учень приходячи на роботу .
Перегляд файлу

 

 Робоча навчальна програма розроблена відповідно до ДСПТО 5122 «Кухар» кваліфікація 3 розряд

 

Майстер виробничого навчання : Сологуб Ольга Станіславівна

№з/п

Тема

Кількість годин

   

II .Виробнича практика

 

1.

Ознайомлення  із закладом ресторанного господарства .Організація охорони праці на підприємстві.

7

2.

Самостійна робота кухаря 3 розряд

336

 

Кваліфікаційна пробна робота

 

 

                                                     Всього годин :

343

 

 

    Виробнича практика

Тема 1.Ознайомлення із закладом ресторанного господарства.Охорона праці на підприємстві.

     Ознайомлення з правилами ведення інструктажів з питань охорони праці, журналів реєстрації вступних, повторних, поточних, позапланових інструктажів.Ознайомлення з документацією протипожежної безпеки, планами евакуації підприємства.

Проведення та документальне оформлення вступного інструктажу та інструктаж на робочому місці, поточного, повторного та позапланового.

Тема 2. Самостійна робота кухаря 3 розряду.

     Самостійне виконання робіт на робочому місці кухаря 3 розряду у відповідності до вимог кваліфікаційної характеристики із дотримання технічних вимог безпеки праці, використанням новітніх технологій, устаткування , сучасних  методів праці.

     Примітка. Детальна програма виробничої практики розробляється кожним навчальним закладом окремо з врахуванням сучасних технологій, новітніх устаткувань та матеріалів , умов виробництва, за погодженням з підприємствами –замовниками  кадрів та затверджується в установленному порядку.

 

Кваліфікаційна пробна робота.

     Приклади робіт. Варіння картоплі та інших овочів, бобових, макаронних виробів , каш; приготування не складних супів; приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї; смаження картоплі, овочів, виробів з котлетної маси; запікання овочевих та крупяних виробів ; приготування страв з яєць, прісного тіста  та формування виробів з нього, їх смаження  та випікання; промивання ,зачищення , нарізування овочів та зелені; розморожування мяса, риби, потрошіння дичини, птиці, риби.

 

 

 

ПОУРОЧНО-ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

виробничої практики на виробництві

 

 

 

Професія : Кухар

Код професії :5122

Кваліфікація : 3 розряд

1 курс

Група 54 Кількість годин :343

 

 

 

 

     Поурочно – тематичний план  розроблена відповідно до ДСПТО 5122 «Кухар» кваліфікація 3 розряд

 

 

 

Майстер виробничого навчання : Сологуб Ольга Станіславівна

 

 

 

 

 

Дата

К-ть годин на тему

Назва теми

Назва теми кроку

К-ть годин на урок

13.04.2020

 

 

7

Ознайомлення із закладом ресторанного господарства .Охорона праці на підприємстві.

Організація охорони праці на підприємстві. (Ознайомлення  із закладом ресторанного господарства, ознайомлення з документацією протипожежної безпеки, планами евакуації підприємства.)

   

 

      7-1

 

336

Самостійна робота кухаря

 

 

14.04.2020

 

 

Ознайомлення з виробництвом .Інструктаж з безпеки праці на підприємстві.

7-2

15.04.2020

 

 

Ознайомлення з роботою у цеху для миття посуду. Інструктаж з охорони праці Ознайомлення з миючими та дезинфікуючими засобами.. Санітарні вимоги до столового посуду.

7-3

16.04.2020

 

 

Механічна кулінарна обробка овочів та грибів.

7-4

17.04.2020

 

 

Обробка капустяних, салатно- шпинатних, пряних та десертних овочів

7-5

21.04.2020

 

 

Обробка цибулевих ,плодових та грибів.

7-6

22.04.2020

 

 

Ознайомлення з м'ясо –рибним цехом .Інструктаж з безпеки праці.

7-7

23.04.2020

 

 

Механічна кулінарна обробка риби з лускою та без луски.

7-8

24.04.2020

 

 

Види паніровок та їх кулінарне призначення .Допомога у приготуванні котлетної маси з риби :біточки, тюфтелі, котлети «Бужок»

7-9

27.04.2020

 

 

Ознайомлення з мясним цехом, устаткуванням. Інструктаж з безпеки праці.

7-10

28.04.2020

 

 

Механічна кулінарна обробка  мяса.

7-11

29.04.2020

 

 

Допомога у приготуванні котлетної маси та напівфабрикатів з неї: котлети , біточки, шніцелі.

7-12

30.04.2020

 

 

Освоєння прийомів порціонування та панірування напівфабрикатів.

7-13

04.05.2020

 

 

Механічна кулінарна обробка кісток  та субпродуктів.

7-14

05.05.2020

 

 

Механічна кулінарна обробка птиці, види заправлення птиці.

7-15

06.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв з круп, макаронних виробів та бобових. Ознайомлення з гарячим цехом , інструктаж  безпеки праці.

7-16

07.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні каш різної консистенції.

7-17

08.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв з макаронних виробів: макарони з сиром ,макарони із сметаною.

7-18

12.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв з бобових: квасоля відварна з томатом і цибулею.

7-19

13.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні супів.Інструктаж  з безпеки праці.Організація робочого місця.

7-20

14.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні овочевої пассеровки.

7-21

15.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні супів картопляних з крупами.

7-22

18.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні супів з картоплею та бобовими.

7-23

19.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні супів з макаронними виробами, овочами.

7-24

20.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні молочних супів з крупою, макаронними виробами.

7-25

21.05.2020

 

 

Приготування страв з яєць.Організація робочого місця,  інструктаж з безпеки праці.

7-26

22.05.2020

 

 

Обробка яєць та яєчних продуктів.Варіння яєць в шкарлупі.

7-27

25.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні яєць смажених.

7-28

26.05.2020

 

 

Технологія приготування страв і гарнірів з овочів.Інструктаж з безпеки праці.

7-29

27.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів з варених і припущенних овочів: картопля відварна.

7-30

28.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів з овочів:капуста відварна , припущенна.

7-31

29.05.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів з овочів :галушки картопляні.

7-32

01.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів з варених овочів: картопляне пюре.

7-33

02.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів з смажених овочів: картопля смажена основним способом з сирої та відвареної, капуста цвітна  смажена у тісті.

7-34

03.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів смажених у фритюрі: картопля фрі.

7-35

04.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв із запечених овочів: картопля запечена .

7-36

05.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв і гарнірів із запечених овочів: картопля фарширована мясом і грибами.

7-37

09.06.2020

 

 

Приготування прісного тіста.Ознайомлення з борошняним цехом.Інструктаж з техніки безпеки.

7-38

10.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні локшини домашньої.

7-39

11.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні виробів з прісного тіста: галушки напівязкі.

7-40

12.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні кашоподібних страв: мамалига, затірка.

7-41

15.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні страв з борошна: налисники, млинці, оладки.

7-42

16.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні тіста для вареників  різними способами: вареники з картоплею, з капустою, вареники по – селянському.

7-43

17.04.2020

 

 

 Допомога у приготуванні вареників запечених у сметані.

7-44

18.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні вареників по – селянському.

7-45

19.06.2020

 

 

Допомога у приготуванні тіста для пельменів

7-46

22.06.2020

 

 

Приготування пельменів за допомогою   нового обладнання.

7-47

23.06.2020

 

 

Ознайомлення зі складським приміщенням. Робота в коморі для зберігання овочів. Організація робочого місця, інструктаж з  безпеки праці.

7-48

24.06.2020

 

 

Ознайомлення з холодильним  устаткуванням  з машинним способом охолодження. Інструктаж з безпеки праці.

7-49

25.06.2020

 

 

Вивчення і застосування  передових прийомів і методів праці. Новітні технології виробництва. Інструктаж та дотримання правил безпеки праці.

7-50

26.06.2020

7

Перевірочні роботи

 Пробні роботи.

7-51

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
4 травня 2020
Переглядів
1059
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку