Подорож до господині на майстер-клас у дружній родиніРізні види формування вареників
Номер слайду 2
Вареники – одна з найдавніших страв української кухні. Цю страву знає кожен і малий, і старий. Не дарма кажуть: «Не кожний їх варить, але кожний хвалить!»
Номер слайду 3
кращий рецепт найніжнішого тіста;як зкріпити кінці вареника;чим заправити вареники, щоб вони ще більш смакували;як красиво подати вареники. На майстер-класі вас очікує:
Номер слайду 4
Рецепт тіста для вареників. Основу будь-якої випічки складає тісто, видів якого достатньо для розкриття кулінарних здібностей. Щоб замісити тісто, потрібно не тільки наявність інгредієнтів, але і гарний настрій. Потрібно знати, що тісто не любить поспіху, а значить важливо серйозно поставитися до його приготування.
Номер слайду 5
Інгредієнти для тіста. Борошно пшеничне для замісу (другий сорт) – 1 склянку. Борошно пшеничне для вимішування (другий сорт) – 100 грамм. Яйце куряче – 1 штука. Вода чиста дистильована – 2 столові ложки. Сіль – чверть чайної ложки. Крок 1: вибираємо і готуємо борошно. Крок 2: просіваємо борошно. Крок 3: замішуємо тісто яйце в борошні. Крок 4: вимішуємо тісто. Готове тісто скачайте в кулю, покладіть в глибоку миску, в якій ви починали заміс, накрийте ємність харчової поліетиленової плівкою і залиште тісто відстоятися протягом 40 – 45 хвилин, від цього воно стане більш еластичним, що значно полегшить вам завдання розкачування. Крок 6: розкачуємо тісто. Тісто готове для виготовлення вареників!
Номер слайду 6
Защіплення вареників
Номер слайду 7
Щоб варенички краще смакували потрібно: Якщо запитати будь-якого українця, з чим краще подавати вареники, відповідь буде «Зі сметаною, звичайно ж!». І правда, що може бути краще, ніж гарячі вареники з густою сметаною? Однак, сметана — не єдиний соус, з яким можна подавати вареники. Отже, з чим ще можна подавати вареники? Крім безпосередньо сметани, вареники також можна подавати з соусом на основі сметани, наприклад, часниковим соусом зі сметаною, соусом зі сметаною і аджикою, соусом з гірчиці та сметани.